Ha csak polgári esküvőnk lesz a születendő gyermeket akkor is megkereszteli a pap, vagy csak ha templomi is lesz?
Figyelt kérdés
ja, és ráadásul különbözik a vallásunk is. ez gondot jelent? viszont mindketten megvagyunk keresztelve.2009. márc. 18. 15:09
1/6 anonim válasza:
Meg fogja keresztelni. Az a lényeg, hogy ti is meg vagytok keresztelve, szabadon dönthetitek el, hogy melyik vallásra keresztelitek a babát.
Azoknál a szülőknél sincs baj, ahol valaki nincs megkeresztelve, hisz ezen felnőtt korban is át lehet esni.
2/6 anonim válasza:
Megkereszteli, a két dolog (esküvő-keresztelő) független egymástól.
3/6 A kérdező kommentje:
én úgy tudtam ha nincs esküvő nincs keresztelő sem. akkor rosszul informáltak?! vagy ezt papja válogatja, van amelyik igen van amelyik nem?
2009. márc. 18. 15:40
4/6 anonim válasza:
Azért szoktak belekötni az esküvőbe, mert a keresztelésnél ígéretet teszel, hogy abban a hitben neveled a gyereket. És ezt az ígéretet nehezen veszik komolyan olyantól, aki már a kapcsolatát sem annak az egyháznak a tanítása szerint alakítja ki, vagyis nem házasodik templomban.
De ezek ellenére 99,9999... % hogy minden pap megkeresztelné a gyereket.
5/6 anonim válasza:
Ja, a különböző vallás sem akadály.
6/6 anonim válasza:
Nem biztos, hogy megkereszteli. Mi templomban esküdtünk, ráadásul én egyházi iskolába jártam előtte. Sekrestyés voltam egy ideig, kántorkodtam is. Mikor keresztelőre került volna sor, az volt az első kérdés, hogy 5 évre visszamenőleg tudom-e igazolni, hogy befizettem az egyházi adót. Ez nem volt elég, mert a leendő keresztszülőktől is kérték a visszamenőleges igazolást a pénz befizetéséről, különben nem engedélyezik a keresztelőt. Na, akkor azt mondtam, hogy többet templomba nem járok, a gyerekeim majd megkeresztelkednek nagykorúan, ha úgy döntenek. Jézus vajon bemutatta a csekket Keresztelő Jánosnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!