Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Írtok vmi szép idézetet, ami...

Írtok vmi szép idézetet, ami az imádkozásról szól vagy a Biblia olvasásáról?

Figyelt kérdés
Előre is köszi.
2011. máj. 21. 20:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

nem "maszatolok",miért kell ilyen idétlen szöveg? Szerintem nem érted.

Ahhoz, hogy eljusson kérésem-Jézus nevében- ahhoz kellene az amit az előbb leírtam, pl Maximosról. Nehéz ez?

Hát igen. Azért van annyi szekta, álezoteria, babonás, materialista tévút, mert az igazi bizony nehéz.

Köszönöm a beszélgetést.

2011. máj. 22. 15:12
 12/18 anonim ***** válasza:

Már bocs, de "idétlen szöveg"nek a magam részéről pont azt nevezem, amit "maszatolás"nak is: amikor valaki megpróbál mindenféle kibúvókat belemagyarázni egyébként abszolút egyértelmű és fekete-fehér dolgokba.

A Jánostól idézett passzusok abszolút egyértelműek, világosak és fekete-fehérek: _kivétel nélkül MINDEN teljesül_. És te magad is elismerted, hogy voltak, vannak és lesznek is igazhitűek.

De még ha csak _EGYETLEN EGY_ igazhitű is lett volna, nem több, csak egy, és csak az ő valamennyi kérése és imája teljesült volna kivétel nélkül, már akkor sem így nézne ki a világunk.

De ha János kevés neked, akkor ajánlom figyelmedbe a következőket is:

Máté 17:20

Máté 21:21

Márk 11:23

Márk 11:24

Lukács 17:6

Ezek is mind alátámasztják, hogy egy igazhitűnek szó szerint _MINDEN_ kérése teljesül. Innentől pedig lásd feljebb, a "De még ha csak..." kezdetű bekezdést.

Ha továbbra sem látod a szöges ellentétet Jézusnak az Írásban felvállalt ígéretei és a valóság között, akkor azt hiszem már tényleg nincs miről beszélnünk, úgyhogy köszöntem én is a beszélgetést.

2011. máj. 22. 15:33
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

Az imádság 3 dologból áll:

~ gondolatból melyből születik.

~beszédből amelyben kimondjuk.

~szellemből amely erőt ad neki.

2011. máj. 22. 23:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a szép idézeteket mindenkinek!

:D

2011. máj. 23. 16:43
 15/18 A kérdező kommentje:

tegnap 15:33-kor válaszoló!

Neked abban teljesen igazad van, h Jézus azt mondta, h bármit kérhetünk a nevében az Atyától, megadja nekünk.

Azon a problémán, amit felvetettetek, én is sokat szoktam gondolkozni.

A következőkre jutottam:

1.

Ismered azt a mesét amiben az aranyhaltól a szegény fiúnak (vagy mittudoménkinek) lehetett 3 kívánsága? És amikor ezeket teljesítette az aranyhal, a fiú boldogtalanabb volt, mint előtte. És a mese tanúsága ez volt: Vigyázz, mit kívánsz.

Isten annyira szeret minket, h nem engedheti meg, h olyan dolgok történjenek velünk, ami ne a javunkra váljon. Minden (a mi nézőpontunkból) negatív dolog is azért van a Földön, h a javunkra váljon.

Szóval, ha azt kérjük az Atyától, h legyen világbéke, akkor mi nem láthatjuk annak következményeit az egész világra, egyéni sorsokra nézve, h az gazdasági szempontból mit hoz mondjuk, ill. az biztos, h a túlnépesedés a Földön még gyorsabb lenne.

2.

Isten nem befolyásolja a szabadakaratot, még akkor sem, ha én mondjuk azt kérem, h (ez csak egy példa) a szomszédom legyen csendesebb, mert már annyira nem hagy aludni a hangoskodása, h majdnem kirúgtak a munkahelyemről, amikor az íróasztalomon elaludtam.

A szomszédom viszont a napi bulizásban éli ki életét. Ha még ezt sem tehetné meg, még depressziósabb lenne, és öngyilkos is lenne.

Szóval minden kérés annyi következménnyel jár, amiket mi, emberi lények nem láthatunk be, csak Isten.

Írj nyugodtan, ha szeretnél! :)

2011. máj. 23. 16:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Én hozzászólnék. Nem minden imát hallgat meg Isten. Pl. Jakab apostol ezt mindja: " Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt. " Ha nem Isten akarata szerint kérünk, akkor nincs válasz. Vagy mi van ha haragszol valakire? Pl. testvéredre, vagy házastársadra, vagy bárkire. Hiába imádkozol nem kapsz választ. Mert Jézus azt mondta, hogy ha imádkozva megállotok, bocsássátok meg ha valaki ellen valami panaszotok van. Vagy mi van ha nem tiszta a lelkiismereted? Mert ha bűnben élsz, akkor egyetlen imát hallgat meg csak Isten, azt ha teljes szívedből megbánod és megvallod a bűneid és megtérsz. Ha a szívűnk nem vádol, csak akkor mehetünk bizalommal Isten elé. És ott van még a hit. Hinni kell hogy megkapjuk amit kérünk. Ha kételkedsz semmit nem kapsz Istentől. Mi van ha nem tartják be a mennyei etikettet? Nem az Atyától vagy a Fiútól kérnek, és nem Jézus nevében? Akkor a falhoz imádkoznak. A parancs és a minta az ahogyan Jézus tanította a tanítványait. Ebben benne van minden amire Isten szerint szüksége van a világnak, és nekünk. Mindig ezzel kell kezdeni! Csak ezután jöhetnek a személyes kéréseink.
2011. máj. 25. 18:03
 17/18 anonim ***** válasza:

"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága."

Zsoltárok 119:105. Ez a kedvencem :)

2011. máj. 25. 18:39
 18/18 anonim ***** válasza:

"A szelíd szívek a kertek,

A szelíd gondolatok a gyökerek,

A szelíd szavak a gyümölcsfa virágai,

A szelíd tettek a gyümölcsök."

Kirpal Singh

2011. máj. 26. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!