Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pokolra jutok? (Kérdésed túl...

Pokolra jutok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
nem kereszteltek meg ,de hiszek Istenben és Jézusban minden este imádkozok és a nyakláncomon is kereszt van nem akarok pokolra jutni
2011. máj. 4. 21:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Szeresd az Urat a te Istenedet Teljes szívedböl teljes szellemedbol és MINDEN ERŐDBŐL, és az embereket mind magadat -mert ha szereted Istent/Jézust megtartod az Ö parancsolatját.

Ja mindenekelőtt kérd Jézust hogy mosson meg buneidtol, és cseleked Isten akaratát -igy 100% hogy a menybe jutsz

Máté:7:21

2011. máj. 5. 14:45
 12/30 anonim ***** válasza:

Szia!

A Te szíved legyen körülmetélve! Nyugodtan megkeresztelkedhetsz, de a legfontosabb, hogy keresd az igazságot! Nem biztos, hogy az az egyház amit választasz az igazságot tanítja! Vigyázz nehogy elhitessenek! Isten nem lakik kézzel csinált templomokban!

Még annyit! Ne haragudj, de Krisztust már leszedték a keresztről! Krisztus feltámadt, ez legyen előtted! És az, hogy ne akard ábrázolni! Ne csinálj magadnak faragott Istenképet! /gondolom, hogy nem te faragtad, de itt az Isten képen van a hangsúj!/ És ne ahhoz imádkozz, ne azt imádd! Nem az a lényeg, hogy mi lóg a nyakadban!

Ézs.44.8-22.:"Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-é meg és nem jelentém előre? Ti vagytok tanuim! Hát van-é rajtam kivül Isten? Nincs kőszál, nem tudok!

A bálványok csinálói mind hiábavalók, és kedvenczeik mit sem használnak, és tanuik nem látnak és nem tudnak, hogy megszégyenüljenek.

Ki alkotott istent, és bálványt ki öntött? a mely semmit sem használ!

Ímé, minden barátaik megszégyenülnek, és a mesterek magok is emberek; gyűljenek össze mind és álljanak elő; féljenek, szégyenüljenek meg együtt!

A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt pőrölylyel, és munkálja azt erős karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad.

Az ács mérőzsinórt von, és lefesti azt íróvesszővel, és meggyalulja azt, a czirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék.

Czédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdő fáiban, fenyőt plántál, a melyet az eső fölnevel.

Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belőlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sőt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és előtte leborul;

Felét tűzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tűznél valék!

Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem!

Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél.

És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tűzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy előtt?

Ki hamuban gyönyörködik, megcsalt szíve vezette félre azt, hogy meg ne szabadítsa lelkét és ezt mondja: Hát nem hazugság van-é jobbkezemben?

Oh emlékezzél meg Jákób ezekről és Izráel, mert az én szolgám vagy te, én alkottalak téged, én szolgám vagy, Izráel! nem feledlek el.

Eltöröltem álnokságaidat, mint felleget, és mint felhőt bűneidet; térj én hozzám, mert megváltottalak."

Zsolt.1-8:"Nem nékünk Uram, nem nékünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hívségedért!

Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök?

Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi.

Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.

Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;

Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;

Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal."

Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedböl teljes elmédből és teljes erődből, és az embereket mind magadat -mert ha szereted Istent/Jézust megtartod az Ö parancsolatját.

2011. máj. 5. 22:57
 13/30 anonim ***** válasza:
19%
Szia! Ha nem születtél még újjá víztől és Szent Szellemtől,akkor bizony a pokol felé tartassz még. De Isten minket nem haragra szánt,hanem arra hogy mindenki üdvözüljön Jézus Krisztusban való hit által. Azt tanácsolom hogy kezdd el rendszeresen olvasni az újszövetséget,hogy épülj a hitben,és keress meg egy pünkösdi-karizmatikus gyülekezetet,akik segítenek abban hogy végiglépkedj a megigazulás lépcsőfokain,és eligazítanak a bűnnel szembeni harcban,hogy megszentelődj mire visszajön az Úr. Aztán légy hű az Úrhoz mindhalálig,és megmenekülhetsz.
2011. máj. 6. 13:25
 14/30 anonim ***** válasza:
Mivel Isten igazságos, ha hiszel benne és megtartod parancsait üdvözülsz.
2011. máj. 7. 16:52
 15/30 Tyler913 ***** válasza:
100%

Ha meg akarnal keresztelkedni,vigyazz,melyik egyhaznal ill. gyulekezetnel teszed.Nem javaslom,hogy szektakkal kezdj,elobb nezz szet,latogass meg par gyulekezetet,kezdve elsosorban a tortenelmi egyhazakkal.

