Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmondaná nekem hogy miért...

Elmondaná nekem hogy miért szenvedett Jézus helyettem az én bűneimért?

Figyelt kérdés
Nem értem hogy miért kellene újjongva dicsérnem és örülnöm annak hogy valaki feláldozza életét és agyonkinoztatja magát hogy ne én vigyem el a balhét azért amit vétkeztem.
2011. máj. 17. 23:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
szerintem azért mert kényszerítették. szerinted meg akart halni? dehogy! Isten meg egy nagy genya mert hagyta hogy bántsák a saját fiát.
2011. máj. 18. 16:15
 12/24 tetris ***** válasza:
És akkor miért nem mennydörgött egy nagyot az Isten? Az almáért bezzeg hogy odavolt!
2011. máj. 18. 16:17
 13/24 anonim ***** válasza:
Talán nem volt olyan korlátolt és egoista, mint te...
2011. máj. 18. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:
Kedves előző! El tudnád nekem, szegény korlátoltnak magyarázni, hogy tetris miért is korlátolt és egoista? Azért, mert nem hisz Istenben, és a vallás tanításait hülyeségnek tartja? Tudod, te vagy a korlátolt, ha nem tudod elfogadni más nézeteit...
2011. máj. 18. 23:25
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem azért korlátolt és ogista, mert nem hívő, hanem azért, mert magából kiindulva értelmetlennek találja az áldozatot - másokért.
2011. máj. 19. 00:00
 16/24 anonim ***** válasza:
Szia! A legnagyobb áldása Jézus Krisztus örök tökéletes engesztelő áldozatának, hogy ha persze elfogadod azt,hogy a földi életed után nem a pokolban várod az ítéletedet (ami a második halál lenne a gyehennában),hanem átmehetsz a halálból az életbe,és örökké élhetsz. Ugyanis Jézus a testében felvitte a bűneidet a keresztfára,hogy a bűnöknek meghalva az igazságnak élhess,és a nevében való hit által hatalmat adott neked,hogy Isten fiává válhass. A Jézus testében levő sebekben meggyógyultál,és a törvénysértéseid átkaitól is megszabadított téged,mivel Ő átokká lett a kereszten érted,hogy te Ábrahám áldásait elnyerhesd hit által. Ő gazdag létére nincstelenné lett érted ( hiszen a kereszten még a ruháitól is megfosztották,mivel előtte sorsot vetettek rá hogy melyik kié legyen ),azért hogy te meggazdagodhass. Megváltott téged a szüleidtől örökölt hiábavaló életedből,hogy Isten családfájához tartozhass az Ő vére által. Jézus Krisztus,szó szerint felkent szabadítót jelent. Isten Őt választotta ki,és kente fel arra,hogy megszabadítsa mindazokat,akiket a rágalmazó a hatalmában tart. A betegségek,az átkok,a szegénység,a megvetettség,mind-mind a bűn (az Istentől való elszakadás),következménye. Jézus Krisztus bűnné lett értünk,azaz teljesen elszakadt a szelleme,lelke,és teste Istentől a mi bűneink miatt,amelyeket magára vett. Majd a halála után a harmadik napon,lenn a föld gyomrában a pokolban,ahova helyettünk ment le,mivel Jézusnak csak tulajdonított bűne volt,de Ő maga soha nem követett el bűnt hanem teljes életében szentül és feddhetetlenül élt,ezért az Atya a Fiút újraszülte,és kihozta a halálból,és a sírból,és a testét is feltámasztotta. Zsidó 1,5.:" Én Fiam vagy te,én ma szültelek téged." Mi akik hiszünk Jézus Krisztusban,mi szintén követjük a Fiút az újjászületésben a keresztség által. Először a szellemünk szabadul ki a halál uralma alól,majd ha a lelkünket megszenteljük,akkor az is helyet kaphat Isten országában,és az igazak feltámadásakor visszakapjuk a testünket is romolhatatlan,halhatatlan,dicsőséges minőségben. Na ezért jelent az evangélium jó hírt,örömhírt,győzelmi hírt!
2011. máj. 19. 00:24
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha ebből neked nem dereng az hogy Isten ezzel azt mutatta be,hogy mikor mi még bűneinkben voltunk,Isten már akkor is megmutatta hogy szeret minket,akkor sajnállak. Ezek után csak az menekül meg,aki megérti és felfogja,hogy Istennek ez a békekötése és szövetséges ajánlata az emberiségnek,amelybe mindkét fél úgy tud belépni,hogy meghal önmagának,és a másiknak él. Isten már meghalt értünk a kereszten a bűneink váltságáért,hogy mi élhessünk örökké. Ő döntötte el,hogy megmenti azokat,akik hisznek a tanúknak,és az igazságnak,és az evangéliumnak. Mi úgy tudunk belépni ebbe az új szövetségbe,ha meghalunk a romlott kívánságainknak,és a bűnnek,és ezután az Igazságnak élünk,és megtartjuk az Ő parancsolatait.
2011. máj. 19. 00:49
 18/24 anonim ***** válasza:
Bár én nem nagyon értek a témához, de nem úgy volt, hogy Isten minket a saját képére teremtett? Akkor meg ha Ádámék megzabálták az almát, valószínű ő is ugyanezt tette volna a helyükben nem? Mert elvileg ugyanolyanok voltunk, mint Isten. Vagy hogy a saját képmására teremtett minket, ez nem azt jelenti? Ezt a hívők sosem szeretik, ha megkérdezem tőlük és még választ sem kaptam erre.
2011. máj. 19. 06:47
 19/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Isten az embert úgy minősítette hogy jó. Aztán Ádám sajnos könnyebben engedett a hasának,mint Istennek. Többre tartotta az eleséget,mint azt az egy szem parancsot. Készségesebb volt a gyomra iránt,mint Isten parancsa iránt. Vagy másképp fogalmazva jobban szerette a hasát mint Istent. Amúgy ki mondta neked hogy az a gyümölcs alma volt? Elolvastad egyáltalán valaha ezt a részt? Az pedig aki nem tartja meg Isten parancsát,az nem is szereti Istent,vagy ha azt állítja is hogy szereti,de csak a szájával. Azért teremtett minden teremtményt Isten,hogy szeretetközösségben legyen velük. A diabolosz pedig igyekszik ezt a kapcsolatot szétszakítani. Félrevezetéssel,hazugságokkal,elferdítésekkel,rágalmakkal,st

