Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet kiszabadulni a...

Hogyan lehet kiszabadulni a Pokolból?

Figyelt kérdés
Nem csak a "nagyon rossz emberek" kerülnek a Pokolba. Hanem azok is, akik nem szentelték életüket Jézus Krisztusnak, függetlenül attól, hogy hittek Benne. Ha már egyszer valaki a Pokolba került, elképzelhető-e, hogy Isten, látva leírhatatlan szenvedését, és hallva könyörgését, mégis irgalmaz neki, és kiszabadítja onnan? Tudom, hogy ez nincs benne a Bibliában, de Isten számára semmi sem lehetetlen, és Ő bármit meg is tehet, ezáltal arról biztos nincs szó, hogy ne lenne képes megtenni.
2011. márc. 26. 10:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Ők nem feltétlenül gátlástalan gazemberek, mégis egy helyre kerülnek azokkal, és az örök, felfoghatatlan mértékű szenvedés vár rájuk. (Bár a poklot szerintem senki sem érdemli meg, egyetlen ember sem.)

Nekem édesapám, és a nagymamám ateisták voltak, biztos, hogy a pokolba kerültek haláluk után."

látszatkeresztény vagy te is, fogalmad sincs semmiről - kegyelem, megbocsátás, imádság, halálos bűn - vétek, Szentírást kinyitottad már?! meglepődnél...

2011. márc. 27. 15:42
 12/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem,de nem tudom. A Biblia azt mondja,hogy "gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké"

szóval nem lehet túl kellemes hely.

Figyelj inkább kövesd Jézust tedd az amit Ő mondott,járj gyülekezetbe,olvasd a Bibliát a szerint élj,imádkozz sokat magadért,másokért,beszélgess Istennel stb stb stb. "Aki hisz és bemerítkezik üdvözül" Higgy Jézusban! Kövesd Őt! Akkor nem lehet baj ;)

2011. márc. 27. 23:02
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem onnan kiszabadulni lehetetlen,de meg lehet előzni azt,hogy oda kerülj.Szerintem nem fogsz belehalni abba ha minden Vasárnap el mész templomba és imádkozol.Bánd meg bűneid és ne élj tolvaj,zsivány életet.De ez nem elég.Nem árt ha még minden este le fekvés előtt imádkozol egyet.
2011. márc. 27. 23:25
 14/24 A kérdező kommentje:
Persze, tudom. De én arról beszéltem, hogy, ha valaki már odajutott, akkor az kiszabadulhat-e onnan. Irgalmaz-e vajon Isten mégis valakinek, ha megsajnálja. Mert lehetetlen, hogy ne sajnálja azokat, akik odakerülnek. Hiszen azt a gyötrelmet senki sem érdemli meg.
2011. márc. 27. 23:51
 15/24 anonim ***** válasza:
71%

Együttérzek veled az édesapád, nagymamád feletti gyászodban. Ennél többet viszont nem lehet mondani.

Aki itt, a földi életében hisz Jézusban, és kéri bűneire az ő bocsánatát, annak örök élete van, aki pedig nem, aki Isten nélkül ebben az életben, az odaát is Iste nélkül fogja tölteni az örökkévalóságot, azaz elkárhozik. Nincs harmadik lehetőség a Biblia szerint. Jn.3,18:"18Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." Hogy Isten sajnálja-e, hogy valaki nélküle akar élni és majd halni. Bizonyára. Sőt rosszul esik neki, fáj neki. Isten mindent megtett, hogy rendezze a viszonyát az emberrel, és az ember megtérjen. Nagy árat fizetett, az ő Fiát, Jézust áldozta fel. De odaát már nincs átmenetel a kárhozatból az örök életre. Erről szól pl. a gazdag és Lázár példázata is.

Hogy valaki jó vagy rossz, viszonylagos dolog. Van aki kevesebb rosszat követ el, van aki többet. De mindannyian vétünk Isten akarata ellen, és "alapból" Isten nélkül éljük életünket. Kihagyjuk Istent az életünkből. Persze, lehet méricskélni, hogy melyikünk követett el kevesebb vagy több rosszat, de nem érdemes. Ha egy pohár vízbe csak egy csepp méreg kerül, onnantól ihatatlan. Pedig csak egy csepp. Az alapvető baj, hogy Isten nélkül akar élni az ember. Ezért mondja a Biblia, hogy nincsen egy igaz ember sem. De Isten lehetőséget ad nekünk, hogy megtérjünk, megbánjuk vétkeinket, és Jézus követői legyünk. Itt és most. A földi életben. Jézus ment meg a kárhozattól. Őérte bocsát meg Isten, nem a mi érdemeinkért. De ha valaki elutasítja a kegyelmet, azzal maga felett mondta ki a halálos ítéletet. Ez van. Többet nem mondhatok, mint ami a Biblia ír.