Ne higyj azoknak,akik a pokollal remitgetnek,es azt allitjak,hogy csak naluk lehet az Igazsag.

2011. máj. 7. 18:41
 16/30 anonim ***** válasza:
20%
Ami nincs,oda nehezen jut el az ember.Félelemből kár megkeresztelkedni.Egyébként Péter írásai jók,annak ellenére,hogy a kereszténységet mindössze a vallás evolúció újabb fajának tartok.Mondjuk elég fejlett faj,mert képes hatása alatt tartani kb. 2,5 milliárd embert,ami azért nem kispályás.
2011. máj. 7. 23:55
 17/30 anonim ***** válasza:

Szia! Az, hogy nem vagy megkeresztelve, önmagában nem ok arra, hogy a pokolra juss. Hinni sokan hisznek Istenben, a Bibliából tudjuk, hogy még az ördögök is hiszik, hogy van Isten. A hívő (keresztyén, azaz Krisztus-követő) ember hisz Istenben, de ez azt jelenti, hogy Istennek hisz: elhiszi, hogy Isten érette is elbocsátotta erre a földre testben 2000 éve az Ő Egyszülött Fiát, Jézust, aki az ő keresztjén minden bűnünket elhordozta, feltámadásával pedig örök életet szerzett nekünk. Ez a hit. Személyes, élő hit.

A hívő embernek két születésnapja van. Van egy testi, mikor anyánk a világra hoz minket; és van egy lelki, amikor Isten az Ő Igéje és Szentlelke által újjászül. Ez a megtérés. Amikor felismered, hogy életed egyedüli megoldása Jézus Krisztusban van.

Hiszed-e ezt? Mind mond a Biblia: "Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz! Mind te, mind a te házad népe." Vagy egy másik helyen így írja Pál apostol: "Ha száddal Úrnak vallod Jézust, szíveddel pedig hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, üdvözülsz."

Ennyi csupán az egész. Hiszed-e ezt, vagy sem. Ha hiszed, teljes szíveddel, lényeddel, akkor nincs miért aggódni, mert biztos lehetsz benne, hogy örök életed van, amit számodra is elkészített Jézus a mennyben.

Ha még nem ismered személyesen Jézust, ha nem fogadtad még el személyes Megváltódnak, akkor még nincs két születésnapod.

Neked kell tudnod a választ erre, én csak abban igyekeztem segíteni, hogy világosan lásd a dolgokat. Remélem, hogy tudtam segíteni.

Ja és még annyit, hogy a nyakláncot felejtsd el. Biztos lehetsz benne, hogy a láncnak semmilyen köze nincs ahhoz, hogy hova kerülsz. A kereszt láncként hordása bálvány, jobb, ha nem hordod. Attól függ legkevésbé, hogy hova kerülsz a halálod után. Úgyhogy ezt nyugodtan felejtsd csak el.

Minden jót neked!

2011. jún. 8. 23:15
 18/30 anonim ***** válasza:

Még az előző vagyok. Most futottam át a kommenteket, és láttam, hogy valaki pünkösdista-karizmatikus gyülekezetbe invitált meg. ÓVAKODJ A KARIZMATIKUS GYÜLEKEZETEKTŐL ÉS EMBEREKTŐL! Tőlük nem sok jót tanulsz, az biztos. Nem tudom, hol laksz, vidéken vagy a fővárosban, de én a református és evangélikus gyülekezeteket ajánlom. Személyesen a Budapest-Pasaréti Református Egyházközséget, ahol hála legyen Istennek, hogy hosszú évtizedek óta élő Ige szól. (II. kerület, Toroczkó tér 1.: 5-ös busszal, ill. 61-es villamossal megközelíthető).

Csak ennyit akartam. Kérlek fogadd meg a tanácsom, tényleg a javadat akarom, sajnos ismerem a karizmatikusokat, és se nem Isten szerinti, se nem biblikus, amit művelnek, csinálnak.

2011. jún. 8. 23:21
 19/30 anonim ***** válasza:

Véletlenül keveredtem ide, egy tippelgetős játék szerintem épp aktuális a témához. Na ha minden áron ezen rágódsz hogy muszáj-e megkeresztelkednek ahhoz hogy "halhatatlan lelkedet ne a pokol tüze perzselje az idők végeztéig" akkor fontold meg jól a válaszodat.