b. Amint látjuk sikerült is neki először Évát rászedni hogy törvényt szegjen,majd Éván keresztül Ádámot is. Isten pedig szent,Neki ebben semmilyen felelősége nincs. Ő azt mondta ha eszel arról a fáról,bizonnyal meghalsz. Az Isten törvényének az áthágása a bűn,ami Isten szeretetközösségéből a halál uralma alá visz. Mivel a bűn zsoldja a halál. Istennek az a dolga,hogy fenntartsa a világmindenség örök rendjét,amelyet kezdetben a sátán zavart meg,majd az embert is belesodorta az engedetlenségbe. Valószínű hogy ha az ember ellenállt volna a sátán minden kisértésének és ravaszságának,akkor eljuthatott volna a tökéletességre. De ehhez hűségesnek kellett volna maradnia Istenhez. Aki nem tart ki a jóban,az gonosszá válik. Aki nincs Istennel,az ellene van. Isten óriási kegyelme volt,hogy úgy döntött,hogy helyreállítja a megromlott kapcsolatot az emberrel Jézus vére által. Ha Ő nem kezdeményezi ezt,akkor az egész emberiség elkárhozhatna,mivel mindenkinek a saját vérével kellene fizetnie a bűneiért (törvényszegéseiért),és viselnie a bűnei következményeit,melyet Jézus elszenvedett helyettünk.

2011. máj. 19. 08:33
 20/24 anonim ***** válasza:
Viktor 06! De akkor nem az Isten teremtette olyannak, hogy ezt képes legyen elkövetni? Akkor miért teremtett az embernek gyomrot? Meg ha úgy minősítette, hogy jó, akkor miért rakott oda direkt egy olyan fát, amiről megtiltja, hogy egyenek? Úgy gondolta, hogy tökéleteset teremtett, de mégis próbára akarta tenni őket? Ez teljesen logikátlan.
2011. máj. 19. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!