Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Idáig süllyedt a kereszténység...

Idáig süllyedt a kereszténység? Nem annak a jele e már, hogy meg vannak számlálva a napjai?

Figyelt kérdés

Egyre többet gondolkozok mostanában azon, hogy mióta az egyház és az állam hivatalosan is különvált, valamint a katolikus egyházt félig meddig jogos vádak érik(gondolok itt a pedofil papok esetére), a kereszténység egyre jobban médiaorientált felekezeteket, szektákat termel ki a kereszténységen belül, valamint házalással próbálja ráerőszakolni magát a lakosságra.

Konkrétan gondolok itt a Hit Gyülekezetre, ami gondolom én amerikai mintára készült, és onnan kiinduló evangelizálást folytat, valamint a Jehova Tanúira, akik házról házra járva általában eredménytelenül próbálják terjeszteni hitüket.

Bár a média előnyeit nyilván a vallásoknak is joguk van kihasználni, ugyanakkor sok keresztény a média eszközét elhordja mindenfajta ördögi dolognak, mondván általuk befolyásolják az emberiséget magasabb erők( akár a Sátán, akár a szabadkőművesek), ami kétszínűségre vall és ez a fajta hozzáállás számomra elkeseredettségre utal valamint arra, hogy meg vannak számlálva kereszténység napjai

2011. ápr. 7. 13:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
39%

"Mellesleg kik azok a "másfajta keresztények"?"

Katolikus, Református, Ortodox, Protestáns, Evangélikus, Baptista, Anabaptista, Unitárius hogy csak párat említsünk. Ezek új fogalmak neked?

Mellesleg ezeken belül is rengeteg fokozata van a vallásosságnak. Van olyan katolikus aki egy maszti után bőgve elrohan gyónni, van olyan aki csak húsvétkor lát templomot.

"Jehova Tanúi tagadják a pokol általad kigúnyolt verzióját."

Na persze, a fő fegyverük a félelem, a legtöbb tagot a gyenge akaraterejű emberek közül szerzik, akik komolyan elhiszik, hogy a jehovások által prédikált zombiéletet kell élni, különben Pokolra jutnak.

"Hány "fajtájuk" van nékik?"

Ahogy látod kapásból felsoroltam elég sokat, és még rengeteg van.

Itt még csemegészhetsz:

[link]

"Jézus hány fajtát alapított?"

Mégha elhisszük, hogy Jézus valóban az a személy volt akinek a Bibliában írják, nemcsak egy ókori hippi, vagy a korabeli emberek fejében született szuperhős, akkor is arra kell jutnunk, hogy egyet sem. Elmondta, hogy szerinte hogyan kéne élni, aztán megmurdelt. John Lennon és Martin Luther King ugyanezt tette.

Az 1800-as években alakult Jehova Tanuit meg pláne nem alapíthatta egy ókori csávó...

2011. ápr. 8. 19:30
 12/34 A kérdező kommentje:

Kedves kétkedő kommentelő,amit tudok:

A Jehova Tanúi képviselői, azon belül, hogy unatkozó és ráérő nyugdíjasokból verbuválódott össze, házról házra már már szinte fájdalmasan eltúlzott, eltorzított, szinte már a mesteri giccs eszközével áthatott folyóiratokkal megtűzdelve próbálja meggyőzni a kétkedő, és olykor eléggé felbőszült "áldozatait", arról, hogy övé az utolsó szó, és az egyetlen igaz Szó, kiforgatva a Biblia egyes passzusait.

Én soha nem küldtem el őket melegebb égtájra, főleg nem az életet adó személybe, de olyan szinten nem tűrik és nem bírják felfogni az elutasítást, ami már őrjítő és szánalmas. Ámbár ezt is tanúja válogatja, ezt elismerem.

