Mit gondoltok ezekről az idézetekről, ateisták?
Egy híres egyetem tanára a következo kérdést tette fel diákjainak:
- Mindent, ami létezik Isten teremtett?
- Igen - válaszolta egy diák bátran.
- Tényleg mindent Isten teremtett? - kérdezte újból a tanár.
- Igen, persze. - ismételte meg a diák. De a tanár felvetette:
- Ha Isten teremtett mindent, ami létezik, akkor a rosszat is megteremtette. És az alapján, amire eddig jutottunk, állíthatjuk, hogy Isten rossz.
- A diák eloször nem tudott mit válaszolni erre a definícióra és csendben maradt. A tanár elégedett volt magával és kérkedett a többi diák elott,
hogy bebizonyítsa, hogy a válaszoló diák hite csak mítosz.
De a diák újból jelentkezett: - Kérdezhetek öntol valamit?
- Természetesen! - így a tanár.
A diák tehát kérdezett: - Létezik-e hideg?
- Milyen kérdés ez, persze, hogy létezik. Te még soha sem fáztál?
A többi diák nevetni kezdett. A fiú válaszolt:
- Valójában uram a hideg nem létezik. A fizika törvényei szerint, ha jól belegondolunk, a hideg csak a meleg hiányát jelenti. Minden test, vagy tárgy
érzékeny a környezetváltozásra vagy az energiaátvitelre. Az abszolút nulla tulajdonképpen a meleg hiánya. Akkor ezen a homérsékleten minden anyag mozgás-
és reakcióképtelen lesz. A hideg nem létezik. Az ember ezt a szót a nem elegendo meleg érzésének kifejezésére találta ki. A diák folytatta: - Létezik
sötétség?
- Persze! - válaszolta a tanár.
- A sötétség - folytatta a diák - ugyanúgy nem létezik, az csak a fény hiányakor jön. A fényt tudjuk vizsgálni, a sötétséget nem. Használhatjuk Newton
módszerét arra, hogy a fehér fénybol töréssel sok színt kapjunk. A sötétséget viszont nem tudjuk mérni. A fény egyetlen sugara megtörhet a sötétben és
meg tudja azt világítani. Hogy tudja megmérni, milyen sötét a világur? Hát úgy, hogy megméri a fény erosségét, amit ad. A sötétség egy szó, melyet az
ember talált ki hogy mi történik, amikor nincsen fény.
Végül a fiatalember megkérdezte a tanárát:
- Uram, létezik rossz?
- Persze - válaszolta még mindig a tanár - Látjuk az ember naponkénti embertelenségében, a világban élo bunözok tömegét. Ez nem lehet semmi más, mint
a rossz.
- Valójában rossz nem létezik, uram, legalábbis önmagában nem. A rossz Isten hiánya. Ugyanúgy, mint a sötétség és a hideg esetében. Ez egy szó, amivel
az ember azt szerette volna kifejezni, hogy kevés van Istenbol, hogy hiányzik Isten. Isten nem teremtette meg a rosszat. A rossz annak az eredménye,
hogy az ember híján van Isten ismeretének és szeretetének. Isten szeretete és békessége az O ajándéka a mi szívünkben, ha befogadjuk Ot. Úgy, mint
amikor felkapcsoljuk a villanyt, vagy kizárjuk a hideget. A tanár leült.
A fiatalember neve: ALBERT EINSTEIN.
Newton: "A tudomány poharából az elso korty ateistává tesz, a pohár alján viszont ott van Isten!"
itt most nem bizonyítani akarok, hogy nekünk van igazunk, csak kiváncsi voltam mit szóltok ezekhez. elvégre tudósok mondják ezeket..
„Isten létének legmeggyőzőbb bizonysága… az a nyilvánvaló harmónia, amely a világegyetem rendjét fenntartja, és amelyben az ott élő lények megtalálják mindazt, … amire szellemi és fizikai fejlődésükhöz szükségük van.”
(André Marie Ampere, 1775-1836)
„Intelligencia és jóakaratú szándék meggyőző bizonyságai vesznek körül bennünket, mutatják nekünk a természet teljességét egy szabad akarat munkáján keresztül, és tanítják nekünk, hogy minden élőlény egy örök teremtő-kormányzótól függ.”
