Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Idáig süllyedt a kereszténység...

Idáig süllyedt a kereszténység? Nem annak a jele e már, hogy meg vannak számlálva a napjai?

Figyelt kérdés

Egyre többet gondolkozok mostanában azon, hogy mióta az egyház és az állam hivatalosan is különvált, valamint a katolikus egyházt félig meddig jogos vádak érik(gondolok itt a pedofil papok esetére), a kereszténység egyre jobban médiaorientált felekezeteket, szektákat termel ki a kereszténységen belül, valamint házalással próbálja ráerőszakolni magát a lakosságra.

Konkrétan gondolok itt a Hit Gyülekezetre, ami gondolom én amerikai mintára készült, és onnan kiinduló evangelizálást folytat, valamint a Jehova Tanúira, akik házról házra járva általában eredménytelenül próbálják terjeszteni hitüket.

Bár a média előnyeit nyilván a vallásoknak is joguk van kihasználni, ugyanakkor sok keresztény a média eszközét elhordja mindenfajta ördögi dolognak, mondván általuk befolyásolják az emberiséget magasabb erők( akár a Sátán, akár a szabadkőművesek), ami kétszínűségre vall és ez a fajta hozzáállás számomra elkeseredettségre utal valamint arra, hogy meg vannak számlálva kereszténység napjai

2011. ápr. 7. 13:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Igen, sajnos idáig süllyedt a kereszténység, de Csak Európában: Afrikában ugyanis virágzik, és ott nem élnek ilyen dekadens életmódot, mint itt Európában.

Majd jön egy újabb cicilizáció, és az majd rendet csinál itten, de attól félek, hogy Anna ezt már nem éri meg, pedig tényleg nagyon boldog lennék, ha valaki itt rendet vágna, de sürgősen.

Na, sziasztok!

Anna

2011. ápr. 13. 21:54
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

"és ott nem élnek ilyen dekadens életmódot, mint itt Európában."

Ja, mert éppen éhenfele halnak. Semmi követendő nincsen az életmódjukban. Észak-Koreáról mi a véleményed? Az is követendő példa?

"hogy Anna ezt már nem éri meg,"

Miért beszélsz magadról harmadik személyben?

2011. ápr. 13. 22:16
 23/34 A kérdező kommentje:
Aki önmagáról harmadik személyben beszél az lelkileg általában instabil személyiség. Hát igen valószínüleg Anna azért mond ilyen ökörségeket.
2011. ápr. 13. 22:33
 24/34 anonim ***** válasza:
28%
Ha a kereszténység ideje megvan számlálva akkor a civilizált emberiségé is....
2011. ápr. 13. 23:24
 25/34 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Utolsó előtti: Észak-Koreát ne keverd ide, az egy kommunista állam, nagyon távol van Istentől.

Utolsó előttinek, és utolsónak: arra esetleg nem gondoltok, hogy akinek az életében Isten áll az első helyen, annál az embernél előfordulhat, hogy harmadik személyen beszél ömnagáról, mivel annyira első helyen van az életében Isten, szinte eszelősen ragaszkodik a Teremtőhöz? Mert velem is ez a helyzet.

Azt, hogy instabil személyiség lennék, nem gondolnám, csupán egy hatalmas váltás előtt állok.

Mert az ugye nem semmi, ha az ember arra készül, hogy vallást vált. Na, de ha ebbe belemegyünk, akkor nagyon el fogunk térni az eredeti témától.

Nem tudom, hogy a kérdező milyen valláshoz tartozik, de ha van valami fogalma az istenhitről, akkor tudhatná, hogy létezik olyan állapot, amikor az ember kimondhatatlanul ragaszkodik Istenhez annyira, hogy még önmagát is háttérbe szorítja.

Üdv: Anna

2011. ápr. 13. 23:27
 26/34 anonim ***** válasza:
Te nem keresztény vagy, hanem valami kereszténység-szerű new age marhaságban hiszel. Számos keresztény ismerősöm van, egy sem beszél magáról harmadik személyben, meg nem emlegeti Istent lépten-nyomon.
2011. ápr. 14. 00:11
 27/34 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, de elég durva,hogy szerintetek a sok keresztény itt egymásnak esik, majd ti nekiestek Annának,egy szófordulat miatt, ami szerintem kedves stílusra utal. Ha ti a keresztényeket támadjátok, hogy ilyenek meg olyanok, akkor ti miért személyeskedtek és miért vagytok durvák?

