Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyülekezetbe hogy kell menni?

Gyülekezetbe hogy kell menni?

Figyelt kérdés

nem igazán jártam templomba, több éve, csak mikor a sulival vittek asszem 1x, azelőtt gyerekkoromban, de akkor sem rendszeresen.

Eldöntöttem, hogy gyülekezetbe szeretnék járni, de sem a családomban, sem az ismeretségi körömben nincs vallásos ember. Eredetileg katolikus vagyok, ahova gyerekkoromban kereszteltek, de nem igazán szeretném követni ezt a vallást, nem szeretem a szertartásokat, inkább valami karizmatikusokhoz csatlakoznék, szóval mélyen a hit érdekel és a Biblia, esetleg emberek segítése. Tudtok ajánlani ilyen gyülekezeteket?

lehet egyedül is menni? Hogy "állítsak be" egy ilyen helyre? illetve milyen öltözékbe járnak az emberek gyülekezetbe? hétköznapi ruhában lehet? lehetőleg olyan helyre mennék, ahol lehet.

bocsánat a sok hülye kérdésért, de tényleg nincs sok fogalmam semmiről.

a válaszokat előre is köszönöm :)

18/L

2011. máj. 4. 15:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Istentől kérd a választ. Egyébként pünkösdi,vagy valami karizmatikusba.
2011. máj. 4. 16:51
 12/23 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
33%
Hát a hitgyüli hiába kap történelmi egyházi rangot akkor is egy pénzéhes szekta marad, ami csak kihasználja a vallásos embereket.
2011. máj. 4. 17:17
 13/23 anonim ***** válasza:

Jóska Pista Sanyi:

Az a baj, hogy ez csak "szoveg". Gondolom, semmi ertelme belefolyni a bucsucedulak, es hasonlo tortenelmi tenyekre.

Szoval, azt hiszem, hogy ugyis a vegen fog kiderulni, hogy "kinek volt igaza", es a vallas, es Isten szempontjabol, ez a penz(ehesseg) teljesen masodlagos dolog.

2011. máj. 4. 17:36
 14/23 anonim ***** válasza:

Sztem nyugodtan sétálj be hétköznapi ruhában bármelyik szabad keresztény, pünkösdi, baptista gyülekezetbe biztosan szeretettel fogadnak majd!

Ha mondanál egy települést ahol élsz még tippeket és tapasztalatokat is mondanának a környékeden lévő gyülikről!

2011. máj. 4. 19:33
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mivel a Biblia Krisztus központú,vagyis róla szól és az ember megváltásárol,a legjobb lenne olyan gyülibe menni ahol az evangéliumon van a hangsúly és Jézus Krisztust hírdetik.Csak pár név: Golgota keresztyén gyülekezet,Keresztyén Testvér Gyülekezet,Babtista gyülekezetek,stb.Javaslom nézdmeg a honlapjukat,mivel minden nagyobb gyüli fent van a neten.

Azt még elkell mondani,hogy a Biblia csak egy gyülekezetet ismer.Krisztus Teste .Jézus bűnteltörlő vére árán lehetünk a tagjai,ingyen kegyelemből.

Személy szerint a karizmatikus gyülekezeteket nemajálom .De ha ottis megtalálod Jézus Krisztust,nagy baj nemlehet.

Javaslat:olvasd a Bibliát,ha érted ha nem,és kérd Isten vezetését ,hogy egy jó gyülekezetbe köss ki.

üdv.Gabi

2011. máj. 4. 20:01
 16/23 anonim ***** válasza:

Elsőre a katolikus karizmatikus gyülekezeteket javaslom, nézz körbe a karizmatikus.hu oldalon (már valaki javasolta is).

Ha budapesti vagy, nézd meg ezt is: [link]

Itt sok a fiatal, és a meg-, vagy visszatérő... és lehet menni hétköznapi ruhában (már ha nem túl kihívóan öltözködsz hétköznap) :)

2011. máj. 4. 23:26
 17/23 anonim ***** válasza:

Én a saját egyházamat javaslom:

www.jezuskrisztusegyhaza.hu

Ha bármiben segíthetek, írj privátot!

2011. máj. 5. 08:13
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is katolikus voltam, de megtértem és már baptista vagyok.

Budapesti vagy? Ha van kedved gyere el egy ifjúsági istentiszteletre a Wesselényi utcai baptista imaházba. Minden kedden 18-kor van.:) Ha gondolod írj nekem- és akkor már nem vagy egyedül. Amikor én elkezdtem gyülekezetbe járni én is egyedül voltam, az emberek sorba jöttek bemutatkozni (nem egyszerre - kb 2-4 személy/hét)így aztán sorba megismertem mindenkit :)

Volt alkalmam más városban is baptista gyülekezetbe menni, és tapasztalatom szerint mindenhol barátságosak, nem erőszakosak.

Ajánlok két oldalt:

baptistaifi.hu

baptist.hu

facebook: [link]

De írhatsz privátban is(teljesen átérzem a helyzeted)

23/L

2011. máj. 5. 13:41
 19/23 anonim ***** válasza:

Szia, a wesselényi utcai ifjúsági istentiszteletet én is ajánlom neked, ha Budapesti vagy, mindenképp gyere el! (és mind1 milyen ruhában jösz:D)

egyébként én az Angyalföldi Baptista gyülibe járok, itt a honlap, ha kiváncsi vagy: angyalfoldibaptista.hu

péntekenként 18.00tól vannak alkalmak fiataloknak, vasárnap 10.00től istentisztelet:)

2011. máj. 5. 21:31
 20/23 yuda ***** válasza:
69%

Hit gyülekezetes vagyok 20 éve és ha legkisebb lehúzást tapasztalom, rég nem vagyok ott- senki a pénzedet nem húzza le, és akkor mész amikor akarsz--

rosszindulatú

pletyka az egész rosszindulatú emberektől..csodálkoztam volna, ha itt nem lenne - ez már csak ilyen világ.

Egy nagyon rendes társaság- -ráadásul sem vezető nem vagyok, sem bérenc- mielőtt valaki erre is lecsapna- de mindenki magát jellemzi szerintem az ócsárlásaival, ahelyett meg lehet nézni bátran személyesen, még mindenki túlélte- sőt... :)

x.kerületben van a Gyömrői úton- de keress rá bátran.. a gogli barátod, mielőtt megvádolnak reklámmal..:)

2011. máj. 6. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!