Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Idáig süllyedt a kereszténység...

Idáig süllyedt a kereszténység? Nem annak a jele e már, hogy meg vannak számlálva a napjai?

Figyelt kérdés

Egyre többet gondolkozok mostanában azon, hogy mióta az egyház és az állam hivatalosan is különvált, valamint a katolikus egyházt félig meddig jogos vádak érik(gondolok itt a pedofil papok esetére), a kereszténység egyre jobban médiaorientált felekezeteket, szektákat termel ki a kereszténységen belül, valamint házalással próbálja ráerőszakolni magát a lakosságra.

Konkrétan gondolok itt a Hit Gyülekezetre, ami gondolom én amerikai mintára készült, és onnan kiinduló evangelizálást folytat, valamint a Jehova Tanúira, akik házról házra járva általában eredménytelenül próbálják terjeszteni hitüket.

Bár a média előnyeit nyilván a vallásoknak is joguk van kihasználni, ugyanakkor sok keresztény a média eszközét elhordja mindenfajta ördögi dolognak, mondván általuk befolyásolják az emberiséget magasabb erők( akár a Sátán, akár a szabadkőművesek), ami kétszínűségre vall és ez a fajta hozzáállás számomra elkeseredettségre utal valamint arra, hogy meg vannak számlálva kereszténység napjai

2011. ápr. 7. 13:44
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én nem a kereszténységért aggódom, én az európai kultúráért aggódom.

Mert attól még virágozni fog Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában a kereszténység, hogy Európában már nyoma sem lesz.

Magamért sem aggódom, mert már megtaláltam az új utamat, helyemet a világban a keresztény világon kívül, csupán azért mertem itt felemelni a hangomat, mivel Európában a kereszténység egybefonódik az európai kultúrával, és ha a kereszténység eltűnik Európából, akkor az európai kultúrának is vége lesz.

Mert attól még, hogy én máshol találtam meg a lelki békémet, még magyar állampolgárnak, és európai polgárnak érzem magam. Egy európai polgárnak pedig kötelessége aggódnia az európai kultúráért. Mert bármennyire is homokba dugjátok a fejeteket, az európai kultúrát komoly veszélyek fenyegetik, és erről már tanulmányok egész sora született.

Nem fogok a részletekbe belemenni, mert a rasszizmus hatalmas bűn az új hitem szerint. Minden vallás képviselőit a barátaimnak tekintek, de igenis tudomásul kell venni, hogy a radikalizmus, a szélsőséges irányzatok mindenhol erősödnek minden valláson belül.

Gondolataimat Petőfi Sándor Nemzeti dalának refrénjével zárnám, és azt javaslom, hogy ezen mindenki gondolkodjon el, mert a demokráciánkról van szó: "Rabok legyünk, vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok"

Ha úgy döntötök, hogy rabok legyünk, rendben, elfogadom, és fogom a cuccomat, és elköltözöm egy olyan kontinensre, ahol szabadon, a számomra megfelelő életvitelt/életmódot folytatják az emberek, de sztem nagyon sokan így fognak tenni.

ti pedig éljetek úgy, ahogy jól esik, ha rabszolgák akartok lenni, nekem aztán az is teljesen mindegy.

A baháí hitet pedig mindenképp fel fogom venni, ezt már eldöntöttem.

Kívánok mindenkinek nagyon szép napot.

Üdv: Anna

2011. ápr. 15. 09:42
 32/34 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek válaszokat keresnek kérdéseikre.

Az új kérdések pedig az új tapasztalásokból születnek.

(Pl hogy a föld csak egy bolygó, hogy mi emberek sok kicsi sejtből épülünk fel és hasonlóak vagyunk az állatokhoz, hogy a láncreakcióval sok embert meg lehet ölni,de energiát is termel..)

Az emberek egy része a vallásban lel válasz kérdéseire, és közöttük,akik nem találtak választ a meglévő vallásokban új vallások felé néznek. A régi vallások persze megpróbálják újra értelmezni saját magukat,hogy megfeleljenek a jelen kor kérdéseinek.

