Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmondaná nekem hogy miért...

Elmondaná nekem hogy miért szenvedett Jézus helyettem az én bűneimért?

Figyelt kérdés
Nem értem hogy miért kellene újjongva dicsérnem és örülnöm annak hogy valaki feláldozza életét és agyonkinoztatja magát hogy ne én vigyem el a balhét azért amit vétkeztem.
2011. máj. 17. 23:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Egy olyan embernek, aki nem hisz Isten létezésében, hiába magyarázzátok, hogy mert ő jó, feláldozta a fiát, stb... magában mindenki azt gondol, amit akar, de egy vita során ne vegyük már alapvetőnek, hogy Isten létezik, ha éppen erről (is) szól a vita. A saját gondolataitokat el lehet mondani kulturált formában. Ha arról lenne szó, hogy a szomszéd már évek óta ingyen segít a rászorulókon, és ezt nem érti meg valaki, akkor oké, őt lehet korlátoltnak nevezni talán. De ha egy olyan lényről van szó, amelynek létezése egyáltalán eléggé kétséges, ne mondjunk már ilyeneket...
2011. máj. 19. 09:38
 22/24 anonim ***** válasza:
Szabad akarattal rendelkező teremtményei vagyunk Istennek,és nem gépek. Nem tökéletesnek teremtett minket Isten,hanem jónak. Tökéletes csak az lehet amit Isten szül és nem teremt. Azért kapott Ádám parancsot hogy kipróbálja Isten a hűségét. A jóból csak úgy lehet tökéletességre jutni,ha átmész a jóban való kitartásodat megpróbáló kísértéseken. Jézus szenvedések árán jutott el a tökéletességre. Ő egész életében ragaszkodott az Atyához,egészen a kereszthalálig engedelmes volt,és az Ő akaratát cselekedte. Azért teremtett Isten gyomrot,hogy betölthessük finom eledelekkel. De most is érvényben vannak fegyelmi korlátozások az étkezésben keresztényeknek is. Tilos a vérevés,a fulvaholt állat megevése,és a bálványoknak áldozott ételek megevése.
2011. máj. 19. 11:45
 23/24 tetris ***** válasza:
Kedves Viktor! Megértettem amit írtál, de bennem még mindig berzenkedik a gondolat, hogy ha Isten alapvetően jónak teremtett bennünket, akkor miért van a Földön ennyi gonoszság? Miért nem bünteti meg azokat az embereket, akik súlyosan vétkeznek? (pedofilok,gyilkosok,terroristák,...)
2011. máj. 20. 11:37
 24/24 anonim ***** válasza:

Olyan érdekes, hogy az eredendő bűn bennmaradt a katolikusok világában. Ez zsidó dolog. A szüleik bűneiért, sőt a szomszéd bűneiért is kollektívan bűnhődnek a zsidók. Vagyis ha az egyik zsidó eszik mondjuk disznót az mindegyik zsidóra kihat. Én legalábbis így tudom. És gondolom annak idején Jézus ezért mondta, hogy meghal a bűneinkért, hogy nagyjából tiszta lappal tudjunk kezdeni.

De nem tudom.

Amúgy nem igazán hiszek Jézusban. Ha volt is inkább volt ügyes ember, mint Isten fia.

2011. máj. 21. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!