Hány fajtája van a keresztényeknek?? Érdekes kérdés, ha valóban igaz vallás lenne csak egy, de nem így van, mivel a szent irata, a Biblia, olyan szinten metaforikus és ködös néhol, hogy nem csoda, ha ennyi féle irányzatot és szektát termelt ki magából. Egy irat melyre hivatkozva emberek életét tették tönkre anno, a sok jó ellenére is, ami belőle származott. És az én nézetem az, hogy egy vallást a negatívumai is nagy részben jellemeznek. Hogy most emberségesebb lett, az nem annak köszönhető, hogy némely követői, ne lennének oly bigottak, hanem annak, hogy már nincs olyan hatalom a kezükbe, mint anno, nem egyeduralkodók.

Nem a kereszténységgel, vagy Jézus tanításaival van a baj, hanem azzal, hogy milliók hivatkoznak arra a könyvre, ami olyan dolgokat is tartalmaz, amit olyan emberek állítottak össze, akik hataloméhesek, és ez által elveszik a jó híre a szememben. ( Gondoljunk csak az apokrif iratokra, ki döntötte el, hogy azok nem Istentől erednek, volt e vajon joguk hozzá, hisz csak emberek, erre nem kaptak felhatalmazást). Ki mondta, hogy a Jehova Tanúi amerikai eredetű, bár gondolom, nem áll távol az amerikai kontinenstől, mert ezek az új megközelítésű keresztények, ott már teret nyerhettek korábban, mivel az USA-ban olyan módon sajtószabadság van, ami szinte már szabadosság, tehát pl. a neonácik is gyülekezhetnek és tarthatnak nyílvános beszédet, és egyéb elképesztő dolgok vannak, úgy lehetne mondani, hogy átestek a ló túloldalára. tehát fenntartom, hogy mi magyarok a vallási újításokban is az amerikaiakat koppintjuk, mint akár sok más tekintetben.

2011. ápr. 8. 19:54
 13/34 anonim ***** válasza:
14%

"Katolikus, Református, Ortodox, Protestáns, Evangélikus, Baptista, Anabaptista, Unitárius hogy csak párat említsünk. Ezek új fogalmak neked?"

Nahát! És ezek mind keresztények vagyis "Krisztus követők" is, csak mert annak mondják magukat? Tán szét kéne nézni abban a könyvben, ahol a kereszténység alapelemei le vannak írva.

Rövidre fogom, mert nem érdemel a szöveged többet.

Legfőbb fegyverük a szeretet, hallottál már arról, hogyan lehet az Isteni szeretetet "fegyverként" használni?

Megint a pokollal dobálódzol, bár tudnád, hogy a Biblia szerint mit jelent?!

Jézus egyetlen Krisztus követő egyházat alapított, semmi többet.

2011. ápr. 8. 22:09
 14/34 anonim ***** válasza:
75%

"Nahát! És ezek mind keresztények vagyis "Krisztus követők" is, csak mert annak mondják magukat?"

Mivel vallásszabadság van, ezért mindenki az aminek vallja magát. Ha ez nem tetszik, akkor húzz el Afganisztánba, Iránba, Szaúd-Arábiába ahol egy politikai-vallási hatalmi szervezet dönti el, hogy ki micsoda.

"Tán szét kéne nézni abban a könyvben, ahol a kereszténység alapelemei le vannak írva."

Abban a könyvben olyan szimbólikusan van írva minden, hogy jóformán mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.

A jehovás értelmezés egyenértékű a katolikus értelmezéssel, a reformátussal, vagy bármelyik mással, csupán egyetlen variáció a rengetegből, amilyen módon értelmezni lehet. Csupán az a különbség, hogy míg a legtöbb keresztény felekezet össze tudott dobni egy normális értelmezést, addig a jehovásoknak sikerült a legmitugrászabbal, legintoleránsabbal előállni, ami zombiszerű életkörülményeket és házról-házra prédikálást vár el a hívőktől.

"Rövidre fogom, mert nem érdemel a szöveged többet."

