Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek Prohászka...

Ozmium42 kérdése:

Mi a véleményetek Prohászka Ottokárról?

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 16:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Annyira érzékeny volt szociálisan, hogy elvitette a szépapámat. Mikor a fejér megyei hírlapban megjelent róla egy "szociális és társadalmi önfeláldozását" dicsőítő cikk (némi bőgés után) írtam a lapnak, de nem csináltak semmit. Az én véleményem róla az, hogy remélem valami nagyon rossz helyen született újjá.
2011. jún. 16. 11:33
 12/22 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, hogy az előbb író már körülbelül valószínűleg 80-90 éves úr hogyan tudta ezt a pár mondatot bepötyögni.
2011. jún. 16. 11:37
 13/22 anonim ***** válasza:
*Kíváncsi vagyok, hogy az előbb író már körülbelül valószínűleg 80-90 éves úr/vagy idős asszony hogyan tudta ezt a pár mondatot bepötyögni.
2011. jún. 16. 11:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Ha már így átgondoltad,akár rá is jöhettél volna,hogy hülyeséget írtál.......
2011. jún. 16. 11:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Ejjj, szóval Prohászka is SS tiszt volt?
2011. jún. 16. 19:29
 16/22 anonim ***** válasza:
a SZÉPAPA tudtommal a dédszülő édesapja, nekem ez a felmenőm 1890-es években született. 4 generációval később én 19 éves vagyok, bár be kell valljam, jól esett, hogy 80 évesnek néztél, még soha nem tartottak 30-nál érettebbnek :)
2011. aug. 8. 22:51
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
És a szépapját hova vitette el, kedves?
2011. okt. 2. 13:39
 18/22 anonim ***** válasza:
Michael Endének van egy meséje, a címe: Ormótlan Ottokár.
2011. okt. 3. 09:52
 19/22 anonim ***** válasza:

Prohászka Ottokár egy zseni. Nem fogok hazudni, nem olvastam tőle sok mindent ám az alapján amit viszont elolvastam(és mondhatom, nyomot is hagyott bennem) azt kell, hogy mondjam, hogy tényleg az volt! Olyan magasröptű filozófiával és zsenialitással bizonyítja Isten létét, hogy az számomra megdöbbentő. Bár találkozhattam volna vele.

ui: Egyébként tényleg, hova vitte el Prohászka a rokonodat? Már érdekel engem is!

2012. szept. 19. 20:03
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen az elmúlt század egyik legnagyobb egyházi gondolkodója (Mindszentyvel együtt). Tisztelem a személyét, olvastam tőle írásokat, és nagyon jó a stílusa. Továbbá a keresztényszocializmus egyik fő alakja Magyarországon, és ezáltal a gondolatai messze megelőzték a kort, amiben élt. Nézetei már a II. vatikáni zsinatot vetítik előre.
2012. szept. 21. 11:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!