Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallás a nép ópiuma?

A vallás a nép ópiuma?

Figyelt kérdés

Szal mért hisznek az emberek vakon? Ki igazolta, mi rá a bizonyíték pl. h volt tudás fája v. lélekvándorlás stb.? A hit az "csak" hit és nem tudás, nem meggyőződés?!

Vagy csak a remény fontos? Az, h könnyebben vegyék a halált az emberek?

2011. ápr. 10. 22:41
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
30%
Nem, az a szitu, hogy a tudomány a nép ópiuma.
2011. ápr. 10. 22:57
 2/33 anonim ***** válasza:
13%

A hit az nem "csak" hit...de ha valaki erősen materialista gondolkodású akkor ezt hiába magyarázzuk.És sokan lesavazzák hogy hiába jövünk azzal nincs kézzelfogható tény a létezésükre(vagy lehet én nemtudom)habár!

Sok természetfeletti dolgot lélekvándorlást is próbálják bitonyítani és egyéb dolgokat is a parapszichológia foglalkozik ezzel.

A vallás sok esetben valóban csak egy mankó és akik a nagy templombajárók sokan gőzük sincs hogy mi mellett állnak amolyan látszat dolog.De nem akarok senkit megsérteni biztosan vannak sokan kivételek.

Szerintem ha érdekelnek ezek a témák hogy lélekvándorlás stb akkor kutakodj a témában stb és akkor eldönheted minek adsz igazat.:)

2011. ápr. 10. 22:57
 3/33 anonim ***** válasza:
54%
A vallás azoknak való akik nem képesek szembe nézni vele, hogy milyen a világ, főleg az egyre jobban felhalmozodó tudományos bizonyítékok mellett sem, ezért egy kitalált mesébe temetkezik.
2011. ápr. 10. 23:31
 4/33 anonim ***** válasza:
75%
Igen, nagyon találó hasonlat. Nem jut eszembe mit írjak be a youtubera, hogy legalább egy videót mutassak is, de azok a gyűlések... dőlnek, remegnek, összeesnek, szédengenek, fura hangokat adnak ki, átjárja őket az 'isteni' áhítat amit a prédikátor okoz. Mint valami kábítószertől.
2011. ápr. 11. 01:15
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
ha van Isten, akkor miért van többféle vallás többféle törvénnyel és szabállyal?
2011. ápr. 11. 01:27
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Fordítva is igaz: Az ópium a nép vallása.

Meg a gandzsa, az főleg! :)

2011. ápr. 11. 02:03
 7/33 anonim ***** válasza:
81%
A vallás a nép ópiuma? mintha még mindig a putyilov gyárba lennénk és lenin szavait hallgatnánk :( Ez legyen a legkisebb bajunk, amikor manapság a tömegesen alkalmazott ópium pld a valóvilág vagy a politikusok igehirdetése! Na az az igazi kábitószer :(
2011. ápr. 11. 06:07
 8/33 anonim ***** válasza:
86%
igen, jól gondolod, kedves kérdező!
2011. ápr. 11. 07:17
 9/33 anonim ***** válasza:
70%

Igen, én is pont így gondolom. Csak én eddig úgy fogalmaztam, hogy a vallás olyan az embereknek mint a lovakon a szemellenző. Nehogy megláss valamit a világból és megijedj.

A vallás kitűnő eszköz a háborúra, gyilkolászásra, üldöztetésre, kiközösítésre, el nem fogadásra, boszorkányégetésre, a nők elnyomására, a gyerekek megrontására, az öngyilkosságra (iszlám)...ki mástól eredhetne, mint a Sátántól? :D

2011. ápr. 11. 08:30
 10/33 anonim ***** válasza:
65%
Ezt amúgy Karl Marx mondta, de ettől még nagyon igaz marad.
2011. ápr. 11. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!