Van még olyan, hogy valaki egyik napról a másikra hirtelen megvilágosodik?
Az nem.
Én teljesen másképp éltem meg.
Ez egy hosszú folyamat volt, mindaddig amíg egy nap felkeltem és teljesen másképp láttam a dolgokat, amikről azelőtt gondolkoztam.
A megvilágosodás és a megtérés között (nekem legalábbis) egész más a különbség. Én megvilágosodtam, és nem megtértem. Bár előtte is hittem Istenben, most is hiszek benne de sosem voltam buzgó vallásos.
Én megvilágosodtam valamennyire(ahogy írtam még úton vagyok a cél felé) , úgy mint a buddhisták csak hogy valamihez hasonlítsam hogy is értettem én.
Bizony van.
Jn 3,3 "Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."
Nem megvilágosodásnak hívják, bár bizonyos tekintetben lehetne annak is hívni, hanem megtérésnek.
"Ezenképen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.
Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt." Róm 6,11-14
A nem hívő egyszer születik, kétszer hal meg, a hívő kétszer születik, egyszer hal meg.
Szedresi Anna válasza:
Igen, létezik olyan, hogy valaki megvilágosodik.
Ez történt velem is 2011. márciúsának elején, pontosabban márciús 5-én.
Mielőtt azonban drasztikusan megváltoztatom az életemet, el kell rendeznem pár dolgot.
A megvilágosodás fantasztikus dolog, és akivel ez megtörténik, az köszönje meg Istennek, mert ez nagyon különleges kiváltság.
Számomra a megvilágosodás lényege az volt, hogy másképp kell tisztelnem Istent, mint eddig.
Üdv: Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!