A hitvita meg nem feltétlenül támadás, inkább "fűtött" eszmecsere.

Kedves Tanú, minden tiszteletem a ti erényességeteké, de válaszolnál egy-két dologra:

"Hány fajtája van a keresztényeknek?? Érdekes kérdés, ha valóban igaz vallás lenne csak egy..."

Tehát ha egy festményről ezerféle hamisítvány létezik, akkor nem igaz, hogy létezik az eredeti?"

Ezzel azt mondod ki hogy ti vagytok az igazi egyház, az egyedül üdvözítő felekezet. Amikor én ezt mondtam egy másik kérdésben, nekem estetek, hogy ezt ti sohasem állítottátok magatokról. Kérlek mondd el nekem: valóban azt gondoljátok, hogy ti vagytok az igazi egyház, hogy a többi keresztény mind kiesik Isten kegyelméből? Őszintén érdekelne.

"Ködös annak, aki nem ismeri vagy felületes vele. Esetleg elhomályosítja a látását a vallási előítélete."

Minden embernek elhomályosítja a látását a vallási előítélete. Vannak a Bibliában részek, amiket te is egészen másképp magyaráznál, ha hinnél a szent háromságban. Pedig ugyanaz a szöveg. (pl. János evangélium eleje: Kezdetben volt az ige.....stb.)

Sőt, mivel a ti gyülekezetek félreérti a vérevésről szóló törvényt, ti is mind a vértranszfúzió ellen kardoskodtok, pedig a kettőnek köze nincs egymáshoz.

"A valóság éppen az, hogy azon egyházak, melyek a múltban szörnyű testvérgyilkos háborúkban mészárolták egymást, semmit sem változtak szellemben, hiszen ma is azt tanulják, mint régen."

Itt meg te írsz butaságokat. Az egyház sohasem tanította azt, hogy öljék meg egymást, régen sem és most sem. Azok mindig az adott politikai hatalmak voltak. Viszont továbbra is árvaházakat alapítanak, lepratelepeken szolgálnak és iskolákat építenek aidses afrikai gyerekeknek. Ingyenkonyhát a szegényeknek vallási hovatartozástól függetlenül. Ugyanez jellemzi a tanúkat is? Nem hinném.

"Na ez alaptalan szerintem. A Biblia írói között csak olyan ember volt, akit Isten érdemesnek talált erre a feladatra. Az apokrifokat pedig számtalan, alaposan kidolgozott szempont szerint szelektálták ki, vagy hagyták ki belőle. Isten szelleme kiváló munkát végzett."

Ebben egyetértek veled. Csak ne feledd hogy azok az emberek akik a Bibliát összeállították,már hittek a szent háromságban. Tehát őket találta méltónak Isten erre a munkára.

2011. ápr. 14. 16:10
 28/34 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a kereszténység süllyedt idáig, hanem az emberek, sajnos:(
2011. ápr. 14. 22:06
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Utolsó előtti: nagyon köszi, hogy megvédtél.

Anna vagyok ismét.

Az egyik válaszolót az alábbi tényekről kell felvilágosítanom, aki az alábbiakat írja: "Te nem keresztény vagy, hanem egy kerestténységszerű New Age marhaságban hiszel... A keressztények nem emlegetik Isten lépten-nyomon":

Kedves válaszoló!

Én keresztény vagyok/avagy voltam.

A baháí hit felvételére készülök.

És csak azért nem küldelek el a ...-ba, mert tiszta lappal szeretnék indulni, amikor a vallási tanács előtt felveszem a hitet.

Kívánom, hogy Isten világosítsa meg minél előbb azt a sötét agyadat.

Üdv: Anna

2011. ápr. 15. 00:33
 30/34 A kérdező kommentje:
Pedig az igazat mondta, főleg a felvenni kívánt hitedről. Maga a New Age egy olvasztótégely, ami minden újkeletű vallást felőről és főleg az okkult jellegű vallásokat. Maga a Bahai hit is ez alapon működik, azaz vallási hovatartozástól függetlenül injektálja be az embereket ebbe a hitbe. Az ilyen labilis jellemű emberek, mint te főleg a fő célpontjai. Én nem vagyok keresztény, de a szélsőséges nézeteket valló keresztények szerint az Illuminátus kontroll fő tárgya a New Age vallások felvételére való ösztönzés, szóval ha ennyire aggódsz a kereszténységért gondold meg mit beszélsz és mit cselekszel.
2011. ápr. 15. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!