Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert beszel Isten mindig a...

Miert beszel Isten mindig a megbocsajtasrol, ha egyszer o sem bocsajtott meg az ordognek a lazadasaert?

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 14:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"ma 08:51 igazad van..

En csak egy egyszeru valaszt kertem(egy nehez kerdesre),de mindenki csak tudomanyoskodik es idez,ahelyett hogy valaszolna sajat szavaival 1-2 rovid mondattal a kerdesemre.Az a baj hogy nem tudnak ra valaszolni..."

Ugy látszik nem lássátok a válaszom , igy mégegyszer leírom :

Azért mert NEM BÁNTA MEG! - Ez elég értelmes magyarázat.

Mert ha nem bánja meg valaki akkor megismétlődik az a tett .

Ha óhajtod egy regényt is írhatok .. .

Nem értem miért kell túlkomplikálni mindent mikor olyan egyszerű.. nincs értelme a bonyolításnak!!! Az már a te dolgod hogy ezt elhiszed vagy sem.. vagy csak akkor hinnéd el ha túlkomplikálnám..?

2011. máj. 31. 08:55
 22/25 anonim ***** válasza:

26/F

LastOne.Left

Igen,ez már így egész logikusan hangzik,és elfogadhatónak.

De azt a felfogást,amit az egyház tanít,nagy részben abszurdnak tartom.

Mert ugye azt írod,"tévedett"az egyház pedig azt tanítja,hogy tudatosan áll(t) ellen.tehát vallási szempontból még mindig adott és megválaszolatlan a kérdés,hogy ha egy annyira intelligens lény,akkor,miért cseszik ki folyamatosan saját magával...(Az is jogos amit 10:54 ír)na mindegy,erre úgysem lesz értelmes válasz:-)

Amit te írsz,az rendben van,de akkor az Istennek mindenképp meg kell bocsájtania az ördögnek,ugyanúgy,mint nekünk,mivel aki téved,az előbb utóbb-belátja,hogy tévedett,és bocsánatot kér,mivel nem az volt a szándéka,hogy örökre elforduljon,hanem csak tudatlanságában tévedett.

2011. máj. 31. 09:07
 23/25 anonim ***** válasza:

08:55

Én speciel megláttam a válaszod,te nem akarod meglátni az enyémet.Amíg nem tudsz értelmes választ adni a 18:49-es válaszomban feltett kérdéskörre,addig nem tudok mit kezdeni a válaszoddal,de gondolom ez érthető számodra is.

08:51

2011. máj. 31. 09:20
 24/25 anonim ***** válasza:

ma 09:07.

Az a helyzet, hogy nem vallási szempontból megválaszolatlan a kérdés, mivel vallási szempontból a Biblia szavát vesszük figyelembe, nem az egyházi értelmezéseket...szóval inkább egyházi szempontból megválaszolatlan...és abban igazad van teljes mértékben, hogy aki téved, az egy idő után belátja saját tévedését...de sátán nem látja be, mivel sátán nem személy(ami szintén egyházi értelmezés, s nem bibliai), nem bír önálló egzisztenciával, mint az ember, hanem egy effektus, amit az emberek juttatnak érvényre magukban és persze tévedésükben, és az emberek azok, akik ezen tévedésüket belátják, pont, hogy a sátáni effektus következményeiből(szenvedés, halál). tévedés mibenlétét pedig az előző válaszomban leírtam...hiszen csak az tud önző lenni, aki nem egynek tekinti az egészet, és magát nem az egésznek tartja...pedig a Biblia Ószövetsége legelső mondatából kiderül, hogy CSAK Isten van...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 31. 09:49
 25/25 anonim ***** válasza:
köszi,Lastone.left!:)
2011. máj. 31. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!