Reformátusok mit mondanak magukba, mielőtt leülnek a templomba?
Van egy ismerősöm és amit leírok komoly:
Kérdeztem tőle, hisz Jézusban, hogy Isten fia, feltámadt, magában Istenben stb.. és megdöbbenésemre azt mondta nem :)
El ne felejtsem leírni, nem mezei egyháztag, hanem előljáró.. :)
19:10
szomorú ez, ezért van ott az egyház ahol... de azért igyekezzünk ne általánosítani
Én evangélikus vagyok, remélem így is válaszolhatok.
Én két dolgot szoktam.
1. Uff, de jó még nem kezdődött el. Pont ideértem.
2. Ide leülök.
:D
Ezt:
Imádkozni jöttem ide,Szent Felséged elejibe.Míg itt neved ünnepelem,szívembe szállj le Istenem.
bár van több fajta verzió is.
Üdv,egy református
???? Jókat röhögtem a válaszokon, de ez tragikus is egyben...
Azért áll meg az ember egy percre csendben leülés előtt, hogy azt kérje Istentől imádságban, hogy szóljon hozzá az istentiszteleten az igehirdetésen keresztül. De bármi mást is mondhatsz: megköszönheted, hogy ott lehetsz, elmondhatod, hogy mekkora nyomorban vagy, kérhetsz Istentől segítséget, akár egyszerűen rá is mosolyoghatsz az Úrra magadban, amolyan "megérkeztem, Uram" imádsággal.
Ehhez persze nem muszáj állva maradni, de szerintem nem kell minden formális tiszteletadást lehámoznunk, hátha belül is jelent majd valamit, hogy most "Isten előtt állok".
Egy ref.lelkész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!