Lehet a születendő gyermekem keresztszülője 2 református, ha én azt szeretném, hogy római katolikus legyen?
Nem. Én is római katolikusnak vagyok megkeresztelve és a keresztszüleim Reformátusok. Apai ágon református a család, anyai ágon római katolikus. Én római kat. lettem, keresztapám pedig apa egyik testvére, aki református a feleségével együtt.
A férjem is református, és református esküvőnk volt.
Tehát simán lehet a gyermeked római katólikusnak kereszteelve.
A gyerek vallásáról az anya dönt. A vallási nevelést az anya végzi.Magyar hagyomány szerint.
Mondd meg a férjednek, hogy te kit szeretnél és miért! Az igazat mondd! Nem kell kifogásokat keresni. Úgyis tudja, mi az igazi ok. Mondd ki!Esetleg megerősítheted azzal, hogy olyan keresztszülőt válasszatok, aki a vallást is átadja!
Szia!
Ha római katolikus templomban lesz a keresztelő akkor római katolikus lesz a gyerkőc. Református csak tanú lehet, több mint valószínű hogy egy katolikus keresztszülőt kell keresned. Egy református hogyan tudna eleget tenni pl abban, hogy elősegíti a katolikus nevelését a gyerekednek! Tehát ez egy jó indok!!!
Ha katolikus szertartás szerint kötöttetek házasságot, akkor vállaltad, hogy a gyermekeidet katolikus módon fogod nevelni, amit a férjednek tudomásul kellett vennie - ebben az esetben nincs helye megbeszélésnek vagy más egyébnek.
Református nem lehet keresztszülő, csupán a keresztség tanúja egy katolikus keresztszülő mellett - a pontos hivatkozást lásd egy hasonló jellegű kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!