Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? (Kérdésed túl...

Mit tegyek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Szóval fiatal hívő vagyok, és tisztában vagyok az összes bűnnel amelyet nem szabad elkövetnie egy hívőnek, de az utóbbi időben nem érdekel ez az egész, sajnos úgy érzem rengetegszer támad meg sátán, mert tudja, hogy most gyenge vagyok a hitemben, és én meg képtelen vagyok ellent állni a kísértéseknek. Aztán, ha elkövetek egy bűnt akkor érzem, hogy becsaptam a saját Istenemet, és nagyot csalódik bennem minden alkalommal, de mindig imádkozok hozzá, először megköszönöm neki amit kaptam tőle...az életem, egészségem...stb... Majd, ha vétkeztem akkor bocsánatot kérek tőle, mindig elmondom neki ami a szívemet nyomja, teljesen őszintén beszélek hozzá. Majd pedig imádkozom a nagypapámért, mert valószínű, hogy műteni kell, de imádkozom hozzá mindig, hogy a papámat mentse meg. Ezek a dolgok talán nem is lényegesek, de ki kellet írnom magamból, szerintetek megtudom menteni magam attól hogy elkárhoztassak? Azért kérdezem ezt, mert néha kétségbe esek, hogy nem tudom megállni, hogy ne vétkezzek, és emiatt egy idő után nem fog nekem megbocsátani, és annyira szégyellem magam, hogy nem tudok magamnak parancsolni, mindig bocsánatot kérek tőle, de olyankor úgy érzem, hogy kihasználom őt, kihasználom a végtelen szeretetét. :(:( MIT TEHETNÉK?
2011. aug. 7. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 16/L vagyok, hívő, bár csak nem rég lettem az, szóval nem vagyok annyira jártas, de ha imádkozol hozzá, megköszönöd, amit kaptál és megbántad a bűneid, akkor Isten megbocsájt.

Valamint a mai világban sajnos egyre "nehezebb" hívőnek lenni, hisz szinte semmire nincs idő és az emberek sajnos egyre rosszindulatúbbak.

Én édesapámért imádkozom, aki sok rosszat tett ellenem, így már nem tudok apaként nézni rá és tisztelni, viszont megbocsátok neki és imádkozom érte. Ahogy sok más ismerősömért is, akik bántottak. Te sem tudod legyőzni önmagad. És én valahogy úgy gondolom, hogy Isten ilyen világban elnézőbb velünk, hisz pl. én 16 évesen, nem hívő családban kicsit nehezen boldogulok, de igyekszem.

És ez a lényeg, hogy igyekezz, az ember hibázik, sokszor, de ha megbánod Isten megbocsát. :)

Remélem tudtam segíteni!

2011. aug. 7. 18:26
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat! Máris erősítettél a hitemen :)
2011. aug. 7. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Nincs mit, örülök, hogy segíthettem. :) Én azt szoktam mondani, hogy hívő vagyok, de nem hülye. A mai világban sajnos már nem lehet a Biblia szerint élni.
2011. aug. 7. 18:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Amíg igaz szívvel hiszel, és őszintén fordulsz Istenhez, nem kárhozhatsz el. Csak őrizd meg a hited, tartsd észben, hogy Isten szeret, és, ha valami rossz is történik az életedben, jusson eszedbe, hogy ennek is célja van - ha nem történnének rossz dolgok, hogy tudnád értékelni, ami jó? Ha néha nem is látod a kiutat, mindennek, ami most veled történik, fontos szerepe van benne, hogy azzá válj, akivé lenned kell. Amíg képes vagy bízni Istenben, nem lehet baj :)

19/l

2011. aug. 7. 20:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Az a legfontosabb, hogy ha ez a bűn egy visszatérő bűn, -tehát ugyanazt a bűnt követed el mindig- akkor próbálj meg erre legközelebb jobban odafigyelni és elkerülni az alkalmakat még a kísértésre is. Ha konkrétabban tudnám miről van szó, konkrétabbat is tudnék írni... :)

Ami biztos: Isten segíteni fog abban, hogy győzz a sátán ellen vívott csatában. Az Ő türelme és szeretete végtelen a megtérő bűnös iránt. Irántad is. :) Szerintem semmi probléma, de tényleg figyelj oda, ez a Te érdeked...:)

2011. aug. 7. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Valahol minden hívő így van ezzel... Pont ma mondta egy már 50 éve lelkipásztor, hogy ő is így van ezzel... Újra meg újra elbukik. Én is. Ha nem éreznéd így, akkor igen nagy baj lenne Veled, nem azt jelentené, hogy szent vagy. Hanem azt, hogy eltompult a lelkiismereted, vagy hogy gőgös lettél. Kérj bocsánatot mindig, és ne félj. Szégyellni szabad Magad, az természetesen jön... Addig jó, amíg van... De Te is írod: Isten szeretete VÉGTELEN. És épp ezért NEM fog SOHA eltaszítani Magától. Minden alkalommal Magához szorít, és minden alkalommal öröm van a mennyben a megtérő bárányka miatt... Ne add föl, kérd a segítségét! Isten áldjon!
2011. aug. 7. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek:

higgyetek Istenben, és higgyetek Énbennem.