2011. márc. 29. 01:14
 16/24 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek én is (utolsó hozzászóló),viszont szerintem mivel Istennek végtelen az irgalma és Ő az Örök Szeretet, el tudom képzelni, hogy annak ellenére, hogy ez nincs a Bibliában, mégis megbocsájt bizonyos esetekben embereknek, akik a pokolba kerültek, látva iszonyatos szenvedéseiket. Mert gondolom, hogy látja, vagy tudja, hogy min mennek keresztül az emberek a pokolban, hiszen Ő mindent tud.
2011. ápr. 1. 07:33
 17/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Először is én nem tudom azt elfogadni, hogy az a több milliárd ember, akik nem keresztények, mind a pokolba fog kerülni. Ez akkor is így van, ha ezzel a kijelentésemmel azt kockáztatom, hogy esetleg én is a Pokolba kerülök velük együtt.

Pokol sajnos tényleg létezik, de nemcsak a túlvilágon, hanem bizonyos esetekben a Földön is megvalósulhat a Pokol.

Amikor valaki önző, gonosz emberekkel van körülvéve, annak az embernek a Pokol már megvalósult a földi életében, valószínűleg valami szörnyű bűne miatt, amit elkövetett. Ilyenek pl. az abortuszon átesett nők, de rengeteg példát lehetne említeni.

Amikor minden összeomlik körülöttünk, amikor semmi nem sikerül, amikor csak olyan emberek vesznek körül minket, akik csak bántanak minket, akkor megvalósul számunkra a Pokol a földi életben. Hogy ezt Isten miért intézi így, azt nem tudni, de lehet, hogy ennek az az értelme, hogy ezek az emberek halálukután mégse kerüljenek a Pokolba.

A túlvilági Poklot ne valami olyan helynek képzeljétek el, ahol embereket kínoznak mindenféle szörnyetegek, hanem ez egy állapot, az Istentől való mérhetetlen távolság.

Összegezve: véleményem szerint van földi pokol, és földi mennyország, túlvilági pokol, és túlvilági mennyország is. A földi mennyország az, amikor minden sikerül, nagyon közel érzed magad Istenhez, kimondhatatlan szeretet járja át a szívedet, és ez a szeretet visszasugárzik rád, és minden tetted boldogságot teremt.

Ennek ellentéte a földi pokol.

z sem véletlen, hogy a náci, és szovjet koncentrációs táborokat úgy jellemezték, hogy a Poklok pokla, vagya földi pokol, mert ott valóban megvalósult a földi pokol a szó legszorosabb értelmében.

Üdv: Anna

2011. ápr. 18. 00:04
 18/24 pelgrim ***** válasza:
Távolítsd el a poklot tudatodból, úgy kiszabadulsz belőle. A pokol nem egy hely, hanem a tudat szánalmas állapota, annak pedig mindenki a saját mestere. Tehát nem Isten, rajtad kívül valahol a távolban, hanem a te saját isteni kiléted az aki kiszabadíthat a pokolból.
2011. ápr. 18. 08:26
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos hogy édesapád és a nagymamád pokolra került. Ha te jó embereknek tartod őket akkor az is lehet hogy a tisztíótűzben vannak, vagy üdvözültek. Imádkozzál értük sokat és ajánlj fel szentmiséket értük. Kérd Istent, hogy mutassa meg neked hogy mi lett velük. Az elhúnyt rokonok gyakran álmokban visszatérnek és elmondják hogy mi lett a sorsuk. Ha kitartóan kéred akkor biztos lehetsz benne hogy Isten válaszolni fog.
2011. ápr. 18. 08:41
 20/24 anonim ***** válasza:

A pokolból sajnos nem lehet kiszabadulni mert Isten már megmondta hogy Örökké, és nem fogja megváltoztatni az Ö beszédét.

A bibliában több helyen van írva hogy akik Krisztus nélkül haltak meg azokanak már nincs több lehetőséhük, és Isten igéje/szava/biblia megmarad mindvégig!

Én is sokat gondoltam ezen hogy vajon nem-e fog még megkegyelmezni Isten azoknak akik elvesztek, és meghallgattam néhány megtapasztalást azoktól akiknek Jézus megmutatta a pokolt,és/vagy a mennyet. Ezek mind azt mondták el hogy örökké tart a szenvedésük a öszhangba a bibliával. Egy ember akinek Isten a mennyet mutatta meg azt mondta hogy Jézus sírt és mély fájdalmat érezett az elveszettek miatt , és azt mondta(Jézus)hogy eljön az az idő mikor az Atya minden könnyet letöröl a szemekről(a mennyben lévőkéről)és az Övéről is egyben .-Szerintem ez ugy fog megtörténni hogy elfelejti majd azokat akik elvesztek. Borzalmas, én sem tudom felfogni , és mindenesetre szeretném azt hogy Isten megkönyörüljön azokon is akik elvesztek, de a biblia azt mondja hogy örökkön örökké, és nem hinném hogy Isten megváltoztatná azt amit egyszer már kimondott..

2011. ápr. 18. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!