Hogyan lehet kiszabadulni a Pokolból?
A kegyelem idő most van, amíg élsz ill. utolsó ítéletig.
utána már nincs, most térj meg, ne élj vissza a kegyelemmel
Nem akarok visszaélni a kegyelemmel. De sokan vannak, akik visszaélnek, és nincsenek tudatában ennek, "nem tudják mit cselekszenek". Sok olyan keresztény van, aki hisz Isten létezésében, megtér, de aztán éli a világi életét tovább, vagy fontos(abb) lesz neki az anyagi javak megszerzése, siker stb. Ők nem feltétlenül gátlástalan gazemberek, mégis egy helyre kerülnek azokkal, és az örök, felfoghatatlan mértékű szenvedés vár rájuk. (Bár a poklot szerintem senki sem érdemli meg, egyetlen ember sem.)
Nekem édesapám, és a nagymamám ateisták voltak, biztos, hogy a pokolba kerültek haláluk után. Ezért is foglalkoztat ez a téma. Nem voltak rossz emberek, nem érdemlik meg az örök szenvedést, kínokat, ez túl nagy büntetés, ők nem bántottak senkit. Tudom, hogy, azok, akik nem hisznek Istenben a pokolba kerülnek, mert bűnösök, és ezt elfogadom, csak arra gondoltam, hogy talán irgalmaz Isten, és, ha a pokolba is kerül valaki, mert nem hitt benne, talán, előfordul, hogy mégis kiment onnan valakit, mert mégis megbocsát a végtelen szeretetével.
Én nem vagyok biztos benne, hogy a szeretteid a pokolban vannak. Én remélem, hogy aki jó ember, és nem tesz rosszat (vagyis az egyetlen rossz, amit tesz, hogy nem hisz Istenben), az még kerülhet a mennybe. Én hiszek Istenben a férjem nem, én is szoktam ezen gondolkozni sokszor.
Én úgy tanultam, hogy Isten megbocsátó és nem bosszúálló. Akkor nem bocsáthatja meg valakinek hogy tévedett, vagy hogy "vak" volt, ha ezen kívül viszont jól élte az életét?
Kérdező,hogyan lehet az,hogy te elmondásod szerint hiszel Istenben,de nem hiszel az ő végtelen szeretetében és jóságában???? a Bibliának mondasz ellent,miszerint "szeretet az Isten" ez nem tűnik fel? csak hajtogatod a magadét,és meg vagy róla győződve,hogy a nagyszüleid a pokolra jutnak meg a világi keresztények is,mert hétvégenként alkoholt isznak,vagy nem tudom milyen "megbocsájthatatlan" bűnt követnek el....
most hiszel a szeretet Istenében vagy valamilyen más Istenben hiszel? na mindegy,döntsd el mit akarsz.
Én épp ezért nem hiszek a Pokolban - és ezzel együtt a keresztény istenképben sem.
Mert aki szeret, az nem büntetni akar, hanem megmutatni, hogy mit rontottunk el és azt látni, hogy tanulunk a hibáinkból. Nem örökké szenvedni látni akar minket, hanem "tudástól" boldogan. Ezt teszi egy szülő, egy barát, akárki, aki szeret - nem ellök azzal a szöveggel, hogy lett volna időnk jónak lenni, hanem megbocsát, igyekszik rámutatni, hogy hol tévedtünk és segít, hogy rálelhessünk az igaz útra.
A Földön - ahogy tapasztaltam - így működik a szeretet. És ha az egyszerű földi emberek is képesek erre, pont az Istenség ne lenne képes rá?
Azt gondolod,hogy más embernek kellene elhinnie helyetted,hogy az Isten ki tudja menteni az embert a pokolból? Ha!
Igen ki tudja,tessék itt a kérdésedre a válasz.De ezt senki nem fogja helyetted elhinni,sajnálom de ez az igazság."legyen nektek a hitetek szerint."
döntsd el,milyen Istenben akarsz hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!