Melyikben hisztek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
1.: Előre meg van írva a sorsunk, és mindig van miértje annak, ami történik velünk.
2.: Megvan írva a sorsunk, de keveredhetünk rossz útra, és nekünk kell erre rájönnünk.
Az egész univerzum determinisztikus,csak nem determinálható,ez bizonyított.Mindennek oka van és következménye,a következmények pedig újabb következmények okai. például reggel nem azért eszel pirított kenyeret mert akarod,hanem mert tudod hogy attól ébredsz mondjuk fel és azzal jól indul a napod.
Most mondhatod azt hogy holnap reggel azért is mást fogsz enni,de akkor visszafordul a dolog,mert ha én nem vagyok ugyanazt eszed holnap is,tehát én vagyok az ok a reggeli a következmény. Az isteni formula című könyvben olvashatsz erről ha mélyebben érdekel.
"1.: Előre meg van írva a sorsunk, és mindig van miértje annak, ami történik velünk.
2.: Megvan írva a sorsunk, de keveredhetünk rossz útra, és nekünk kell erre rájönnünk"
mindkettő ugyanaz,mert ha rossz útra keveredsz,akkor az van megírva,hogy rossz útra kellett keveredned,hogy rájöjj erre,és áttérj a helyes útra.vagy az van megírva,hogy nem fogsz rájönni,és nem térsz át.valójában minden meg van írva előre,de te döntöd el,hogy melyik megírt útvonalon haladsz tovább.szóval mégsincs megírva egészen:-)
a sorsod te írod meg...ha előre is van megírva, arról is te döntöttél...mivel a döntés a tied...mindig, szabad akaratodból, és ez tiszteletben van tartva az Úr részéről. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Úgy vélem, vannak sorsszerű dolgok, de hogy két ilyen esemény között milyen utat járunk be, az csak rajtunk múlik. Törekedhetünk jóra és rosszra, ez a mi döntésünk.
De ha megkérem egy barátomat, hogy ő is válassza ki egy barátját, és az még egyet, és ez az utolsó barát menjen el a könyvtárba és csukott szemmel minden sorban bökjön rá egy könyvre, én pedig azokat fogom elolvasni, tehát bizonyos szinten azok a könyvek formálják majd a tudatom - az mi? Sorsszerűség vagy véletlen? :)
Nem hiszitek el,hogy minden előre lejátszott? Olvassátok el az isteni formulát:)A döntéseink szabadnak tűnhetnek,de korlátozottak.Minden újabb tudományos felfedezés azt látszott bizonyítani,hogy egyre kevesebb beleszólásunk van a döntéseinkbe.Pl:Vannak emberek akiknek a szervezete nem termel szerotonint,és ez emiatt szomorúak folyamatosan.nem azért mert rossz az életük,hanem mert "hiányos a kémiájuk".Ezeknek az embereknek a döntéseit búskomorságuk nagyban befolyásolja.
Mi ugye atomokból állunk,mint minden. az atomok a fizika törvényeinek engedelmeskednek.Az elektron nem azért kanyarodik jobbra vagy balra mert olyan kedve van.Ha minden alkotóelemünk a fizikának engedelmeskedik,nem pedig maga dönt,akkor mi miért lennén mások?Nincs 1 elemük se ami cáfolná ezt.A döntéseinket mindig olyan tényezők befolyásolják amelyekről gyakran nem is tudunk. Beszélhetek még sokat erről,úgysem tudlak meggyőzni titeket ugye? Ha esni fog az eső ugyanúgy felhúzod az esernyődet,azt fogod gondolni,hogy ez a te döntésed,de nem az lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!