Ha ennyire nem tetszenek más világnézetű emberek véleményei, akkor mit keresel egy ilyen fórumon ahova bárki írhat? Miért nem vonulsz vissza egy jehovás fórumra elvtársaid közé?

"Legfőbb fegyverük a szeretet, hallottál már arról, hogyan lehet az Isteni szeretetet "fegyverként" használni?"

Egy morgó vénasszonyt aki pokollal fenyegette az anyámat marhára szeretteljesnek lehet nevezni...

"Megint a pokollal dobálódzol, bár tudnád, hogy a Biblia szerint mit jelent?!"

Az egyik jehovás elvtársad dobálózott a pokollal.

"Jézus egyetlen Krisztus követő egyházat alapított, semmi többet."

Mégha tényleg úgy vesszük, hogy alapított egy egyházat, az fix, hogy nem a jehovás volt, ami kevesebb, mint 200 éve létezik.

2011. ápr. 8. 22:27
 15/34 anonim ***** válasza:
28%

"A Jehova Tanúi képviselői, azon belül, hogy unatkozó és ráérő nyugdíjasokból verbuválódott össze..."

Láttál már Tanú kongresszust? Persze, hogy nem. De akkor miért osztod az észt velük kapcsolatban? Nem vagy jól értesült és ez hiteltelenné tesz.

"... de olyan szinten nem tűrik és nem bírják felfogni az elutasítást..."

Vagyis olyan szinten általánosító (bár ezt elismered) és túlzó a szöveged, hogy az már szánalmas.

"Hány fajtája van a keresztényeknek?? Érdekes kérdés, ha valóban igaz vallás lenne csak egy..."

Tehát ha egy festményről ezerféle hamisítvány létezik, akkor nem igaz, hogy létezik az eredeti?

"... de nem így van, mivel a szent irata, a Biblia, olyan szinten metaforikus és ködös néhol, hogy nem csoda, ha ennyi féle irányzatot és szektát termelt ki magából."

Ködös annak, aki nem ismeri vagy felületes vele. Esetleg elhomályosítja a látását a vallási előítélete.

Valójában nem a Biblia megfogalmazása az oka a sokféle irányzatnak, hanem az emberi szellemet befolyásoló egyéb tényezők. Ezek közül a legerőteljesebb hatása annak van, aki ügyesen elhitette a világgal, hogy nem is létezik.

"Egy irat melyre hivatkozva emberek életét tették tönkre anno, a sok jó ellenére is, ami belőle származott."

Ugye még rengetegféle irattal tettek tönkre embereket, amikhez a bibliának semmi köze sincs?

"Hogy most emberségesebb lett, az nem annak köszönhető, hogy némely követői, ne lennének oly bigottak, hanem annak, hogy már nincs olyan hatalom a kezükbe, mint anno, nem egyeduralkodók."

Te itt jól összemosol már megint mindent. Ez nem bölcs. És még az állítás sem igaz! "Emberségesebb lett"? Ruanda 1994. Emlékszel-e erre?

A valóság éppen az, hogy azon egyházak, melyek a múltban szörnyű testvérgyilkos háborúkban mészárolták egymást, semmit sem változtak szellemben, hiszen ma is azt tanulják, mint régen. Ma éppúgy elkövetik a múlt bűneit, mint régen. Persze a hatalmuk nem akkora, de a szellemi befolyásuk a híveikre most puskaporos hordó.

Nem tudom feltűnt-e, hogy Jehova Tanúi nem csatlakoznak hozzájuk.

"Nem a kereszténységgel, vagy Jézus tanításaival van a baj, hanem azzal, hogy milliók hivatkoznak arra a könyvre, ami olyan dolgokat is tartalmaz, amit olyan emberek állítottak össze, akik hataloméhesek, és ez által elveszik a jó híre a szememben."

Na ez alaptalan szerintem. A Biblia írói között csak olyan ember volt, akit Isten érdemesnek talált erre a feladatra. Az apokrifokat pedig számtalan, alaposan kidolgozott szempont szerint szelektálták ki, vagy hagyták ki belőle. Isten szelleme kiváló munkát végzett.

