Mi van akkor ha a biblia mégis igaz, és a halálod után örökre a pokolra kerülsz mert nem érdekel és elutasítod a kegyelmet?
Átéléseket ezzel kapcsolatban -ide kattintva találhatsz:
Ezekre a címekre menjél a fenti weboldalon belül :
Angelica Zambrano: A Menny királysága és a Pokol
Út a pokolba és vissza - Ronald Reagan bizonysága
Utazás a pokolba - Philip Mantofa
Villanásnyi örökkévalóság - halála után találkozott Jézussal
Feltámadás a halálból - megtörtént esemény
Ha így történne, akkor azt gondolnám, hogy szívesebben szenvedek örökké a Pokolban, semmint egy olyan Isten szolgája legyek, aki nem a jóság és szeretet, hanem hit alapján "osztályozza" gyermekeit. Nem én kértem, hogy megszülessek, nem én akartam létezni és élni - ha már Isten akarta, hogy én legyek, akkor ne szenvedésre akarjon kárhoztatni, hanem boldoggá tenni. Mert egy egyszerű földi anya sem eldobja a gyermekét, ha az dacosan ellenáll neki, hanem újból és újból megpróbálja rávezetni a helyes útra.
Mellesleg: nem elutasítom a kegyelmet. Hogy utasítana el valaki valamit, ha még csak nem is hisz benne?
Nem tapasztaltam azt, hogy a Biblia igaz lenne - akkor mi alapján hinnék? De komolyan, kedves Kérdező, válaszolj: ha más vallásban tapasztaltam meg az igazat, más elvekben és hitben, miért élnék a Biblia szerint? Hisz mint látjuk, emberek milliárdjai tapasztalnak naponta teljesen mást...
Igazából az örök kínokat Sátán éli meg, ami az ember önző és félő énje...de az igazi, vagyis az önzetlenül szerető énje az embernek, ami egy az Istennel...no az bizony a "mennybe" kerül...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Ja tényleg több olyan ember nézi a vallás kategóriát aki csak beszólogatni akar mint aki normálisan válaszolgatni akar ;) Vajon miért?Mert érdekli őket! :)
Egyébként megéri hinni,nem pazarlod el ezzel az életedet,sokkal könnyebb lesz már itt a Földön is hidd el,Isten segít ha szükséged van rá,gyógyít természetfeletti módon. És az a szeretet ami Istenből árad fantasztikus ;)
Ha akarod az életed élvezni, mert jónak ismerted meg, akkor nem kell félned a haláltól, amit nem is ismersz még. A félelem mindig csak azután jön, ha már megismertük valamiről hogy rossz. Nem tartanád rossznak, és nem félnél a haláltól, ha nem tudnád a lényed legmélyén, hogy van valami a halál után, ami rosszá teszi, hogy féljed azt.
"Miképpen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok is, amelyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak előttünk, örök tűznek büntetését szenvedvén."
Az, hogy akkor az egész világegyetem igazságtalan, és inkább szenvedjek a pokolban, ha Isten nem érti meg, hogy manapság nem lehet hinni az embereknek, és amire nincs bizonyíték, abban igen nehéz hinni!NEm utolsó sorban, ha tényleg ez van, akkor sok rendes ember van a pokolba, akiknek egyetlen hibájuk hogy nem tértek meg, és attól függetlenül saját szívük a jótettekre és helyes döntésekre vezérelte őket, akkor nem is olyan rossz lehet az a pokol..Ellenben az egész életüket "átmártírkodott" de rossz szívű vallásosokkal(mert ilyen is van elég) akik a rossz tetteket kiváltották néhány imával, majd véleményt nyilvánítottak más vallásúakról, mindezt úgy, hogy aztán azt is kiváltották pár miatyánkkal, ha azok csak azért mert hisznek Istenben, félnek a pokoltól, de több rossz van bennük néha mint egy nem hívőben, ha a menyország ilyen emberekkel van tele, akkor ez esetben nem is bánnám..De van egy kis hiba a gépezetben, és mindenki hihet bármit:
Az én gondolatom szerint ha mégis szét vannak választva a lelkek a túlvilágon, csak a rossz emberek mennek a pokolba,a jók pedig a mennybe, és tojnak arra, ki milyen vallásban keresztelkedett, ki miben hitt, a lényeg akkor is a cselekedeteken van, és semmi köze ahhoz, hogy valaki e csekény bizonyítékból hiszi e a bibliát, vagy sem, mert attól még lehet jó ember is, és rossz is!!!
Attól pedig nem lesz több hívő, ha ilyesztegetünk a pokollal embereket!Miféle dolog keserves kínokkal beleüldözni embereket a hitbe!az Isten azt is tudja, hogyha valaki csak azért hisz, mert fél a pokoltól, meg attól a sokat emlegetett Isten haragjától!!!Az nem feltétlen pozitív, ha csak azért mászik bele ebbe, hogy nehogy pokol legyen a vége!!!! Én nem mászok bele!Isten döntésére bízom magam, ha van, és próbálok a leghelyesebb úton maradni!! Ennyi amit teszek a saját túlvilági létem érdekében!Ajánlom másnak is!Mindenki tudja mi a jó, csak el kell képzelni, hogy amit teszünk, ha mi kapnánk, milyen lenne, és ez által cselekedni!
Hehe a pokoltól való félelem is életre vezethet bárkit. Amúgy ezzel nem lehet beleüldözni senkit a hitbe, csak elrettenteni a rossztól. Senki nem tud úgy hinni Istenben, hogy nem szereti Őt, hanem csak fél tőle. Mivel a bibliai hit szeretet által munkálkodik. Mindenkiben akkora hit van, amekkora szeretet van benne. Tehát a pokolról fontos elmondani hogy nagyon rossz hely, de azt is hozzá kell tenni, hogy Jézus lement helyettünk oda a mi bűneink bűntetéseként. Aztán fel is jött onnan, mivel nem tudta fogvatartani Őt.
" Pokol! Hol a te diadalmad?"
Nekem két kérdésem van.
1. Ki találta ki ezt a bődületes baromságot, amit kereszténységnek, iszlámnak, stb.-nek neveznek?
2. A többiek miért nem verték azonnal agyon?
kedves 18 :32
" nem elutasítom a kegyelmet. Hogy utasítana el valaki valamit, ha még csak nem is hisz benne?"
Tegyuk fel hogy sulyed a hajó amin vagy; vannak mentőcsónakok amire felulhetsz, de te a hajón nem hiszed hogy tényleg sulyedésbe vagy vele egyutt, és a hajó egyszer kettészakad és meghalsz.. akkor igaz hogy te nem döntöttél semmit, de azzal hogy mind halaszgattad a dontést mégis elutasítottad a segítséget, mert az idő döntött heyetted, és az idő mindig ellened dolgozik.. -Igy van ez Istennel is.
Rendben, akkor válaszolj a másik kérdésemre, amit figyelmen kívül hagytál:
"Nem tapasztaltam azt, hogy a Biblia igaz lenne - akkor mi alapján hinnék?"
És ne mondd, hogy olvasgassam a Bibliát, mert valószínűleg több részletet tudok fejből, mint te, ne hivatkozz történelmi tényekre, mert mint valláskutatással is foglakozó, erről is többet tudok, még azt se mondd, hogy nézzek körül és lássam a biblia igazságát - mert nem látom. Én egy teljesen más vallást tartok logikusnak és igaznak, akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!