Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pokolra jutok? (Kérdésed túl...

Pokolra jutok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
nem kereszteltek meg ,de hiszek Istenben és Jézusban minden este imádkozok és a nyakláncomon is kereszt van nem akarok pokolra jutni
2011. máj. 4. 21:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

- aki jézus előtt született, esélye sem volt befogadni őt az életébe. Egy út maradt hát számára, a kárhozat?

Dante: Isteni színjáték, "Az I. körben, a Pokol tornácán kín nélküli fájdalomban lebegnek azok,

akiknek a szívében nem volt semmi vétek, de mivel a kereszténység előtt születtek

s nem voltak megkeresztelve, nem juthattak az égi Paradicsomba."

- ha a másik embert tiszteled és úgy bánsz vele ahogy te szeretnéd hogy veled bánjanak: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.", akkor isten képmását tiszteled meg, még ha magát istent nem is fogadod el a biblia meghatározása alapján (egyéb képed van, vagy netán nincs is képed magáról istenről)

- egy szeretettel csordultig tele lévő, végtelenül irgalmas szülő szíve képes lenne örök kínszenvedésre ítélni saját gyermekét, még ha az dacos, és néha önfejű is? Talán a kárhozatnál, még ésszerűbb lenne a lélek gyors és örök érvényű halála is, nem?!

- tényleg nem szeretnélek megbántani, de sajnos az elvakult vallásosság az ami a világot sokszor válságba taszítja. Vallási háborúkra gondolok itt például, konkrét példa a "szent" keresztes háború (XI-XIII. század), melynek során aki nem vallotta a katolikus egyház nézeteit, azoknak hidegvérrel a vérét ontották. Embereket mészároltak le, Isten nevében, a kereszténység nevében, a pénz és földbirtok nevében.

Boszorkányperekbe fogtak számtalan nőt és férfit testi adottságaik alapján, vagy ha a világ megismerésének előrehaladtát próbálták szolgálni. Isten nevében égettek el elevenen akár kisgyermekeket is.

Én úgy érzem nem vagyok tudatlan, ismerem a bibliát -persze nem szóról szóra- és véleményem szerint sikerült kiszűrnöm a lényeget az újszövetség szavaiból: szeresd az embert. Erről beszéltem én az előző írásomban, az már mellékes hogy azt milyen módon tesszük, ha a szándékunk önzetlen nem?!

De persze az elvakultság ismét felszínre tör: aki nincs megkeresztelve hát égjen el...?!

Ha az ember felnyitná a szemét végre és nem egy nyamvadt 2000 éves könyvben keresné önmagát, és az istenét, hanem magába tekintene néha napján, hát sokkal szebb hely lenne a világ. Na de ez csak hiú ábránd úgy érzem.

Szeretek utánanézni különböző spirituális és hasonló jellegű témáknak, de továbbra sem vagyok vallásos, hitemet a saját világszemléletem alapján alakítom. A fikció nem ismer határokat az emberi elmében, és sajnos a vak embert könnyű megvezetni. A megismerés és tapasztalás útja nem kedvez a katolikusoknak, ez sajnos a történelem folyamán íratlan szabállyá vált.

Senkit nem szerettem volna megbántani, akinek nem inge az tudja mi a dolga. üdv

2011. aug. 8. 05:15
 22/30 anonim ***** válasza:

Még azt hozzátenném, mielőtt félre érti valaki, hogy nem a bibliát és a vallást tartom én rossznak. Hanem azt a torz kreálmányt amit a vallási vezetők és a szűk látókörű emberek alkottak belőle. A bibliát tudni kell értelmezni, de ez az ún. vallásos emberek 90%-ának nem sikerül.

Alapvetően pozitív üzenete van az emberek felé, de az ember mégis a negatív dolgait helyezi előtérbe (pokol, sátán), akarva vagy akaratlanul, és riogatja vele a társait. Tipikusan "ha nem hiszel nekem akkor megbánod" jelleggel.

Bízom benne hogy a kérdező is megtalálja majd a saját "hitét" magában, és nem engedi a világára ráerőszakolni más elképzeléseit.

2011. aug. 8. 05:33
 23/30 anonim ***** válasza:

"Szóval a keresztény vallás szerint aki nincs megkeresztelve az nem üdvözülhet, ergó a pokolra jut."

Ez egy tévhit ilyet nem tanít egyetlen keresztény egyház se. Te honnan vetted ezt? A kereszténység alapja a Biblia ahol nincs szó ilyesmiről.