2011. ápr. 8. 22:36
 16/34 anonim ***** válasza:
21%

"Mivel vallásszabadság van, ezért mindenki az aminek vallja magát."

Vallás és szólásszabadság van (állítólag), de ettől még nem leszel az, akinek mondod magad!

"Abban a könyvben olyan szimbólikusan van írva minden, hogy jóformán mindenki úgy értelmezi ahogy akarja."

Igen, mivel vallásszabadság van..., de a felületes embernek homályos csak - ahogy már írtam is.

"... a legtöbb keresztény felekezet össze tudott dobni egy normális értelmezést..."

"Normális értelmezés" lenne az, mikor millió-számra követnek el testvérgyilkosságot egymás ellen? A Tanúk ebben sem követték őket, baj ez? Ez lenne a baj?

"legmitugrászabb", "legintoleránsabb" - ezek a szavak mit jelentenek? No meg mi az, hogy "zombiszerű életkörülményeket"?

Legintoleránsabb? Ezt megint csak értelmezhetetlen a fentiek fényében. Kinek ártunk mi a házról-házra végzett szolgálatunkkal?

Ellenben mikor majd minden család elveszít valakit, esetleg többeket egy fanatikus (részben, vagy egészben vallás) háborúban, az nem "intoleráns"?

"Egy morgó vénasszonyt aki pokollal fenyegette az anyámat marhára szeretteljesnek lehet nevezni..."

Na látod, ezért mondtam, hogy nem érdemel a szöveged többet, ugyanis vagy nem mondasz igazat, vagy nagyon rosszul emlékszel. Jehova Tanúi NEM HISZNEK A POKOLBAN, MINT KÍNZÓHELYBEN/ÁLLAPOTBAN! Tehát biztosan NEM fenyegette meg vele anyádat. Érthető-e?

2011. ápr. 8. 22:56
 17/34 anonim ***** válasza:
66%

"Vallás és szólásszabadság van (állítólag), de ettől még nem leszel az, akinek mondod magad!"

Hát pedig én úgy gondolom, hogy az vagyok aminek mondom magam. Nyilván nem lehet kutyának vagy négernek vallani magam, hiszen látszik, hogy nem vagyok az, de mivel a vallás hit kérdése, azaz belső meggyőződés alapján dől el, ezért simán lehetek keresztény, buddhista, ateista, sintoista, muszlim, attól függően, hogy milyen tanokat követek és milyen világnézetet teszek magamévá.

"de a felületes embernek homályos csak"

Attól, hogy nem ment el a józan eszünk és emiatt szkeptikusok vagyunk nem vagyunk felületesek, csupán nem ássuk bele magunkat túl mélyen olyan dolgokba, amiről már messziről látszik, hogy baromságok.

"mikor millió-számra követnek el testvérgyilkosságot egymás ellen?"

Milyen millió testvérgyilkosságok? Melyik században élsz te? Teszerinted most valami globális háború van ahol "milliók követnek el testvérgyilkosságot" vagy mi? Pláne keresztények? A kereszténység (normálisabbja) szerencsére van már annyira felvilágosult vallás, hogy ne indítson felekezetek közötti vallásháborúkat.

"A Tanúk ebben sem követték őket, baj ez?"

Kikek? Szerinted a tanúkon kívül minden más keresztény vallásháborúzik egymással?

"Kinek ártunk mi a házról-házra végzett szolgálatunkkal?"

Zavarjátok a normális embereket akik nem értenek egyet az agymenésetekkel. Ha valakinek megtetszenek a jehova eszmék az majd úgyis felkeres titeket. Betolakodó módszerekkel miért kell terjeszteni a tanaitokat, pláne az internet korában, amikor a honlapotokon bármilyen érdeklődő megtudhatja miben hisztek.

