Ha Isten az Atya, Jézus a Fiú akkor kicsoda a Szentlélek?
Victor!
A szentléleknek nincs teste, csak mivel Isten, a személyiségét ki tudja fejezni testi formákban..különben azt is mondhatnád ő egy galamb, mert Jézusnak úgy jelent meg....természetesen Ő nem galamb!
Istenről nem emberi mértékkel kell gondolkodni, mert Ő több annál... sokan még mindig úgy vélik Istenről, mint például, csak akinek fizikai teste van az személy- holott a személyiség jegyek nem egyenlőek a fizikai létsíkkal, de ezt kifejtettem előző írásomban.
Például angyaloknak sincs fizikai testük (szellemi testük van)...vagy Jézusnak sincs..különben nehéz lenne megmagyarázni, hogy ment be bezárt szobába..
A lényeg, hogy sokféle létforma van..és test.
Igazság szerint Isten az Atya is, a Fiú is és a Szentlélek is. Isten az Atya aspektussal alkot, teremt, a Szentlélekkel súg, segít, vezet. A Fiúban pedig ötvözi ezeket egyszerre. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Viktor!
Még tanulmányozd a bibliát...
Igaz, hogy fizikai testben lesz a feltámadás, de mint Jézus teste is átváltozott, úgy a fizikai test is romolhatatlanságot fog felöltözni- tehát az is elváltozik szellemi testé...nem ragozom...
és nem zavar ha nem értesz egyet :)
"ap.csel.8.27
Monda pedig a Lélek Filepnek: Járulj oda és csatlakozzál ehhez a szekérhez! -ahogy látható,a szellem küldte.."
És a szellemet ki küldte? A szellem csak úgy "cselekszik", ahogy a Küldője irányítja! Sehol sem mondja a Biblia, hogy önállóan dönt és önhatalmúan cselekszik, még akkor sem, ha nincs mindenhol kiírva, hogy a Mindenható Isten van mögötte. Éppúgy gyakori szófordulat, hogy "a rádióban hallottam", pedig valójában NEM A RÁDIÓ SZOLT HOZZÁD!
Esetleg tudsz olyan példát, hogy a szellem irányítja az Atyát? Egyáltalán beszélgetnek "ők ketten", ha állítólag a szent szellem is személy úgy mint Jézus, sőt " egylényegű és egyenrangú Isten" a Mindenhatóval, úgy mint Jézus. Valahogy az ilyenfajta párbeszéd kimaradt a bibliából, de Jézus és a szent szellem közötti is - nem furcsa?
Jézus Krisztus és az Atyja között persze sok ilyen van, hiszen Jézus mindig hűséges szolgájaként szerepelt és szerepel még ma is, aki ugyanúgy imádja a Mindenhatót, mint nekünk kellene.
Akkor lehet, hogy a szent szellem tényleg "csak" a Mindenható Isten (JHVH) személytelen ereje, amit úgy használ fel tetszése szerint, ahogy akar és nem minden alkalommal van leírva, hogy a szent szellem ténykedése mögött valójában Jehova van?!
Egyáltalán lehetséges a háromság mítosza nélkül imádni Istent? Egész biztos, sőt! Nem egy ártatlan kérdés ez, mert ha Jézus nem az, aminek a háromság dogma tartja, akkor a benne hívők bálványimádatot követnek el.
"ap csel.10.19
És amíg Péter a látás felől gondolkodék, monda néki a Lélek: Ímé három férfiú keres téged: Nosza kelj fel, eredj alá, és minden kételkedés nélkül menj el ő velök: mert én küldöttem őket. -tehát szólni is tud"
A rádió is!
"ap.csel.16. 6
Eljárván pedig Frigiát és Galácia tartományát, mivelhogy eltiltatának a Szent Lélektől, hogy az ígét Ázsiában hirdessék, -itt a szent lélek tilt valamit, mert van akarata ugyebár"
Röhej az ilyen elfogult és következetlen érvelés. Nem lehet-e, hogy a mögötte álló Isten az, aki ezt tette?!
"Lk.1.35.A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hivatik, Isten Fiának. -ez arra bizonyíték,hogy Isten és mindenható"
Ilyen alapon tényleg a teljes bibliát ki lehet forgatni!
"Másik részhez hozzászólva: Istenek a fia is Isten..."
Az "Isten" szó a Bibliában egy cím vagy rang, nem pedig egy faj megjelölése!
Egyet értek 26/F hozzászólásával.
Ahogyan én értem, Isten a mindenható, Az igazság, A tiszta értelem és még annál is több!
