Van még olyan, hogy valaki egyik napról a másikra hirtelen megvilágosodik?
A nemhívő megszületik, meghal ebben a világban és megsemmisűl a feltámadás után örökre. A hívő megszületik ebbe a világba, újjászületik, azaz megtér, majd meghal. A feltámadáskor örök élete lesz. "Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak" Jel 20,6
"Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát." Ján 3,3
"én lászló válasza:
Bizony van.
Jn 3,3 "Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."
Nem megvilágosodásnak hívják, bár bizonyos tekintetben lehetne annak is hívni, hanem megtérésnek.
"Ezenképen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.
Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt." Róm 6,11-14
A nem hívő egyszer születik, kétszer hal meg, a hívő kétszer születik, egyszer hal meg.
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:27"
Az utolsó mondatod és az idézeted alapján csak a keresztények a hívők????
Érdekes, hogy csak ezen a fórumon, csak ebben a topikban alapból van azonnal 2 megvilágosodott...
Szerintem meg aki valóban megvilágosodott, az nem ilyen oldalakra való írkálással fecsérli az idejét, fényezve magát, hogy "Én megvilágosodtam". :)
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:18
Mi az, hogy keresztény és mi az, hogy hívő szerinted?
Keresztény = krisztusi elveket követő, aki hívő is
Hívő = Istenben hívő személy, de nem kizárólag keresztény, hanem lehet hindu, muszlim, stb.
Te egyértelműen a Bibliából idéztél, és utána írtad azt a bizonyos mondatot...ugyanakkor nem minden hívő tartja a Bibliát szent írásnak, mégis hívő.
Minden keresztény hívő, de nem minden hívő keresztény.
Én idéztem be korábban a válaszodat.
-surrano
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!