Isten hármas egysége az atya, a fiú és a szentlélek mit jelent?
Azért, mert nem tudom az ellenkezőjét idézni a Bibliából, ez ennyire egyszerű. Bár itt szeretném megjegyezni, hogy megint nem válaszoltál. Így alkalmad lenne magyarázó szöveg és körítés nélkűl idézned neked is a Bibliából a te álláspontodat. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit magyaráz bele, hogy a katolikusok hogyan gondolják, stb, hanem a ti álláspontotokra vagyok kíváncsi, hogy ki kivel van és hogyan? Ezt "sziklaszilárd" idézetekkel alátámasztva.
Köszi
Nem igazán értem, hogy milyen plusz magyarázatra lennél még kíváncsi? Alaposan körbejártam itt a témát tegnap.
Nincs olyan típusú "hármas egység", amit a háromság tanít. Jézus maga bizonyította, magyarázta el a tanítványainak, hogy szándék és gondolategység van Ő és Atyja között - az állítólagos háromság "harmadik személyét", a szent szellemet ezeken a helyeken - logikus módon, meg sem említi, hiszen neki Jehovával van "egysége", aki birtokolja és irányítja a szent szellemet. Ebből a szellemből kap mindenki, aki elfogadja - még Jézus is! Hiszen neki sincs semmije, amit ne kapott volna az Atyjától. Csak Ő ezt alázatosan el is ismerte, de a későbbi állítólagos "követői" olyan szavakat adtak a szájába, amit Ő sohasem mondott.
Ismét leírom, vagyis idézem az első saját kommentemből:
"Tulajdonképpen ilyen nincs. A Katolikus Szt.István társulati Újszövetség hátuljába beleírták ők maguk, hogy a szentháromságot az xy helyre ők írták bele a Bibliába hogy a szentháromságot bizonyítsák. Eredetileg nincs benn a Bibliában, ez csak egy szándékos betoldás a katolikus egyháztól."
ENNYI NEM ELÉG NEKTEK? Egyértelmű válasz. De ne hidjetek senkinek, se a tanúnak, se nekem, hanem menjetek és szerezzetek egy ilyen újszövetséget, majd GYŐZŐDJETEK MEG MAGATOK! Majd meglátjátok magatok. Ha ennyi nem elég, akkor kész, fogtok ennyi és ilyen bizonyítékoknál többet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!