A régi kultúrák eltűnése új kultúrák kialakulásához vezetett. Persze nem lehet azt mondani,hogy amit a régi alkotott ki kéne dobni,de a kultúra egy folyamatosan fejlődő tükre az adott kornak. Ami van,hogy ronda,de mivel változik remélem újra szép felé mozdul,mert az emberek igénylik. Én inkább attól félek,hogy az emberek elvesztik az igényüket a szépre és a szeretetre.

2012. febr. 14. 11:50
 33/34 anonim ***** válasza:

Végre ismét egy remek kérdés, ahol "folyhat a vér".

Először is, a keresztyének és Jehova tanúi nem ugyan az. Tudom, ahonnan te nézed egy hülyeség, de ez minket keresztyéneket bánt, ha össze mosnak velük. Ahogy nem vagyunk krisnások, buddhisták, muzulmánok, úgy nem vagyunk Jehova tanúi, és ők meg nem keresztyének. Én mint hívő lehetek hülye, de tőled, mint az evolúció csúcstermékétől elvárom a tudományos alaposságot. Tessék a vallástudományokban is elmélyedni. Nem kell hinned, de légy szíves ismerd, melyik mit tanít főleg, ha kritizálni akarod őket. Ismeret nélkül bírálni elég tudománytalan. Én azért kritizálom az evolúciót, mert 12 évig az iskolában tanultam, és 27 évig be is vettem azt a maszlagot.

A keresztyénség temetése nem új dolog. "nincs semmi új a nap alatt", hogy a Kedvenc könyvem, a Bibliát idézzem. Voltaire azt mondta: 100 év múlva a Bibliát csak múzeumokban fogják mutogatni. Szegény szerencsétlen Voltaire picit több, mint 200 éve halott, a Biblia köszöni szépen, igen szép példányszámban lett kinyomtatva az idén is, a világ számtalan országában és nyelvén, és van rá kereslet. A legnagyobb Európai Biblia kiadó megvette Voltaire házat, és az a pincétől a padlásig Bibliával van tele! Voltaire mikor haldoklott ezt mondta: Isten van, és én megyek a pokolra. Ha van kedved és időd nézz utána hasonló nagy istentagadók utolsó mondatainak, igen érdekes, és tanulságos olvasmány. Tudod Isten nélkül lehet élni. De Isten nélkül meghalni, az betyár kemény. Ott már nem segít az okoskodás, meg a logika. Tudod édesapám 75 éves, ateista. Nagyon egészséges. Soha nem ivott, nem dohányzott, országos negyedik volt 400m gátfutásban, és az édesanyám volt az egyetlen nő az életében. Jó ember. (Ne csodálkozz, ha harcedzett vagyok az ateistákkal való csatában) Néhány éve találtak nála egy daganatot. Döbbenet volt látni, ahogy néhány hét alatt nem testileg, lelkileg rogyott össze. Aztán megműtötték, kiderült, a daganat olyan mint Jézus, jó indulatú, minden rendben. Az óta ugyan olyan kemény, mint addig volt. De amíg a halál valósága ott lebegett a feje fölött, villogott a "bekaki" jelzője. Azt mondják, mi hívők mindig a halállal ijesztgetjük az embereket. De a halállal nem kel senkit ijesztgetni, mert a haláltól mindenki fél! Szóval kedves kérdező, ne féltsd te a keresztyénséget, téged is túl fog élni. És nagyon köszönöm a kérdésedet, Isten bocsássa meg nekem, nagyon szeretek vitatkozni.

A Jézusba vetet hit reményt ad.

2012. febr. 14. 13:51
 34/34 anonim válasza:

A kereszténység napjai meg vannak számlálva? Miért?A kérdésedben összevissza keversz mindent mindennel(pedofil papok,házalás,állam es egyh.külön...Egy év kellene,h.valaki tisztázza veled a fogalmak értelmét.Nem sertegetni akarlak de ez egy ertelmezhetetlen kérdés,teljes káosz van nálad.

Üdv.(egy nem Jehova tanuja)

2012. febr. 14. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!