"Ellenben mikor majd minden család elveszít valakit, esetleg többeket egy fanatikus (részben, vagy egészben vallás) háborúban, az nem "intoleráns"?"

Nem fér bele abba a csöpp agyadba, hogy az emberiség jelentős többsége, sőt kb. mindenki rajtatok kívül abszolút nem eljövendő, eposzbaillő vallásháborúktól retteg?

"Na látod, ezért mondtam, hogy nem érdemel a szöveged többet, ugyanis vagy nem mondasz igazat, vagy nagyon rosszul emlékszel. Jehova Tanúi NEM HISZNEK A POKOLBAN, MINT KÍNZÓHELYBEN/ÁLLAPOTBAN! Tehát biztosan NEM fenyegette meg vele anyádat. Érthető-e?"

Áhá, szóval nem bírod elviselni a gondolatot, hogy az egyik jehovás társad valamilyen hitvétséget követett el és pokollal fenyegetett valakit, hogy a megtérését szorgalmazza!

2011. ápr. 8. 23:10
 18/34 anonim ***** válasza:
21%

"de mivel a vallás hit kérdése, azaz belső meggyőződés alapján dől el, ezért simán lehetek keresztény, buddhista, ateista, sintoista, muszlim..."

A probléma a hiszékenység. A legtöbb magát ennek, vagy annak tartó ember (nem csak a vallásos hívő) sajnos felületes és hiszékenyen dönt.

"... messziről látszik, hogy baromságok."

Messziről sok minden nem annak látszik, mint ami valójában!

"Milyen millió testvérgyilkosságok? Melyik században élsz te?"

Apáink, öregapáink ideje olyan messze volt? És azóta változott valamit az ún. "keresztény" szellemiség úgy általában? Emlékezz Ruandára és 1994-re! 80%-ban katolikus ország. Én nem írtam, hogy kizárólag vallásháborúk lehetnek, de ez nem mindegy? Ha nemzeti, etnikai, akkor már megteheti egy Krisztus követő?

A "felvilágosultságról" szerintem ne beszéljünk - délszláv "kereszténység"? Rémlik?

"Szerinted a tanúkon kívül minden más keresztény vallásháborúzik egymással?"

Időről-időre a többség megteszi, még ha nem is "vallási" alapon.

"Zavarjátok a normális embereket..."

Ki határozza meg, hogy ki a normális, te? És ki határozza meg, hogy mi a zavaró, te? Nagyon sok ember nem olyan intoleráns ebben a kérdésben, mint te.

Nincsenek "betolakodó módszerek", csak erősen túlzó, intoleráns emberek, de ők voltak Jézus korában is. Semmi újat nem tudsz mutatni, csak azt az ellenségeskedést tudod felmutatni, ami már több ezer éves minta - büszke lehetsz rá.

A személyes látogatásnál hatékonyabb eszköz nincs az internet korában sem.

"Nem fér bele abba a csöpp agyadba, hogy az emberiség jelentős többsége, sőt kb. mindenki rajtatok kívül abszolút nem eljövendő, eposzbaillő vallásháborúktól retteg?"

Már fent leírtam, hogy mellébeszélsz. Amúgy meg, hogy mitől retteg majd a közeljövő embere, azon nagyon meg fogsz lepődni.

"Áhá, szóval nem bírod elviselni a gondolatot, hogy az egyik jehovás társad valamilyen hitvétséget követett el és pokollal fenyegetett valakit, hogy a megtérését szorgalmazza!"

Vagyis nem bírod elviselni a gondolatot, hogy rád bizonyította valaki a felületes ismereteid miatti mellélövésedet. Még egyetlen épeszű Jehova Tanúját sem hallhattad pokollal fenyegetőzni, mert ugyanis ez nem működik csak úgy "elszólás" szintjén.

2011. ápr. 9. 00:12
 19/34 A kérdező kommentje:

Kedves szavainkat kiforgató, és azokat önállóan, szövegkörnyezete nélkül elemző tanú, vagy azokat imádó merénylő!