Konkrét példák következnek:

Buddhista szerzetes: saját magával és a világgal szinte teljes lelki nyugalomban él, ott segít ahol tud, azon akin épp tud, tisztel minden élő és élettelen dolgot maga körül.

Zsidó öreg néni a szomszédból: minden délután keresztrejtvényt fejt, a vasárnapokat az unokáival tölti, a nyugdíjából az egyetemi tandíjukra is próbál félrerakni, örömmel sütöget és minden alkalommal visz át a szomszédainak egy kis kóstolót a süteményből.

Ateista fiatal: imádja a természetet, szombatonként "lazít" az egyetemista szaktársaival, részt vesz a város melletti tó megtisztitásában, a jogi tanulmányai végeztével egy környezetvédő szervezetnél szeretne munkát vállalni hogy -ha nem is sokkal- de "jobbá tehesse a világot".

Keresztény családfő: vasárnaponként templomba járnak, gyermekeit keresztény szellemben neveli, hisz Jézusban, minden hajléktalannak örömmel ad aprót nem érdekli hogy megnyomorodásuknak milyen kiváltó oka lehetett, szereti ha más embereket boldognak lát.

Kebabos a nagykörúton: muzulmán családban nevelkedett 35 éves férfi, ha bár csekély fizetésből kénytelen megélni nem sajnál minden hónapban adakozni egy közhasznú szervezetnek, egy hónapon belül műtétje lesz melynek során gyermekkori barátjának adományozza egyik veséjét hogy az tovább élhessen.

Szóval a keresztény vallás szerint aki nincs megkeresztelve az nem üdvözülhet, ergó a pokolra jut. Tehát akkor kérlek bökj rá arra az 1 emberre aki a mennyországba kerül a többi 4-et pedig vesd az örök kínkeserves kárhozatra. Ez a vallás kéremszépen...

Mellesleg ha minden túlbuzgó keresztény meg HITes meg anyámkínja (elnézést ha valakit megbántottam) átgondolná a dolgot: A POKOL, A KÁRHOZAT, AZ ÖRÖK SZENVEDÉS PUSZTA LÉTE MÁR KIZÁRJA AZ IRGALMAS ISTEN LEHETŐSÉGÉT.

Annyit tudok a kérdezőnek tanácsolni, hogy nem a vallásod nem a napi 800szoros imádkozásod meg a nyakláncod tesz rendes emberré. Légy jó a másik emberhez és kész, ettől leszel jó ember. Tök mellékes hogy van-e isten vagy nincs, itt az emberségesség a mérvadó.

Személyes véleményem szerint meg ha mégis csak a bibliai isten az aki fentről les ránk, és ő a fenti példában 4 embert a pokolra küld, csak a vallása miatt akkor meg kapja be a bránerem, ilyen isten nekem nem kell :)

Viszont szerintem csekély az esély arra hogy valami féle isten létezzen, sőt a lehetőség egyenesen konvergál a nullához. De legalább a saját fajtársához viszonyuljon normálisan az ember nem?! Ha mindenáron hinned kell Istenben, akkor szerintem így találhatod meg igazán.

na üdv

2011. aug. 6. 07:05
 20/30 anonim ***** válasza:

Elég tudatlan vagy, kedves 07:05-ös barátom! Kárhozat igenis létezik. Isten pedig éppen azért irgalmas, mert azt, aki befogadja őt az életébe: elfogadja, hogy Isten az egyszülött fiát, Jézust adta váltságul ebbe a bűnös világba, hogy elhordozza a világ összes bűnét (mindazt, amit akkor már elkövettek és mindazokat, amit valaha is el fognak követni), hogy kiengesztelje ezzel Istent. Utat nyitott ezzel az ember számára, hogy aki hisz benne, örök élete legyen. Tulajdonképpen minden embernek örök élete van. Csak az a nem mindegy, hogy hol fogod ezt tölteni. Az Isten által készített országban vagy pedig a kárhozatban. Amíg nem érted meg, hogy a kárhozatra ítélt ember csak a megoldást készítő Istennél menekülhet meg, addig nem marad más részedről, mint az ilyesféle észosztás, elégedetlenkedés, útkeresés.

Találd meg ezt az utat, ami Istenhez vezet. Egyetlen ilyen út van. Vagy rálépsz, vagy nem. Neked kell eldönteni. Kívánom, hogy találd meg te is!

2011. aug. 6. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!