A reformátusoknak is keresztet kéne vetni ha katolikus templomba lépnek?
Reformátusként én is csak szépen besétáltam mindig a katolikus templomokba. Legfeljebb megálltam a bejáratnál pár pillanatra. Sőt, ha misén voltam (család egy része kat.), ott is csak a felállást csináltam, énekeltem azt, amit ismerek (vagy ha volt kotta, mindent), és a Miatyánkot mondtam. Ja, meg a kézfogás, mert az ciki, ha nyújtja vki a kezét, és Te meg nem fogadod. :) De pl. nem térdeltem le.
Persze, hogy egy katolikus csinál mindent, amit a refik, mert ott felálláson és leülésen kívül nincs semmi, semmi sem specifikus. :)
Utolsó vagyok. Viszont beszélgettem olyan atyával, aki mondta, hogy ami jól esik, azt csináljam nyugodtan, akkor is, ha nem tudom, miért van, amivel meg nem értek egyet, azt ne tegyem. Néha hülyébb érzés volt ülve maradni, mint letérdelni... Meg végülis a katolikusok Isten előtt hajtanak térdet, egy refi is megtisztelheti így az Urat.
Viszont a keresztvetés jelentése többek között az, hogy elismerem vele, hogy katolikus vagyok, és ezt láthatja a világ is. Ezt is az atya mondta. Szóval tényleg furibb lenne refiként keresztet vetni, mint nem. :) De a többit miért ne (kivéve természetesen az áldozást, de nem is az volt a kérdésed).
"Én Katolikus vagyok (de nem hiszek Istenben)"
Alkoholmentes pálinka :)
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:00
Figyelj arról nem tehetek hogy anyámék csecsemő koromban megkereszteltek akkor nem ellenkezhettem.Szóval papíron katolikus vagyok mert be vagyok jegyeztetve meg keresztelve minden.Csak hogy az akaratom az enyém és én nem hiszek.
Kedves 20:22,megnyugtatlak, nem vagy katolikus.
A keresztséget meg kellett volna erősitened a bérmálkozással, és azzal lettél volna elfogadott,felnőtt tagja az egyháznak. ez nem történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!