Így van nem vagyok bölcs, mivel 20 as éveim elején járok, és evidens, hogy ebben a korban nem vagyok egy Salamon( hogy Bibliai személyt hozzak példának)

Tudásom a Jehova Tanúi nevű szektáról kizárólag tapasztalatból származnak, ami a legjobb módja a vélemény felállításának szerintem. Tehetném azt hogy wikiről, origóról, indexről, vagy akárhonnan szövegek egész sorát illesztek be ész nélkül, mint ahogy sok kedves kommentelő teszi, akár ha a Bibliáról is van szó. De nem teszem, nem hazudtolom meg magam. A tapasztalataim viszont azóta is változatlanok, mármint arról hogy a tanúk midig párban járnak, mindig női egyedek, és elég idősek. Ez számomra azt mutatja, hogy vajmi keveset tudnak az emberi lélekről és gondolkodásmódról. Ugyanis, ha az lenne a céljuk, hogy térítsenek, akkor a jövő generáció felé kellene nyitni, akik pedig ugye a fiatalok, és nyilván a fiatalok nyelvén a fiatalok értenek. De sehol egy fiatal, még csak egy középkor se ajtónyitáskor. Nem tudom a térítésre csak 70 és a halál közötti asszonyok képesek ezek szerint?? Milyen gondolkodásmódra vall ez?? Elég ostobára a szememben, mert ha egy fiatal 10 es évei végén, vagy 20 as évei elején járó dekoratív fiatal lány próbálna engem meggyőzni, lehet elgondolkoznék, hogy ha egy ilyen lány is lát benne valamit, talán érdemes lenne elgondolkozni azon, amit mondd. De nem soha sehol.....

Miért a Jehova Tanúi vallása lenne az igaz vallás?? Érdekes majd 1800 éven át minden egyes vallási irányzat képviselői olyan ostobák lettek volna, hogy félreértelmezik a Biblia szavait, majd jön ez az irányzat kitalálója, és megfejti a "Biblia kódját". Micsoda egy eget kiáltó zseni. Posztumusz Nobelt neki XD.

Kérdeznék én tőled valamit, a drága giccses és szinte már a kommunista emberideálokat meghazudtoló ábrázolásmódot hűen tükröző Őrtorony nevezetű "búlvárújságtok", (ha már mint írtad valahol a legnagyobb nyomdaipar van a kezükben) tartalmaz e valahol olyan hirdetéseket, ahol lehet adakozni akár a szegény családban élő, árva, vagy beteg gyerekeknek??? Tartalmaz e, vagy erre sajnáljátok a nyomdafestéket?? Ha ilyen nagy írott médium van a kezetekben, akkor nem gondolkodtatok e el azon, hogy azon rengeteg kiadvány előállítási költsége helyett, azok árából hány ember jóllakhatna??.. Van karitatív tevékenységetek egyáltalán, vagy azt is 70+ os emberek végzik??..na mindegy

Ködös e a Biblia??

Naná, hogy az, ezerféle értelmezés, ezer féle látásmód, főleg azt bírom a legjobban, amikor különböző fórumokon keresztény támad kereszténynek a látásmódja miatt, olyankor hányni támadna kedvem, de csak kárörvendek kicsit(ennyi nekem is jár).

Képzeld van modern látásmód is, ahol pl Illés szekere egy földönkivüli jármű, a Bibliai csapások idegenek okozta technikai jellegű csapások, a mannagépet is rekonstruálták már, az égő csipkebokor, a hajtómű miatt gyulladt ki és a többi és a többi.... És ez semmivel nem nagyobb hülyeség, mintha konkrétan , szó szerint vennénk.

2011. ápr. 9. 12:10
 20/34 anonim ***** válasza:
16%
Minden képmutató hatalom elbukott eddig a történelem folyamán.a kereszténység is el fog,mert rossz irányba halad.
2011. ápr. 13. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!