Halvaszületett dolog, vagy sem a karizmatikus katolikusság?
Én elsősorban kereszténynek szeretném mondani magam, mert így a görög-keleti és a protestáns testvérekkel is egységet vállalhatok (sőt a pünkösdista gyülekezettel is), de egyébként katolikusnak vagyok keresztelve és karizmatikusnak vallom magam.
Nem hinném hogy halva született dolog lenne, például ismerek olyan karizmatikus reformátust aki áttért katolikusra azért hogy szentségekhez járulhasson.
Én nem ismerek olyan katolikust aki így gondolkodna (hogy minden karizmatikus szektás).
Üdv!
Sokan gondolják, hogy a katolicizmus és a karizmatikusság kizárják egymást. De nézzünk a szó jelentésére: karizmatikus, a Szentlélek adományait (karizmáira) magáévá tevő, tehát bármelyik felekezet kiemelheti ezt a vonalat, így beleértve a katolicizmust követőket is. Tehát tanításaik ugyanazok, de a fentiek miatt II. János Pál pápa felismerte benne a lehetőséget, ahogy az Egyház megújulhat és áldását is adta rá. A Szentlélek munkája pedig nem szoríthatja háttérbe az Egyházat, hisz a katolikusok azt vallják, hogy: 1. eleve ő őrködik fölötte pl.: a pápaválasztásnál sugalmaz, 2. valamint megakadályozza, hogy a pápa tévedést hirdessen.
Remélem segíthettem!
Kakasbárány BLOG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!