Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha én így képzelem el Istent?

Baj ha én így képzelem el Istent?

Figyelt kérdés
Én teljesen úgy képzelem el mint egy átlag embert, akinek ez a munkája, hoyg istenkedjen. :) De szabad idejében szórakozik a barátaival, moziba megy, teniszezik stb. Romantikázik a barátnőjével. Néha pedig elmey nyaralni ,és napszemüvegbe sütkérezik egy tengerparton .. nekem így szimpatikusabb :)
2011. márc. 24. 20:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mivel Isten bűntelen...

A leírásod alapján egy jó barátról mesélsz :) Tegyük fel, hogy istenkedik, ez olyan felvágásnak, hiúságnak hangzik, ami bűn. Szórakozik a barátaival, bulizik és ott alkoholizál, örömmámorban fürdik? Szintén bűn. Beül a moziba? Korhatár alatti filmet néz? Mert ha nem akkor nézi a paráznaságot vagy csúnya beszédet hallgat, ami szintén bűn. Teniszezés közben szoknya alól kivillanó női popókat figyel? Tengerparton öntellt nyaral miközben sokan éheznek? Szintén bűn. Romantikázik a barátnőjével akivel nem él házasságban?

Hát inkább az a verzió az Istenről alkotott képről, hogy emberi ész fel nem foghatja. Inkább egy érzésáramlathoz hasonlít, a nyugalom, béke, csend, szeretet állapota.

2011. márc. 26. 19:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Neked legalább van fantáziád, én veled vagyok! Alapítsunk vallást, mit szólsz? :D

16/f

2011. márc. 27. 17:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Te aki azt írtad,hogy Isten lejött 2000 éve és emberi testet öltött,neked írom,hogy és rendszeresen olvasom a Bibliát és te most Jézusról beszélsz nem?DE!Akkor mond már meg nekem ,hogy kihez imádkozott Jézus rendszeresen földönlétekor ha Isten jött le a földre a te elmondásod alapján?
2011. ápr. 6. 12:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Bár a kérdést nem nekem tetted fel, de hadd válaszoljak: nem Isten jött le a földre, hanem az Isteni lényeg egyik része, mégpedig Isten Igéje lett emberré. Ettől még az Atya a mennyben maradt. Jézus Isten Fia, és mint ilyen, isteni tulajdonságokkal bír, de ő maga csak része a Mindenhatónak. A menny nem volt "üres" amikor Jézus a földön járt, ő mégsem egyszerűen csak egy ember vagy angyal volt, hanem Isten része.
2011. ápr. 7. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!