Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tetoválás az bűnnek számít...

A tetoválás az bűnnek számít a vallásban?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogyha én tetováltatok egy keresztet a lapockámra, akkor az bűnnek számít a vallás szerint? Eléggé vallásos vagyok.
2011. máj. 29. 08:26
1 2
 11/15 Tyler913 ***** válasza:

69%,a lenyeget ki is mondtad: nincs definialva,mit jelent az,hogy "kikerni Isten engedelyet".Ezek utan folosleges vitatkozni.Masreszt ez az "engedelykeres" nagyon csunya dolgok fele vihet el,en inkabb azt mondom,inkabb vallalni kell a felelosseget a sajat donteseinkert,mint arra hivatkozni,hogy "megbeszeltem am Istennel,es O megengedte,sot,O maga parancsolta".

Amugy mennyit tudsz Te a lelkeszekrol?En most spec olyan helyen mozgok,ahol rengeteg a szeminarista,akik kokemenyen tanulmanyozzak a Biblia szoveget,heberul,gorogul tanulnak,es az eredeti szoveget elemzik.Ennek onmagaban meg nincs koze a hithez,de ha valaki erre teszi fel az eletet,es a Bibliat kutatja,az lehet tobbet tud rola,mint Te.

2011. máj. 30. 17:24
 12/15 anonim válasza:

Elvi kérdés. Ha csak azért tetováltatod magadra a kereszt alakú tetoválást, hogy jól álljon, akkor bűn. Azt nem tudom leírni, hogy miért, de erre egy nagyon jó példát tudok felhozni. Például hogy mostanában bulikban rengetegen rózsafüzért vesznek fel, mert ez a divat. Szerintem ilyen szintű az itt említett is.

Azonban ha azért tetoválod magadra, mert vallásos vagy, az nem bűn, de ha ezért tetováltatod magadra, akkor nem a lapockádra vagy a válladra kellene tenned.

2011. jún. 25. 21:23
 13/15 A kérdező kommentje:
Vallásos vagyok. Legalábbis hiszek Istenben és szoktam templomba is járni. Ugyanakkor azért is csináltatnék mert tetszenek a tetoválások, és azt mondják jól állna
2011. jún. 25. 21:28
 14/15 anonim válasza:
Hát, akkor az bűn. Egyházi tárgy "kigúnyolása" illetve megszentségtelenítése.
2011. júl. 8. 23:12
 15/15 Tyler913 ***** válasza:

Jaj,hagyjuk már! Úgy utálom már a "bűn" szót,hogy nem igaz,mert mindenki ezen lovagol.Mi bűn,mi nem bűn.

Jól figyelj! Ha Isten szeretetében élsz,és nem ártasz másoknak,akkor semmi sem bűn.Szóval ha szeretnél tetoválást,csináltass nyugodtan.Isten nem szarozik ilyesmin,nem fog Téged kevésbé szeretni miatta.

2011. júl. 8. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!