2011. aug. 8. 13:41
 24/30 anonim ***** válasza:

Kedves dmn91!

Felhívnám a figyelmedet arra az általad ezek szerint nem tudott dologra, hogy Jézus születése előtt, értelemszerűen, nem Jézusért került a mennybe valaki. A Jézus előtti időkben az volt Isten gyermeke, aki félte őt, és neki átadott életet élt. Jó, ha ezzel tisztában vagy. Egyébként ezzel már teljesen felesleges foglalkozni, mert Jézus kereszthalála, váltsághalála óta csak rá érdemes figyelni. Ott van ugyanis az élet.

Az a "nyamvadt 2000 éves könyv", amit te ezzel az elég kellemetlen jelzővel illettél, éppen egy tükröt tart eléd. A bűneset miatt, amikor első szüleink engedetlenek voltak, megjelent a bűn, amit azóta is magában hordoz minden ember. Mondhatod, hogy na de kérem, nekem mi közöm ahhoz, hogy Ádám és Éva annak idején az Édenben elbaltázta a Hawaii-életet? Sajnos minden embernek köze van hozzá, mert magában hordozza a bűn súlyát és következményét. Ott van minden ember szívében: harag, irigység, csúfolódás, szeretetlenség, békétlenség, gonoszság, és még lehetne hosszan sorolni. Jézus azért jött erre a földre, hogy megoldást kínáljon az összes nyomorult ember számára. Azért halt meg ott a Golgotán, azért hordozta el MIATTAM, HELYETTEM ÉS ÉRETTEM a világ minden bűnét, hogy örök életet szerezzen azoknak, akik ezt hittel elfogadják. Csak ennyi az egész: Isten a legdrágábbat, az Ő egyszülött Fiát adta ide a világba, és nekünk csak hittel el kell fogadni, hogy ha kérem és befogadom őt az életembe, a szívembe, akkor ő beköltözik oda, és megtisztít minden bűntől. Nem azt mondja, hogy bűntelen leszek, mert olyan ember nincs. De az a baromi nagy különbség, hogy a hívő ember már tud NEM VÉTKEZNI. Végső soron egyik ember se azért fog a kárhozatra jutni, mert ő milyen nagy bűnös volna. Hanem azért, mert nem fogadta el a kegyelmet, amit Jézus Krisztus INGYEN felkínált mindenkinek személyesen, egyen-egyenként.

Őszintén kívánom, hogy te is fogadd el ezt egyszer!

Még csak annyit a végére, hogy a Biblia tükröt tart eléd: ez vagy te, nyomorult ember. Isten nélkül elveszett vagy. Elkapálózod itt ezt a 20, 40, 60 vagy 80 évet, ki így, ki úgy, de utána szembesülnie kell mindenkinek Istennel. Ő megszánja az embert, éppen ezért készített megoldást számára. Ez a kegyelem. Van, aki alázattal elfogadja, és örökre megoldott, boldog életet kap, aztán van, aki büszkén és gőgösen visszautasítja, hogy mit nekem Isten, mit nekem Biblia, kitaláció meg okító tanmese az egész! Igen, lehet ilyeneket mondani. Csak azt is be kellene már vésni az agyakba, hogy van megoldás! INGYEN!

Nem az embereket kellene ajnározni, hogy hát kérlek, nézzél csak magadba, és akkor minden happy lesz, majd meglátod. Micsoda áltatás! Mit látsz magadban? Semmi jót. Jézus azért jött, hogy mindazt a szennyt, ami az életedet terheli (még ha az ember igyekszik is jól elrejteni magában, hogy a külvilág nehogy észrevegye rajta - félelmek, békétlenség, nyugtalanság, stb stb) lemossa rólad és megoldás legyen egy örök életre. Személyesen neked is és nekem is.

ui: ez nem tanmese, ez valóság. Pedig nem vagyok pap, se szektás, se fanatikus, se szerzetes, se térítő. Egy 20 éves srác vagyok, egyetemre járok, és én is elmondhatom, hogy boldog az életem! Nem magamtól, nem attól, ami bennem van, mert attól senki nem lehet boldog, ez csak áltató szöveg. Isten tette boldoggá, Isten oldotta meg az én életemet is!

Legjobbakat!

2011. aug. 16. 20:45
 25/30 anonim ***** válasza:

Egy holland ateista lelkész fogalmazta meg jól a nézetemet a dologról; szerinte Isten az a fogalom, amit az emberek közötti kölcsönös szeretetnek és odaadásnak hívunk.

