Az egyház miért ítéli el azokat, akiknek az élet nem tette lehetővé hogy színészkedés nélkül heteroszexuális életmódot folytassanak?
semmi közöm nincs a melegekhez.. elég rosszul tölt el a gondolat hogy ha kiderülne hogy az egyik barátom valójában homokos
de ettől függetlenül hogy ha valaki úgy született ,az nem élhet boldogan(tudom hogy ez baromira undorító, higgyétek el nekem is, de most ne ezen legyen a hangsúly)
van egyfajta empátiám ,mivel viszonylag sok dolgot éltem meg ami belémnevelte hogy (volt egy ilyen idézet) "Tégy úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy véled is cselekedjenek"
erre mi a válasz? 17F
Az egészen biztos, hogy aki valóban hívő, el nem ítél senkit. "Ne ítélj, hogy ne ítéltess." A bűnt megvetni, és a bűnös embert szeretni kell.
Egyáltalán nem tartom normális dolognak a homoszexualitást, de önmagában véve attól, hogy valaki homokos, még nem fogom őt utálni. Viszont tudjon róla, hogy szerintem nincs rendben, amit tesz.
Amit egy hívő homoszexuális tehet, az az, hogy tudja, mi a helyzet vele, és nem tart fenn testi kapcsolatot senkivel.
Azt hiszem, az egyház szerint nincs olyan, hogy valaki "úgy született". Ennyi.
Másrészről viszont munkalehetőséget is ad nekik, hiszen ha valaki nem tud egy nővel családot alapítani, az még mindig elmehet szerzetesnek :D
Mert az egyház által képviselt hatalomnak szüksége van az ítélkezésre,különben nem maradhatna fennt.csak persze ennek az az ára,hogy képmutatónak bélyegzik őket,de ezen nem is lehet csodálkozni.
"Tégy úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy véled is cselekedjenek" hát igen....
Ne így fogd fel a dolgot. Ha egy nőnek meghal a férje egy év házasság után, és többé nem házasodik meg, hanem Istennek szenteli az életét, az normális. Akkor ezt miért ne tehetné meg egy meleg is?
Ne érts félre, nem kell ezt tenniük, de ha Istent valóban szolgálni akarják, ezt kell tenniük. A szex ugyanis a házasság egyik szentsége, ami azt jelenti, hogy házasságon kívül bűn. A jó hír az, hogy nem ettől fog pokolra jutni az ember.
Szerintem a meleg hívőnek tudnia kell döntést hozni. Vagy elmegy szerzetesnek, vagy nem él szexuális életet, vagy megházasodik (mondjuk ha biszexuális, és ha nem is az igazi a számára a nővel való együttlét, de fizikailag kielégíti.)Es ha minden kötél szakad, még mindig élhet monogám kapcsolatban egy férfival akit szeret. Az egyház ezt már elítéli, de ha ő igazán szereti Istent, akkor csak rá kell bíznia magát Jézusra és remélni, hogy az Úr a szíveket vizsgálja és igazságos. (Lehet, hogy előbb jut a mennyországba, mint egy nőfaló gátlástalan pasi. Sőt. )
A partnerváltogatás minden szexuális orientáltságon belül bűn.
A baj az, hogy a "gének hibájának" tartják egyesek az alkoholizmust és minden szenvedélyproblémát, valamint mindenféle rendellenességet is, amin a személyeknek nem akaródzik változtatni, mert a saját kívánságaikat követik inkább, mint Isten igazságát. Ezen nem változtat az, hogy ezen személyek esetleg nem fogadják el ezen igazságokat igaznak!
De nyilvánvaló, hogy a gének NEM DETERMINÁLJÁK DÖNTŐEN egy ember sorsát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!