Ha Isten tud mindent, akkor tudja azt is ki születik meg és ki nem?
Tehát valaki abortuszt hajt végre, akkor Isten már arról is tud, hogy az a lélek nem lesz?
Én például létezem. Tehát Isten örül, hogy én vagyok. És ha van olyan, aki létezni szeretne és még sincs és nem volt a világban, akkor azzal mi újság?
Ha én akkor nem születek meg, akkor én sem vagyok. És még hány, gondolom végtelen számú, egyén lehet a világban, aki meg akar születni, de nem tud, vagy nem lehet.
"És ha van olyan, aki létezni szeretne és még sincs és nem volt a világban"
Aki nem létezik, hogy akarhat lenni?
Az még semmi! Áhááá! Megfogtam a vallásosokat na ezt kapjátok ki: :D
Ha isten tud mindent és előrelátó tudja a jövőt akkor mi a büdös francnak teremtette meg Évát és Ádámot ha nagyon jól tudta előre hogy vétkezni fognak?!
Ha isten tud mindent és előrelátó tudja a jövőt akkor mi a büdös francnak teremtette meg Évát és Ádámot ha nagyon jól tudta előre hogy vétkezni fognak?!
Vegyünk példának egy kisbabát, úgyis a témához kapcsolódik. Tervezgeted a babavállalást, de közben lőre tudod, hogy állandóan sírni fog, pelenkázni kell, takarítani kell utána, nevelni kell, mindig oda kell figyelni rá, rengeteg pénzt kell költeni rá. Ha ezt így előre látod, miért vállalsz gyereket? Nem a boldog élményekért, amiket majd vele átélsz? Isten pont ezért teremtette meg az embereket, hogy legyen kiket szeretnie a hibáikkal együtt. Ádám és Éva nem voltak gonoszak, szerette őket Isten, csak megbüntette őket, mert vétkeztek, ugyanúgy, ahogy pl. a kisgyereket is szereti az anyja, mégis megbünteti, ha rosszalkodik.
A kérdésre válaszolva, természetesen tudja...de az emberi értelem az alapban létezik az Istenben...ha megszületett, ha nem...egyébként minden egyes tudatnak biztosít az Úr lehetőséget...abortusz ide vagy oda...:)
"Az még semmi! Áhááá! Megfogtam a vallásosokat na ezt kapjátok ki: :D
Ha isten tud mindent és előrelátó tudja a jövőt akkor mi a büdös francnak teremtette meg Évát és Ádámot ha nagyon jól tudta előre hogy vétkezni fognak?!"
Pontosan azért, mert ha az ember nem tapasztalja meg a negatívumokat, akkor képtelen értékelni a pozitívumokat, tehát ha automatikusan a mennyei állapotban lennének az egyének, akkor bizony nem tudnák, hogy az az...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Pontosan azért, mert ha az ember nem tapasztalja meg a negatívumokat, akkor képtelen értékelni a pozitívumokat, tehát ha automatikusan a mennyei állapotban lennének az egyének, akkor bizony nem tudnák, hogy az az...:)
Na, ezzel mondjuk vitatkoznék, pont arról ír a kérdező, hogy vannak kisbabák, akik meg se tudtak születni a fogantatásuk után, meg rengeteg csecsemő, kisgyerek hal meg, akiknek abszolút nincs idejük megtapasztalni se jót, se rosszat.
kedves ma 18:32. :P
az igazat megvallva a tőlem kiragadott szöveget a 17:20 kor válaszolónak címeztem...:)
egyébként a gyermek, amely nem született meg, vagyis éppen nem lett fizikumhoz csatolva, nem jelenti azt, hogy korábban már nem e történt vele ilyen, vagyis nem tapasztalta meg a születést és halált, így meglátva a jót és rosszat...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Pontosan, tehát tervezgetem a babavállalást, de közben tudom, hogy állandóan sírni fog, pelenkázni kell, takarítani kell utána. És hirtelen munkanélküli is leszek és azt mondom nem kell baba.
Akkor ezt Isten így akarta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!