Nem szeretnék tovább ilyen vallásos vitákba bonyolódni, mert ezeknek a marakodásoknak nincs köze a kérdéshez.

Kérdező: Meglátásom szerint ha jó ember vagy, szereted az embereket, segitesz ha tudsz és odaadó vagy másokkal szemben akkor nincs okod aggódni a túlvilági életed miatt. 2 végkifejlet lehetséges:

1. Van isten és elnyered jutalmad a mennyben a szeretetedért.

2. Nincs isten, meghalsz örökre, de béke járta át a léted a Földön és meleg szívvel emlékeznek majd rád.

üdv

2011. aug. 23. 16:24
 26/30 anonim ***** válasza:

Jól látod, vitának semmi helye nincs. De én nem is vita céljából írtam ki ezeket, hanem azért, hogy tisztán lássa a dolgokat.

Igen, el lehet ringatózni abban a hitben, hogy mindenkivel kedves leszek, szeretek mindenkit, segítőkész és odaadó vagyok, és akkor a mennybe jutok. De ez tévút! Jézus mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához (azaz a mennybe..), csakis Énáltalam." (János 4, 16) Ennyi az egész. Először be kell látnod, hogy Jézus nélkül elveszett vagy. Amíg ezt nem látod, addig nem tudsz hozzá menni. És mellesleg hiába próbálsz segítőkész, odaadó, kedves, stb stb lenni, nem fog menni, legalábbis csak max egy darabig, mert nincs honnan merítened, nincs forrásod. "Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is Őbenne." (1János 4, 16b). Ha valóban befogadtad az életedbe Istent, aki úgy szeretett, hogy egyszülött fiát adta érted ebbe a világra, hogy aki hisz őbenne, az ő váltsága erejében, annak örök életet ad a mennyben; akkor valóban megszabadulsz minden tehertől, a nehézségeidet tudod hova vinni, nem fog nyomasztani téged, boldog és szabad leszel, és megtalálod az igazi békességet.

Jézus nélkül tehát nem lehet az Istenhez, az Atyához menni. Ez nem kitaláció, ez nem az én meglátásom, ez tény. A Biblia nagyon világosan beszél erről. Nem szabad, nem lehet tehát figyelmen kívül hagyni. Az efféle áltató szövegeket, pedig, amit az előttem lévő kommentben írtál, nem ártana elhagyni, mert szegény kérdésfeltevőt csak behülyíted vele.

Legjobbakat!

2011. aug. 25. 12:52
 27/30 anonim ***** válasza:
Én is próbáltam pár évig ezt csinálni hogy Isten nélkül a saját erőmből jól viselkedem, mindenkivel rendes leszek stb... És hát elég csúnyán kudarcot vallottam. Szóval ez elméletileg működhetne de gyakorlatilag nem fog.
2011. aug. 25. 13:52
 28/30 anonim ***** válasza:

Ne csodálkozz, hogy a saját erődből nem sokra futotta. Nem mondta senki, hogy sikerülni is fog neked. De úgy látom, hogy az igazi megoldást - befogadni Jézust, általa az Atyához menni és békés, boldog életet kapni, ami már itt, ebben a földi életben elkezdődik - nem próbáltad ki, nem éltél még vele. Enélkül meg igazán nincs mit csodálkozni.

Tudod az a jó ebben a dologban, hogy itt az elméletnek annyi haszna van, amennyi megvalósul belőle a gyakorlatban. Itt van az én életem például, a gyakorlatban is kitűnően működik. Isten kegyelméből. És még sok ezer embernek az életében is, akik hittel ezt elfogadták és boldogok, igazi békét találtak.

Lényeg a lényeg: itt a gyakorlaton van a hangsúly, az elmélet pedig ott a Bibliában. Ha az elmélet valósággá válik, megtaláltad a megoldást. Emberi bölcselkedéssel, filozofálgatással, okoskodással ezt nem lehet megérteni, sem befogadni. Őszinte, gyermeki hitre van szükség.

Keresd te is és meg fogod találni! Aki keres, az talál! Persze ha nem érdekel az egész, akkor nincs miről beszélni.

Legjobbakat!

2011. aug. 25. 22:31
 29/30 anonim ***** válasza:

Igen, én is erre utaltam amikor megírtam azt a kommentet. Ez az idézet passzol ide:

Márk 10.26 - Ezek szerfölött csodálkoztak és egymás közt kérdezgették: "Hát akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk nézett, és folytatta: "Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges."

2011. aug. 26. 12:41
 30/30 világvége1 ***** válasza:
Ezért nem.
2020. jún. 3. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!