Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hármas egysége az atya,...

Isten hármas egysége az atya, a fiú és a szentlélek mit jelent?

Figyelt kérdés
A holnapi vizsgámra szükséges ez az információ, amilyen gyorsan csak lehet. Előre is nagyon köszönöm.
2011. jún. 5. 12:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem tudom az ellenkezőjét idézni a Bibliából, ez ennyire egyszerű. Bár itt szeretném megjegyezni, hogy megint nem válaszoltál. Így alkalmad lenne magyarázó szöveg és körítés nélkűl idézned neked is a Bibliából a te álláspontodat. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit magyaráz bele, hogy a katolikusok hogyan gondolják, stb, hanem a ti álláspontotokra vagyok kíváncsi, hogy ki kivel van és hogyan? Ezt "sziklaszilárd" idézetekkel alátámasztva.

Köszi

2011. jún. 7. 22:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, hogy milyen plusz magyarázatra lennél még kíváncsi? Alaposan körbejártam itt a témát tegnap.

Nincs olyan típusú "hármas egység", amit a háromság tanít. Jézus maga bizonyította, magyarázta el a tanítványainak, hogy szándék és gondolategység van Ő és Atyja között - az állítólagos háromság "harmadik személyét", a szent szellemet ezeken a helyeken - logikus módon, meg sem említi, hiszen neki Jehovával van "egysége", aki birtokolja és irányítja a szent szellemet. Ebből a szellemből kap mindenki, aki elfogadja - még Jézus is! Hiszen neki sincs semmije, amit ne kapott volna az Atyjától. Csak Ő ezt alázatosan el is ismerte, de a későbbi állítólagos "követői" olyan szavakat adtak a szájába, amit Ő sohasem mondott.

2011. jún. 7. 23:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Ismét leírom, vagyis idézem az első saját kommentemből:

"Tulajdonképpen ilyen nincs. A Katolikus Szt.István társulati Újszövetség hátuljába beleírták ők maguk, hogy a szentháromságot az xy helyre ők írták bele a Bibliába hogy a szentháromságot bizonyítsák. Eredetileg nincs benn a Bibliában, ez csak egy szándékos betoldás a katolikus egyháztól."

ENNYI NEM ELÉG NEKTEK? Egyértelmű válasz. De ne hidjetek senkinek, se a tanúnak, se nekem, hanem menjetek és szerezzetek egy ilyen újszövetséget, majd GYŐZŐDJETEK MEG MAGATOK! Majd meglátjátok magatok. Ha ennyi nem elég, akkor kész, fogtok ennyi és ilyen bizonyítékoknál többet kapni.

2011. jún. 21. 23:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem azt akartam a végére írni hogy fogtok, hanem hogy nem fogtok ennyi és ilyen bizonyítékokat.........:)
2011. jún. 21. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!