A fiú az, akiben a mindenkori helyzetre vonatkozólag Isten megnyilvánul. Ezek közül a legerősebb Jézus, ma pedig az Egyház.
A Szent Lélek az, aki felfogja ezt a szellemet, aki felületet ad hozzá. A Szent Lelkek együtt alkotják meg Krisztust, az igazság forrását szolgáltatva a Földön, igazságot keltve egyengetik az Isten útját egykori eljöveteléhez.
Szerintem Isten addig nem nyilvánítja ki közvetlenül önmagát, míg nem lesz teljes egyetértés köztünk, mert Egy lehetőséget kaptunk, amivel élhetünk!
(tíz parancsolat, Hegyi beszéd élet, Logosz)
A Kereszténység a civilizáció csúcsa!
Szia!
A Szent Szellemről, Isten, azaz az Atya Szelleméről sok minden van írva az írásokban. Isten maga is Szellem, és fiai az Ő Szellemtől született szellemek. Az embernek van saját szelleme, amely a bele lehelt élet lehelete, ami a Mindenhatótól származik, vagy más néven szele (pneuma a fizikában a levegő tana, a pneumatika így is használja), ami által él, és amely tudja annak dolgait, ugyanígy Istennek is az Ő Szelleme tudja az ő dolgait. Isten Szellemét kiárasztotta a hívőkre a pünkösdkor (ami a kovásztalan kenyerek 7napos ünnepén az első kéve meglengetése napját követő 50-dik nap, aratási ünnep, mely jelképezi a hívők feltámadását is, mert első zsenge a Krisztus, utána az övéi) , és ez által a Szellem által tudják megcselekedni Isten, az Atya akaratát, betölteni törvényét, amely akarattal vannak megszentelve egyszer és mindenkorra. Sok anyagi hasonlat is van az írásban Isten Szellemére, pl. szél (Nikodémussal való párbeszéd), víz (élő víz, amivel megkínálja Krisztus a samaritánus asszonyt), olaj (olajjal felkenetés jelenit egyben Isten szelleme által való megbízást, ahogy írva van Isten Fiáról, hogy "Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé."), és maga az, hogy kiárad (áradni a folyók szoktak) is bizonyítja "anyagi" természetét, viszont mivel magáról az Életadóról Szelleméről van szó, és az Életadó vízről, az Életről magáról is, ami a mennyi szentélyből árad így akár mondhatjuk, hogy Isten maga cselekszik az élő Szelleme által, így galamb képében szállt Krisztus Jézusra, akinek kinyilvánította hogy: "Ez az én szerelmes Fiam", amikor Krisztus bemerítkezett. Isten az ő Szellemével vezérli a hívőket is, sőt Szelleme együtt tesz bizonyságot az hívők emberi szellemével, hogy ők, a hívők Isten fiai. Akinél nincs meg Isten Szelleme, az még nem az övé. (Pál) A testünket Pál templomnak nevezi amely Isten Szellemének lakhelye, Isten így lakozást vesz az övéiben, ami az egység (ők maguk is Szellemi házzá kell, hogy legyenek, vagyis élő kövek egy Szellemi házban, amelyben Isten lakik). Isten Szellemét látásban János 7-ágú gyertyatartónak látja, amely Isten Szellemének hét aspektusát jelenti (bölcsesség, erő, igazságosság.. stb. Ézsiásban van leírva), ugyanígy a Bárány 7 szarva is ugyanígy Isten Szellemét jelképezi, ami által felkenetett, ugyanis Krisztus kapott teljes fennhatóságot és uralmat minden felett, így Krisztus az, aki által Isten Szelleme munkálkodik a földön, ezt jelképezi a hét szarv a Bárányon.
Felmerül a kérdés, hogy Krisztusnak van-e saját szelleme, ami szerintem nyilvánvalóan igen, hiszen ő egy külön lény az Atyjától az Istenétől (amikor meghalt ugyanúgy visszaadta szellemét Istennek, az Atyjának), így Isten Szelleme Istené, Krisztus szelleme pedig Krisztusé, viszont mivel Krisztus uralmat kapott mindenek felett, így Isten Szelleme is Krisztus Jézuson keresztül cselekszik a világban (Így gyakran Isten Szelleméről úgy beszél az írás, hogy Krisztus Szelleme), ellenben Isten sem maradt Szellem nélkül a mennyben, a trónon.
Ilyen gondolataim támadtak a témával kapcsolatban.
Természetesen ez mind csak az én véleményem.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!