Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyülekezetbe hogy kell menni?

Gyülekezetbe hogy kell menni?

Figyelt kérdés

nem igazán jártam templomba, több éve, csak mikor a sulival vittek asszem 1x, azelőtt gyerekkoromban, de akkor sem rendszeresen.

Eldöntöttem, hogy gyülekezetbe szeretnék járni, de sem a családomban, sem az ismeretségi körömben nincs vallásos ember. Eredetileg katolikus vagyok, ahova gyerekkoromban kereszteltek, de nem igazán szeretném követni ezt a vallást, nem szeretem a szertartásokat, inkább valami karizmatikusokhoz csatlakoznék, szóval mélyen a hit érdekel és a Biblia, esetleg emberek segítése. Tudtok ajánlani ilyen gyülekezeteket?

lehet egyedül is menni? Hogy "állítsak be" egy ilyen helyre? illetve milyen öltözékbe járnak az emberek gyülekezetbe? hétköznapi ruhában lehet? lehetőleg olyan helyre mennék, ahol lehet.

bocsánat a sok hülye kérdésért, de tényleg nincs sok fogalmam semmiről.

a válaszokat előre is köszönöm :)

18/L

2011. máj. 4. 15:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
51%
Miért mondják hogy a hitesektől nem lehet szabadulni? Én 5 éve vagyok hites,és ha az elején nem hoztak-vittek volna Istentiszteletre,amig felnövök a szellemi csecsemőszintről,akkor már rég a világban lennék Isten nélkül,még mélyebben beleragadva a bűnökbe. Amúgy lehet hogy a többi felekezetet nem érdekli annyira a szoptatós bárányok sorsa,de Jézus jó pásztor,elmegy és megkeresi az elveszettet. Ha valaki odajön és elmondja a megtérő imát,akkor azt úgy kell tekinteni,ha megtért szívből ha nem,hogy szövetséget kötött Istennel. Persze aki meggondolja magát,és mégis elfordul a szívében Istentől a világ felé,annak a gyógyszert erőszakkal se lehet a szájába tenni,mert ő a méregre tátja inkább ki a száját,és azt veszi táplálékul.
2011. máj. 7. 13:17
 22/23 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a sok jó választ. sajnos nem budapesti vagyok, de a mi városunkban is van sok gyülekezet, valamelyikhez a nyáron vagy hamarabb remélem sikerül eljutnom :)
2011. máj. 9. 15:25
 23/23 anonim ***** válasza:
Ámen! :)
2011. máj. 9. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!