Lányok, ez normális, vagy az én agyamnak van valami baja?
Sziasztok Lányok!
Bármilyen vallású/hitű lányok válaszaira kíváncsi vagyok.
Szerintetek az normális dolog, hogy Istent szeretem a legjobban a világon, még a szüleimnél, az életemnél is jobban szeretem Őt.
Szerintetek ha ez nem normális, akkor mit lehet ilyenkor csinálni?
Üdv: Anna
Sziasztok!
Nem tudom megmagyarázni, hogy miért szeretem Istent mindenki másnál jobban.
Amióta eldöntöttem, hogy vallást váltok, azóta van ez az érzésem, hogy Istent mindenki másnál jobban szeretem.
A baháí hit felé kacsintgatok, és amióta ezt a vallást tanulmányozom, azóta csodálatos a kapcsolatom Istennel
egyébként 28 éves vagyok.
Amikor felébredek reggel, nem az jut eszembe, hogy a családom/szüleim mit csinálnak, hanem hogy vajon mit csinál Isten.
Olyan fantasztikusan érzem magam, csak attól félek, hogy el fogok távolodni a családomtól, a barátaimtól, stb.
Már alig várom, hogy megkössem Istennel az új szerződésemet, de nem tudom, hogyan előzhetném azt meg, hogy ne távolodjam el a családomtól, ne hagyjanak ott a barátaim, stb.
Pár haveromat már idegesíti, hogy folyton azt emlegetem nekik, hogy isten milyen fantasztikus személy, és minden második mondatomban Istent emlegetem, de nem tehetk másképpen, mert annyira fantasztikus örömet érzek, amivel talán soha nem fogok tudni betelni.
Üdv: Anna
ez a leg normálisabb. az az első parancsolat hogy szeresd Istent teljes szívedből, szellemedből, teljes elmédből és minden erődből.
vigyázz hogy mindig Ö maradjon az első helyen
Noémi
oké ez már beteges ahogy gondolkodsz és pár kommentelő
hogy miért ? mindennél van egy határ ami után már nem egészséges
megpróbálom elmagyarázni , remélem megérted
vegyünk mondjuk valami mást ami jobban irreális a legtöbb ember szemében , mondjuk legyenek a szellemek
azon belül mondhatod azt hogy hiszel bennük vagy nem hiszel bennük , ez mindkettő normális ez is lehet hit kérdése és nem fognak lehülyézni ha azt mondod a barátaidnak hogy " én hiszek a szellemekben" mert ez normális , mindenki abban hisz amiben akar
de ha azt mondod hogy a szellemeket jobban szeretem mindennél és folyton erről beszélsz és másokat is próbálsz meggyőzni róla hogy léteznek akkor már mindenki azt mondja hogy hülye vagy, sőt pszichológia eset
Nem azért mert hiszel benne , hanem azért mert túlzásba viszed egy nagyon bizarr szintig már
na most valószínűleg nem látod a kettő között az összefüggést , de a vallás ugyan ez
egy olyan dologban való hit amit biztosra nem tudhatsz , és ne mondd nekem hogy te biztosan tudod , mert amíg nem áll eléd Isten személyesen addig egyszerűen nem beszélhetünk biztosságról , csak hitről
és akkor vissza is tértünk oda hogy a hitnek van egy egészséges határa , amit nem jó átlépni
félre ne érts én nem ateista vagyok , és nem lebeszélni akarlak
így is le lehet élni az életed , de nem lenne jobb többet foglalkozni a körülötted lévő emberekkel akik nap mint nap biztosan itt vannak ?
Leányom, ez teljesen normális, de ugyan olyan hévvel kell szeretned Isten földi helytartóit, minket papokat, hiszen mi vagyunk az úr szócsöve ezen a világon. Nyugodtan gyere el gyónni, mert mi segítünk, és még jobban örülnénk, ha hoznál magaddal 8-12 éves fiúkat is, mert nekik még nagyobb hévvel tudnánk segíteni.
József atya, katolikus pap.
Ha jól tudom, a bahái vallásban is fontos szerepet játszik a család, nem? Tőlük ne távolodj el, ezt sztem Isten sem akarja, és ha szereted őt, akkor tiszteletben tartod.
Amúgy a keresztény vallásról akarsz váltani? Nekem is volt egy ilyen időszakom, mikor vallást akartam váltani, de engem Isten visszahívott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!