Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek melyik a legerőseb...

Szerintetek melyik a legerősebb Isten?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha rendeznének egy versenyt, hogy Pl Zeusz dobálja a villámjait, vagy Thor a pöröjét, míg Jehova csipkebokrokat gyújt fel, és tengereket választ szét, meg ilyenek, azaz ki lenne a winner?
2011. ápr. 14. 22:39
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Kedves Anna!

Én pontosan tisztában vagyok azzal, hogy Isten mindig Isten volt, vallástól függetlenül, és pontosan tudom - hiszem, bocsánat - ,hogy mindenki mindig ugyanahhoz szólt, csupán más néven.

Azért köszönöm, hogy lelki-szellemi érettségem egy egész komment alapján leértékelted, te, aki Egy Istenről beszélsz... nos.... az egy isten, ezek szerint mégis több isten... bár nem tudom, állsz-e már olyan szinten, hogy ezt megértsd.

2011. ápr. 15. 18:59
 22/38 anonim ***** válasza:
Hát hol ülnél ha isten lennél, Anna?
2011. ápr. 15. 19:31
 23/38 anonim ***** válasza:
Händel Brahms volt, csak őt már letaszították, és most az a nyámnyila Ernst Zitzer a legerősebb...
2011. ápr. 15. 20:18
 24/38 Tom Benko ***** válasza:
A fizika a legerősebb isten, mert létrehozta azt a világegyetemet, ahol néhány atomhalmaz képzelt barátok nevében trollkodik. :)
2011. ápr. 15. 21:24
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Ha Isten lennék, nem tudom, hol ülnék.

Más: Kedves válaszoló!

Oké, látom mégiscsak te is úgy látod, hogy egyetlen Isten van, ez valóban így van, akkor mégsem vagy szellemileg éretlen.

Akkor mégis nem értem mi a probléma, miért tetted fel azt a kérdést, hogy miben különbözik a régi, és új vallások Istenhez való viszonya.

A régi vallások között kevés volt az olyan vallás, amelynek hívei szinte eszelősen ragaszkodtak Istenhez, ez alól az iszlám a kivétel.

Az új vallások között nagyon sok az olyan vallás, ahol a hívők nagyon ragaszkodnak Istenhez, a lélek szinte szimbiózisban él Istennel, és naponta legalább ezerszer emlegeti magukban, vagy hangosan Istent, még egy munkahelyi értekezleten is emlegetik istent.

A baháí hívők is ilyenek.

A főnököm is néz rám, hogy mi van, amikor Istent emlegetem, amikor vele tárgyalok.

A mai kor embere, akik új vallásokat követnek, nem azért teljesíti az új vallások által lefektetett erkölcsi szabályokat, mert fél a büntetéstől, hanem mert annyira szereti Istent, hogy mindent megtenne érte, még az életénél is jobban ragaszkodik Istenhez. Jómagam is egy ilyen emberke vagyok.

Ha pl. egyszer egy koncentrációs táborba kerülnék, és úgy állna a helyzet, hogy a túlélési esélyem gyakorlatilag nulla, akkor egyedül Istenben bízhatnék, és ha valakinek nagyon erős az Istenbe vetett hite, akkor olyan dolgok is megtörténhetnek, amiket mi el sem tudunk képzelni.

Kívánom mindenkinek, hogy legyen ilyen erős az istenhite, bármilyen valláshoz tartozik is.

Üdv: Anna

Remélem, így minden érthető.

2011. ápr. 15. 22:14
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Fanatikus...
2011. ápr. 15. 22:27
 27/38 anonim válasza:

Utolsó... XDXD

Egyébként semmilyen istenben nem hiszek. Sem Istenben, sem Zeuszban, sem a kismacskában...

Az embernek maga kell, hogy megoldja a gondjait. Isten véleményem szerint emberi kitaláció, hogy az embereknek legyen valaki, akibe tudnak kapaszkodni.

Nem kell megtéríteni, meg semmi... :D Én ateista vagyok, ez keresztény, az meg bahái. Nincs ezzel semmi gond. Ja, és én sem vagyok szellemi hülye. Én se szellemi fogyatékosozok le egy sátánistát mondjuk. Ha neki az jó, legyen jó. Ha én magamban hiszek, nem Istenben, nekem az jó.

Pontvessző. :)

2011. ápr. 15. 23:46
 28/38 anonim ***** válasza:
Anna mit dolgozol, milyen területen, ha szabad kérdeznem?
2011. ápr. 19. 23:56
 29/38 anonim ***** válasza:

Kedves Anna, te trollkodni jöttél ide, a mondanivalódnak semmi köze nincs a kérdéshez, és egyre inkább mész bele olyan dolgokba, amire az ember azt mondja, hogy ez most miről beszél, hogy jön ez ide?

Ha mindenképp a világnézetedet szeretnéd hirdetni, csinálj egy blogot, de ne oda nem vágó kérdések alatt fejtsd ki a véleményed.

Köszi!

2011. ápr. 20. 00:52
 30/38 anonim ***** válasza:

Annácska, és te miért nem végzel hasznos tevékenységet, ha már ennyi tömérdek szabadidőd van? Nincs jobb dolgod, mint amperkodni a baromságaiddal itt naphosszat? Szedd ki a gerendát a szemedből mielőtt a miénkben keresel szálkát.

Get a life.

2011. ápr. 20. 01:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!