Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Mit tennétek ha a...

Hívők! Mit tennétek ha a gyermeketek nem hinne Istenbe, és a bibliát csak egy felesleges mesekönyvnek tartaná?

Figyelt kérdés
A lányom 16éves, és tegnap beszélgettünk vele erről. Engem megdöbbentett a véleménye. Hogyan vezethetném vissza Istenhez a lelkét?
2011. ápr. 30. 16:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Vigyázz rá de engedd hogy járja a saját útját. Csak akkor fogja értékelni a fényt ha megismeri a sötétet.
2011. máj. 1. 17:48
 22/30 anonim válasza:

17 éves vagyok, 13-14 éves koromig a szüleim engem úgy rángattak el misére, semmi áron nem akartam menni. Aztán bérmálás előtt elkezdtem ministrálni, elkezdtem odafigyelni a prédikációkra, evangéliumra, elkezdtem olvasgatni a Bibliát. Most pedig már komolyan gondolkodom a papságon. Viszont hogy egy 16 éves lánnyal mit lehet kezdeni, nem tudom. Eleinte én is cikinek éreztem, de itt van például ez: "Boldogok vagytok, ha

gyaláznak és üldöznek titeket,

és minden gonosz hazugságot

mondanak ellenetek énérettem."

De ha az ő baráti körében nincs hívő, akkor nagyon nehéz lesz "visszavezetni a lelkét". Azért mondom a barátait, mert az ő véleményük fontosabb neki, mint a szülőké, felnőtteké.. :S Meg a papon is rengeteg múlik, hogy milyen a kapcsolata a fiatalokkal. Nekem szerencsém van.

2011. máj. 1. 21:29
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
A 6 éves kislányom minap megkérdezte, hogy Isten, fiú, vagy lány? Meg hogy hol van?és mit csinál? Közöltem vele, hogy szerintem fiú, és elvileg ott van fennt az égben. Hozzáteszem, én nem hiszek Istenben, nagyon NEM. Azt is mondtam neki, hogy ha majd elég idős lesz el fogja tudni dönteni, hogy hisz e benne, vagy sem. Ha 16 évesen bejelentené, hogy nem hisz Istenben, nem érdekelne különösebben. Viszont arra ,megkérném, hogy ne "bántsa" azokat akik hisznek benne. Nem dönthetsz helyette, nem erőltetheted rá a vallásod, hited. Én speciell, ezért nem tartom jó dolognak, hogy gyerekkorban keresztelnek. Egy embernek magának kell eldönteni merre viszi az útja.
2011. máj. 2. 09:07
 24/30 anonim ***** válasza:

Én hagynám hadd higgyen amit akar. Ha ő úgy gondolja nincs Isten úgyse tudom meggyőzni, csak jobban eltaszítanám magamtól. Azzal, hogy ráerőltetném az én hitem nem segítenék neki, viszont fix, hogy megutálná az egész vallást, és onnantól még engem is utálhatna. Semmi értelme nem lenne.

Másfelől ha nem hisz a természetfelettiben legalább nem kell azon izgulnia hogy szörnyek vannak az ágya alatt.

2011. máj. 2. 14:20
 25/30 anonim ***** válasza:

Nehéz dolgod lesz.

Jó dolgokat, példabeszédeket mondhatsz neki, de lehet valamikor lehülyéz.

Istenre kell bíznod! Lehet 30 éves kortól tér meg!

Az idő mindent megold!

2011. máj. 3. 22:16
 26/30 anonim válasza:

Mindenek előtt imádkozz érte. Szent Mónika 35 éveg (azt hiszem, nem emlékszem pontosan, de sokáig) imádkozott fia megtéréséért, és ma a fiát úgy hívják, Szt. Ágoston!

Emelett ajánlanám Szent Brigitta 15 imáját (neten megtalálod), amiben, ha 1 éven keresztül elimádkozod, többek között azt is megígéri, hogy a családból 15 bűnös lélek megtér).

Emelett, ha anyira tudnál rá hatni, elvezethetnéd keresztény fiatalok közé, lelkigyakorlatokra esetleg...(de gondolom, ez nehezebb dió).

Mutass jó példát, de nagyon ne erőltesd a dolgot...ha imádkozol, meghozza gyümölcsét!

2011. máj. 4. 06:57
 27/30 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászóló, komolyan hiszel ebben?? Nem gondolom, hogy szimpla imával megoldható bármi......ez őrültség....
2011. máj. 6. 11:54
 28/30 anonim válasza:

Miért kell bárkit is bántani azért, mert hisz valamiben? És igenis, az imának van a legnagyobb ereje a földön....

Működött Szt. Mónikánál is, de ne menjünk olyan messze. Én nap mint nap tapasztalom kis és nagydolgokban is...csak hinni kell benne, Istenben, és az Ő segítő erejében. Ez nem könnyű...

2011. máj. 6. 12:15
 29/30 anonim ***** válasza:
És miért kell bárkit bántani azért, mert nem hisz valamiben?
2012. jún. 17. 10:51
 30/30 anonim ***** válasza:

Miért említettétek a 30-35 év életkort?

Most én is kíváncsi lennék arra, hogy miért harminc év felett történik meg ez az emberrel? Kezdek félni, egy kicsit kísérteties. Engem 33 évesen ért egy olyan dolgog, álmomban, hogy vedd meg a boltban a Bibliát. Amikor ingyen osztogatták a gimiben és a kutyának sem kellett, most meg fizessek érte? Érdekes. De mégis bementem a könyvesboltba és megvettem 1500 Ft-ért. Miért?

A kérdezőnek csak annyit, hogy valószínű Isten nem szereti az aggódást, mert az Ószövetségben aggódott valaki, hogy gyerekei nem lesznek istenfélőek. Ne törődj vele.

2012. jún. 17. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!