Az én Atyámnak házában pedig sok lakóhely van;

ha pedig nem volna, megmondtam volna nektek.

Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.

És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket: hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.

És hogy hová megyek én, tudhatjátok; az utat is tudhatjátok."

Monda néki Tamás:

"Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az utat?"

Monda néki Jézus:

"ÉN VAGYOK AZ ÚT AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET. SENKISEM MEHET AZ ATYÁHOZ, HANEMHA ÉNÁLTALAM..."

Amíg hiszel,nem kárhozhatsz el! Bánd meg a bűneidet és imádkozz Istenhez,hogy adjon erőt ellenállni a kísértéseknek! Ha átvészeled ezt a lelki szárazságot,akkor egyre könnyebb lesz ellent mondanod a Sátánnak. Keress valakit a környezetedben,olyan hívőt, akivel tudsz erről beszélni. Nem tudom,hogy milyen vallású vagy,de ha nem jársz gyülekezetbe,akkor keress egyet vagy ha katolikus vagy,akkor a plébánián keress a korodnak megfelelő közösséget,mert nagyon nagy megtartó ereje tud lenni.

A mai világban tényleg nem egyszerű kereszténynek lenni, Jézus is megmondta,hogy nem egyszerű őt követni. De megéri. Ez ad értelmet az életnek.

Imádkozom érted!:)

19/L

2011. aug. 7. 21:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Rengeteget segítettetek!
2011. aug. 8. 11:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez az idézet egy énekből van:

"Ne félj, ne aggódj! Ne sírj, ne bánkódj!

Ha tiéd Isten, tiéd már minden.

Ne félj, ne aggódj! Ne sírj, ne bánkódj!

Elég Ő néked."

Ne feledd hogy Isten senkit se tesz próbára az erején felül. Tudja hogy mennyit bírunk ki és ezt figyelembe veszi. Ezt néha nehéz elhinni, de ha egy adott pillanatban túl sok a megpróbáltatás, akkor is így van, csak várd ki a végét.

Ha esetleg nem hagy nyugodni az hogy úgy gondolod hogy hálátlan vagy Istenhez, akkor ajánlj fel neki valamit amivel örömet okozhatsz Neki. Lehet ez mondjuk ima vagy jócselekedet. Isten megbocsát mindig, de egy ilyen felajánlás segíthet neked abban hogy megbocsáss saját magadnak.

Egyébként ez az önvád valószínűleg kísértés a te esetedben. A sátán egyik neve az hogy vádló. Isten nem vádol senkit hanem megbocsát.

2011. aug. 8. 13:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinek vannak hitben gyengébb időszakai, amikor emberileg nehéz ellenállni a kísértésnek.

De Istennek semmi sem lehetetlen, csak bízd Rá magad!

Ő nem csalódik benned, hiszen ismer, tudja, milyen vagy; nem okozol meglepetést Neki... :)

És segít, hogy változz: egyre jobban hasonlíts Jézushoz. Csak tartsd mindig alázatban a szívedet Őfelé; ha bűnt követsz el, ne keményedj meg, hanem mindig valld meg ezeket! Ő mindig megbocsát, ha őszintén kéred; nem kell kétségbe esned, Ő kegyelmes és irgalmas. Ha őszinte vagy, akkor nem használod ki a szeretetét, megbocsátását, azaz nem élsz vissza vele.

Te pedig nem tudod megmenteni saját magadat. Jézus mentett meg az Ő vérével, és minden bűnödet ez a vér mossa le a jövőben is. Egyetlen áldozat volt, nem tudsz és nem is lehet ehhez hozzátenni semmit.

Ismétlem: Nem szabad és nem is lehet visszaélni ezzel a szeretettel.

De kicsit hasonlít a helyzet a vízben fuldokló emberéhez: Amíg kapálózik, saját erőből próbál menekülni a szorongatott helyzetből, addig a vízimentő nem tud segíteni neki. Ezért kissé drasztikus eszközökkel "mozgásképtelenné" teszi, hogy ki tudja húzni...

Úgyhogy legjobb, ha harcolunk; de ha megfáradtunk, akkor egyetlen lehetőség van: rábízni magunkat a kegyelemre.

2011. aug. 8. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!