Baj ha én így képzelem el Istent?
Mivel Isten bűntelen...
A leírásod alapján egy jó barátról mesélsz :) Tegyük fel, hogy istenkedik, ez olyan felvágásnak, hiúságnak hangzik, ami bűn. Szórakozik a barátaival, bulizik és ott alkoholizál, örömmámorban fürdik? Szintén bűn. Beül a moziba? Korhatár alatti filmet néz? Mert ha nem akkor nézi a paráznaságot vagy csúnya beszédet hallgat, ami szintén bűn. Teniszezés közben szoknya alól kivillanó női popókat figyel? Tengerparton öntellt nyaral miközben sokan éheznek? Szintén bűn. Romantikázik a barátnőjével akivel nem él házasságban?
Hát inkább az a verzió az Istenről alkotott képről, hogy emberi ész fel nem foghatja. Inkább egy érzésáramlathoz hasonlít, a nyugalom, béke, csend, szeretet állapota.
Neked legalább van fantáziád, én veled vagyok! Alapítsunk vallást, mit szólsz? :D
16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!