A jehováknak miért tilos sportolni?
"Szükséges-e használnunk Isten nevét, mégha nem is tudjuk az eredeti, pontos kiejtését? Nos, más bibliai személyek nevét is használjuk, noha nem az eredeti héber szokás szerint ejtjük ki. Jézus neve például héberül: Jésua, vagy valami hasonló. Illő tehát használnunk Istennek a Bibliában kinyilatkoztatott nevét, akár „Jehova”,
Azon kivül minden sorod valamelyik őrtoronyból, vagy az érveljünk könyvből van, teljesen mulatságos......:o)))))
Az Ő neve számára népet választani nem azt jelenti, hogy lesz egy szervezet, akik magukra húzzák a Jehova TAnúi vagyunk nevet, hanem azt, hogy annak a NÉV-nek a jelentés tartalmát formába öntik. És még csak nem is attól, hogy állandóan Jehováznak.
Isten nevét hiába szádra ne vedd......a tanúk meg már úgy beszélnek róla, mint a szomszédról...."
Az első bekezdést én írtam, és benne van a lényeg! A többi fantázia, semmi több. Annak ellenére, hogy beidézted, nem válaszoltál rá.
Legalább akkora demagógia, mint azt állítani, hogy csak a 'Jahve' a helyes.
Értem.
Akik meg itt félreértettek azoknak mondom, nem akartam a kérdéssel semmi rosszat csak megtudni hogy igaz-e, mert elég furcsának találtam amit olvastam. Ennyi.
Egyébként nem érdekel se ez, se semmi más vallás. Nem hiszek a mesékben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!