Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény fiatalok! Ti nem...

Keresztény fiatalok! Ti nem vettétek még észre némely keresztény un. "könnyűzenei" dalban az érzékiséget?

Figyelt kérdés

Én most jöttem ár erre, azaz most fogalmazódott meg bennem, most hegyeztem ki rá jobban a figyelmem.

Am. ez NEM a tartalomra, azaz a szám mondanivalójára értem, hanem magára mint zenei mivoltára, a dallamra, a zenei megszerkesztettségre.

konkrétan most erre a számra gondolok (am. a mondanivalója nagyon jó):

http://www.youtube.com/watch?v=LPc6nRX-x90&feature=related

De lehet hogy tévedek, nem tom. Ki hogy ítéli meg, hite mélysége, lelkiismerete, józansága szerint.

2011. márc. 11. 19:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy általánosításnak vettem a kérdésed... csak úgy tűnt, mintha valami begyepesedett őskeresztény lennél, aki az árián kívül mást nem hallgat.

De elnézésed kérem ezért.

Pintér Béla zenéit én is szeretem, bár nem annyira, mint az általad sátáni eszköznek vélt romantikus könnyűzenét.

Számomra igenis ezek azok a zenék, melyek a leginkább megindítanak a hálára, a bűnbánatra és Isten tiszteletére.

Talán bennem van a hiba.

Ugyanakkor mondok neked Pintér Béla dalokat, melyek ugyanilyen romantikus szálat mutatnak:

Több vagy nekem

Mielőtt megszülettél

Boldoggá tettél

Ki ér fel Veled

Most kapásból ennyit találtam.

Akkor ezek is mind sátáni eszközök? Pintér Béla egyszerre Isten eszköze és egyszerre a Sátáné?

Vagy hogy is van ez?

2011. márc. 12. 10:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja és még valami.

Keresztény könnyűzenét pusztán dallamilag vizsgálni a szöveg nélkül teljességgel értelmetlen.

A keresztény zene lényege a tartalma, nem pedig a dallama...

Ha egy ilyen romantikus dallamű keresztény könnyű zenét betesznek a rádióba (angolul), és angolul nem beszélők hallgatják, akkor valóban szerelmi érzéseik támadnak, csak épp nem Isten iránt. De aki értően hallgatja az Isten iránt fog szerelmet érezni, ami egyáltalán nem bűn, hisz az egyház Jézus mennyasszonya. Nem véletlenül használja ezt a képet a Biblia... Isten és ember között több van mint szeretet: vágyakozás, szerelem. Persze nem fizikai vonzalom, ahogy ma az ember értelmezi a szerelmet.

2011. márc. 12. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!