Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Írtok vmi szép idézetet, ami...

Írtok vmi szép idézetet, ami az imádkozásról szól vagy a Biblia olvasásáról?

Figyelt kérdés
Előre is köszi.
2011. máj. 21. 20:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Pl.: János 14:13-14

Kár, hogy nem igaz. Mert ha az lenne, akkor már régen egy utopisztikus paradicsomban élnénk, elvégre kétségkívül sok igaz keresztény imádkozott már békességért és szeretetért szerte a Földön, de ehhez képest még mindig nincs olyan sok egyikből sem, mint kellene.

2011. máj. 21. 20:40
 2/18 anonim válasza:

A csend gyümölcse az ima.

Az imádság gyümölcse a hit.

A hit gyümölcse a szeretet.

A szeretet gyümölcse a szolgálat.

(Terézia Anya)

2011. máj. 21. 20:50
 3/18 anonim ***** válasza:

igaz az, első.. csak egy mustármagnyi hit kellene, hegyeket mozdítanánk:(

*

"Az egész Újszövetség lényege az öröm és a szeretet."

prof. Dr. Tulassay Tivadar,a Semmelweis Egyetem rektora mondta : )

itt - a riport vele, a 2. -hoz tekerve:

[link]

2011. máj. 21. 20:59
 4/18 anonim ***** válasza:

Harmadik: És a kereszténység teljes történetében, az első apostolok ideje óta egészen máig nem volt egyetlen igaz keresztény sem, akinek legalább egy mustármagnyi hite lett volna? Szerintem ez több, mint valószínűtlen, tekintve pl. a szentek névsorát, vagy épp egyszerűen csak az olyanokat, mint Teréz anya... Ha az ilyen végtelenül odaadó lelkek hite sem igaz, és nem is volt igaz soha, akkor ugyan kié lehet...?

No de mindegy, hagyjuk is, elvégre téged ilyen apró-cseprő kérdések nyilván nem zavarnak. :)

2011. máj. 21. 22:53
 5/18 anonim ***** válasza:

re 4.: tegnap22:53

Már hogyne lett volna! Volt, van és lesz is igazhit.

És ők az édes Jézussal, a szelíd kegyes Krisztussal vannak.

Legyőzik a halált.

Nem mondanám – mint Te 20:40-ben, hogy János nem igazat írt, ”kár, hogy nem igaz”.

Szent János- a szeretett tanítvány? Inkább nem értésre gyanakszom ilyenkor.

„odaadó lelkek hite”-milyen szépen írod.

Valóban odaadták teljesen.

Egy kicsi becsvágyat, morzsányi egyéni boldogság-birtoklást sem hagytak maguknak.

Mert Krisztus kérte, „kövessetek engem”- de nem mondta, akkor hírnév, vagyon, rang,

földi dorbéz lesz jutalmatok!

„Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Fil 2,5-8)

Akkor vele, szent nevében mehetünk az Atyához.

Egyébként nem.

Ezért, akik követik –odaadó lélekkel, megélhetik, amit Szent Pál mond:

„Élek többé már nem én, hanem Krisztus él bennem.”

És hogy ne csak off legyen,

idézet:

Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya:

Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk.

(1Jn3,1)

2011. máj. 22. 07:14
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

"Az imádság a lélek lélegzetvétele"

A Biblia olvasásához egy jó tanács:

"Ha olvasod, távol tart a bűntől, ha nem olvasod, a bűn tart távol Istentől"

Üdv. Péter

2011. máj. 22. 08:51
 7/18 anonim ***** válasza:

Péld 4:20 Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.

Péld 4:21 Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben.

Péld 4:22 Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.

"Ma rengeteg dolgom van,úgyhogy nincs időm imádkozni"

(Egy vallásos ember)

"Ma rengeteg dolgom van,úgyhogy ma többet is kell imádkoznom"

(Luther Márton)

2011. máj. 22. 09:40
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

07:14

"Már hogyne lett volna! Volt, van és lesz is igazhit."

Akkor az ő kéréseiket (imáikat) ugyan miért nem teljesítette Jézus, holott a János 14:13-14-ben megígérte, hogy _MINDENT_ teljesít, amit az igaz hívei kérnek tőle?

