Mint buddhista, mihez kezdjek, hogy legyőzzem a testi vágyat?
borzasztóan zavar, szinte undorít, de a testem mintha önálló akarattal rendelkezne, pedig tudom, hogy nem így van. Szűz vagyok és az is akarok maradni, a szex nekem nem számít, de a testem mégis akarja a kielégülést. Ugyanakkor nem kapja meg, mert a vágy mindig nagyobb, mint az élvezet. Mihez kezdjek?
18/L
Kedves Kérdező!
Én nem vagyok buddhista, ennyit előljáróban.
ha te buddhista vagy, akkor nyilván jársz buddhista közösségbe, és van lámád is. Ezeket a problémáidat miért nem vele beszéled meg, vagy a közösség tagjaival?
Írod, hogy 18 éves vagy: te buddhistának születtél, vagy úgy vetted fel a buddhizmust? Ha felvetted, akkor ez mikor történt meg?
Mert lehet, hogy csak az a gond, hogy még frissen vetted fel a buddhizmust, mondjuk pár hetes, vagy pár hónapos buddhista vagy, és az új életvitelre még nem álltál át.
Nekem van egy haverom, aki már öt hónapja buddhista, de még ő sem állt át teljesen az ezzzel járó új életvitelre. Szóval ez egy hosszú folyamat.
Sok sikert hozzá!
Üdv: Anna
mindig is buddhista voltam, és mindig zavart ez a dolog, de most már nagyobb méreteket öltött és borzasztóan zavar.
A szexuálpszichológussal csak az a baj, hogy azt mondaná, ez természetes, és éljem ki. De én nagyon nem akarom.
valami más tipp? gyógynövények vagy ilyesmi?
De köszi a válaszokat!
nem csak a vallásomról szól.
Mindig is undorodtam a szextől.
Csak egy ötlet. Amikor mosakszol alulról, akkor szappan nélül alaposan, de nagyon alaposan.... mosogassad magad.
Olyan tiszta maradhat a lelked, mint a hó. Hiszen csak tisztálkodsz.
Első válaszoló vagyok.
Kedves Kérdező!
Sztem itt valami óriási ellentmondás van, mert most vagy igényled/akarod a szexet, vagy nem.
Én történelem szakon végeztem, és felvettem buddhizmussal kapcsolatos tárgyakat, mert érdekelt a buddhizmus, de nem lettem buddhista.
Úgy tudom, hogy a buddhizmusban is megengedett a szex, de csak a házasságban. Ha megházasodnál, akkor a szexproblémád is megoldódna, mert a házastársaddal annyit szexelhetnél, amennyit jólesik.
Ha meg nem akarsz házasságot kötni, akkor sztem vonulj el egy buddhista kolostorba, és legyél szerzetes. Ott meditálnod kellene egész nap, meg kapnál mindenféle feladatokat, és nem érnél rá a szexxel foglalkozni, meg egy idő után nem is igényelnéd.
De sztem jobb lenne, ha felkeresnél egy lámát, és vele beszélnél erről, ő nyilván többet tudna neked segíteni.
Üdv: Anna
egy fontos kérdés lenne, amit tisztáznod kéne magadban. tudod, hogy miért alakul ki a vágy(ha testi, ha nem, bár megjegyezném, hogy minden vágy "lelki", hiszen amikor mélyen alszol a test nem kívánkozik(nem álom), mivel a tudatod nincsen jelen)? ezt azért kérdezem, mert ha nem tudod, akkor nyilván nem is fogod legyőzni azt még...tudod a vágyakat nem elnyomni kell, hanem elnyelni, megérteni okukat, és így megszűnnek tevékenykedni benned egy idő után. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!