(William Kelvin, később Lord Thomson, 1824-1907)
„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”
(Ernest Rutherford, 1871-1937, Nobel-díj (fizika), 1908)
„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”
(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)
"Stephen Hawking új könyvében, mely a The Grand Design (A Nagy Tervezés) címet viseli, kijeleni, a modern tudomány nem hagy helyet Istennek, ugyanis a tudomány képes magyarázattal szolgálni a világ eredetére."
akkor most mi van? :-)
Kedves kérdező!
Ne haragudj, de tényleg érdekelne mi a célod/van-e célod ezzel a kérdéssel, több okból is:
1. Ha úgy gondolod az ateistákat alapvetően alapoznak arra, hogy a tudósok mit mondanak Isten létezéséről, akkor felesleges idézgetned, hisz egyértelmű _tény_, hogy a modern tudósok túlnyomó többsége nem hisz (keresztény/zsidó/stb) Istenben.
2. Mivel az említett idézetekben sehol nem szerepel az, hogy Isten létezésére tudományos bizonyítékot talált az illető, ezek csak egyéni világnézeti kijelentések; így tökéletesen lényegtelen, hogy tudósról beszélünk, vagy akárki másról. Okos ember nem csak tudós lehet, és egy tudós nem feltétlenül okos mindenben.
Tehát ezért nem értem miért fontos, hogy tudósokról van szó.
3. Ha csak egyszerűen érdekel, hogy egyes ateisták (nyilván nem kollektív véleményt fogsz olvasni) mit gondolnak az említett két idézetről, akkor miért idéztél még egy csomó másikat?
Mármint akkor az idézetről való vélemény érdekel, vagy a vélemény arról - az egyébként ismert - tényről, hogy egyes híres tudósok istenhívők voltak?
akkor a véletlen lenne. de van Istenünk.. elég nehéz úgy beszélni róla, mindha nem lenne(legalábbis nekem), aki már tapasztalta a jelenlétét.
többet nem mondok, mert higyjétek el 1 hívő sem tudja nektek bebizonyítani, hogy létezik. az emberek még azt sem tudják, hogy mi van a halál után.
az a klassz, hogy régebben pont úgy gondolkodtam, mint ti. Szal hasonló érveket hoztam fel, mint most ti ateisták.
"aki már tapasztalta a jelenlétét."
Gyerekkoromban tapasztaltam a szörnyek jelenlétét, mivel volt szörnyes rémálmom. A rémálom alatt végig azt hitte az agyam, hogy léteznek szörnyek, és az álomban hallottam és láttam is őket.
De emiatt még nem kezdtem el hinni a szörnyek létezésében.
"ha nincs fény,sötét van,de minuszba nem megy
ha nincs meleg,akkor hideg se lesz,hanem valahol féluton...ergó hideg van
ha jó nincs,akkor semlegesség van,nem rossz...a rossz már minuszba mutat"
A sötét ettől még a fény hiánya!
A hideg a meleg hiánya, vagy nem?
Nincs semleges a "jó" és a "rossz" között. Legalábbis a Biblia szerint nincs. A rossz a bűn, ami szó szerint "cél tévesztést" jelent, vagyis az Isteni cél eltévesztését, elvetését.
Aki nem gyakorol jót, pedig megtehetné (és mindenki megtehetné), bűne az annak!
Kedves Kerdezo!
Anelkul,hogy elolvasnam a tobbi hozzaszolast,mondom,hogy ne tegyel fel ilyen provokativ kerdeseket.Masoktol szarmazo idezetekkel nem fogsz tudni senkit sem "megteriteni",egy ateista sem fog hasraesni attol,hogy Einstein mit mondott (allitolag).Sot,ezzel Te magad mutatod meg,hogy sajat velemeny helyett Te is beallsz azok soraba,akik egy-egy tudos (az esetek 90%-ban szegeny Einstein) abszolutnak hitt tekintelyebe kapaszkodnak.
Inkabb orizd meg a sajat hited,es ne provokalj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!