Mert nem hiszem el, hogy soha egyetlen igazhitű sem kért volna univerzális szeretetet a Földön és világbékét, ne imádkozott volna ezekért. Vagy épp azért, hogy mindenki legyen boldog, egészséges és szeretetteljes, stb. ... Akárhogy is nézem, ez is benne van a MINDENben, de mégsem teljesült, holott teljesen biztosra vehető, hogy egynél több igazhitű is imádkozott már ezekért.

2011. máj. 22. 09:54
 9/18 anonim ***** válasza:

Kezdünk komolytalanná válni. Ha megengedett továbbra is János evangélistának hiszek, és megpróbálom amit megértettem átdni, miről ír János, aki a mi Urunk, Jézus Krisztussal volt, és a szeretett tanítványa volt.

Meg is kell érteni, mit üzennek az Evangéliumok!!!!

„univerzális szeretetet a Földön és világbékét” – elég semmitmondó, a szentek, hitvallók, vértanúk, igazhitűek, Istenkeresők és Krisztust követni vágyók nem ilyen aranyhalacskának feltett habos-mázas -földi- jóléti kívánságokkal imádkoztak

–hanem azért, hogy felismerjék a teremtő Úristen szent akaratát.

- És azért hogy közelebb jussanak Istenhez ! (l. fenn Dr. Tulassay prof. miket mondott erről) sőt a misztikusok, és a görög egyházatyák írásai szerint a színről –színre látásért- sőt EGGYÉ válásért. Ezt folytonos imákkal a bűn kiégetésével alázattal, szolgálattal tették.

és béke, szeretet felett van az, minden felett. Meg is kínozták érte őket, megölték.

De ezt a végtelen vágyakozást Istenhez nem tudták elvenni tőlük.

Hitvalló Szent Maximos: Fejezetek a szeretetről

(Khairos kiadó)

ajánlom, olvasásra. Maximosnak – Krisztus követéséért- levágták karját, kitépték nyelvét, nem sokára belehalt sebeibe- úgy hiszem és remélem) az ellenségeit is szerette, MINDENT ÉS MINDENKIT (a haverjukat a rablók is szeretik- Krisztus követéséhez ez nem elég..)

békében, szeretetben megértette mi az

„Én és az Atya EGY vagyunk.” (Jn10,30)

mert Isten a szeretet (1Jn4,8)

2011. máj. 22. 13:11
 10/18 anonim ***** válasza:

13:11

Ha hiszel neki, akkor miért maszatolsz? Mert a maszatolás bizony valóban komolytalan dolog, pedig én komolyan beszéltem.

De tessék, ha mint mondod, hiszel neki, akkor azért lásd is, hogy miben hiszel, ide idézem neked szó szerint:

"13 És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.

14 Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt."

A kedvedért még külön ki is emelem a lényeget: _AKÁRMIT KÉRTEK AZ ÉN NEVEMBEN, MEGCSELEKSZEM AZT_.

_VALAMIT KÉRTEK AZ ÉN NEVEMBEN, MEGCSELEKSZEM AZT_.

Tudod, ezzel az a baj, hogy tényleg MINDENT lefed. Hiába próbálsz maszatolni azzal, hogy milyen "habos-mázas-földi-jóléti kívánság", ez is része az AKÁRMINEK.

Mert ugyan hol látod te azt leírva, hogy "akármit kértek az én nevemben, megcselekszem azt - csak világbékét és jólétet meg ilyesmi földi dolgokat ne kérjetek"?

Sehol, és nem is csoda, mert bizony egy ilyen kijelentés még az itt produkált maszatolásodnál is sokkal komolytalanabb lenne.

Mivel azonban sehol nincs ilyen, csak az idézett passzusok, vagyis hogy AKÁRMIT KÉRSZ, Ő MEGCSELEKSZI AZT, ezért pl. a világbékének is teljesülnie kellett volna.

Szóval tetszik, nem tetszik, MINDENNEK, amiért egy igazhitű imádkozik, valóra KELL válnia eszerint, hiszen Jézus nyilván állja a szavát. De akkor miért nem látjuk ennek semmi nyomát a világban?

Kérlek, ezután már csak akkor válaszolj, ha maszatolás nélkül tudod tenni, figyelembe véve azt a tényt, hogy semmiféle kivétel nem szerepel Jézus fent idézett ígéretében - vagyis hogy bárminek, KIVÉTEL NÉLKÜL AKÁRMINEK a valóra váltását vállalta, amit csak kérnek az igazhitűek.

2011. máj. 22. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!