Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A média, és azon belül a...

A média, és azon belül a filmipar miért állít kettős mércét a zsidó emberekkel szemben?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a két meghatározó film, legalább is magyar viszonylatban, e téren a Passió és a Sorstalanság volt. Eme két filmre rituálészerűen cipelték el anno a középiskolai diákság jelentős részét, így engem is.

Két egymással merőben ellentétes nézet a zsidókra kivetítve: Vérszomjas, barbár népség kontra szenvedő, ártatlan bárányok.

Mindkét műnek jelentős valóságalapja van, a Passió már már horrorfilmbe itt ott átcsapó jelenetei nyilván merő túlzások, és a Holokausztról is jelentős mértékben megoszlanak a vélemények valódiságát tekintve.

Kedves magyar oktatás?? Miért kell összezavarni a diákság fejét, és ha már annyi eszünk nincs kedves tanárok, hogy moziba szórakozni vigyük a fiatalokat, legalább el kéne magyarázni nekik, hogy az alkotói szabadság nem egyenlő a történelemmel.

2011. ápr. 10. 18:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%

Ki állította, hogy a film egyenlő a történelemmel?

"és a Holokausztról is jelentős mértékben megoszlanak a vélemények valódiságát tekintve."

na szia!

2011. ápr. 10. 19:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Amúgy örüljél neki, hogy mindkét "nézőpont" be lett mutatva.

Így helyes nem?

2011. ápr. 10. 19:04
 3/13 A kérdező kommentje:
Ki állította??? amikor megnézették egyik fő katolikus egyházfővel, csak annyit reagált rá: "Pontosan így történt!"( nevet most nem tudok). És még rengetegen vannak azok, akik elhiszik valódiként, és még nagyobb gyűlölettel néznek ezáltal a zsidókra. A népesség zöme bekajálja egyébként, amit a médiában lát szóval, nem lehurrogni kellene a kérdésem, hanem értelmes választ adni rá.
2011. ápr. 10. 19:10
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

na megérkezett sverdans...

nem volna egyszerűbb csak az objektív nézőpontot bemutatni, miszerint megoszlanak a vélemények a második világháború történéseivel kapcsolatban?

2011. ápr. 10. 19:10
 5/13 anonim ***** válasza:
én egyiket sem láttam, úgyhogy ezt megúsztam.
2011. ápr. 10. 19:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"miszerint megoszlanak a vélemények a második világháború történéseivel kapcsolatban?"

Azért remélem, hogy nem úgy oszlanak meg, hogy : "áá ott semmi sem történt, csak a zsidók hazudják ezt, hogy a szép náci bácsik emlékét tönkretegyék"

vagy: "Persze hiszen ez az emberiség legnagyobb tragédiája, kommunizmus bűnei nincsenek is"

Remélem felfogtátok, hogy annyit akartam érzékeltetni, hogy nem kell a ló túlsó oldalára átesni.

Nektek már sikerült.

2011. ápr. 10. 19:14
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

nem.

úgy oszlanak meg, hogy majd' mindenkinek van egy véleménye arról, hogy mi történt akkor, ott.

ez a vélemény nem csak kétféle lehet!

2011. ápr. 10. 19:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Az nem kettős mérce, ha pl. Magyarként elmész Ázsiába, már barbárnak néznek, ott ugyanis tudják, hogy az őseid gonosz emberek voltak. Mi pedig azt tudjuk, hogy dicsőséges fejedelem volt. Amúgy a 2 film szerinted egy időben játszódik? Jézust pl. a zsidók nyomására feszítették meg, ez így van, pont. Attól még, hogy nincs odaírva a film sarkába, "ne hidd el, baromság" tudhatod, hogy a film 120 perce alatt Jézus kb. 6szor elvérzett volna.
2011. ápr. 10. 19:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Én azokat a véleményeket szeretem, amiket tényekkel alá tudnak támasztani.

Maradjunk ennyiben. Nem kívánok vitázni a holokausztról, vitáztam már róla eleget a politika kategóriában.

Amúgy meg A válasz megírásának időpontja: ma 19:18-nál a pont!

2011. ápr. 10. 19:22
 10/13 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszolj ne pattogjál itt, tombold ki magad a kocsmában, vagy ahol akarod kedves sverdans, sehol nem állítottam, hogy nem volt Holokauszt, csak azt, hogy sok embert megoszt, ami azért érthető. És ott a pont, ahol én mondom.
2011. ápr. 10. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!