Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha teista vagy hogyan jellemze...

Ha teista vagy hogyan jellemzed Istent?

Figyelt kérdés

Úgy értem ha valakit szeretünk arról ódákat tudunk zengeni.

Te milyen tulajdonságait szereted és ismered Istennek?

Azon felül hogy Ő a szeretet az univerzum az energia stb.

Szóval nem a személytelen hanem a személyes jellemzőire vagyok kíváncsi. :-)

2011. márc. 7. 17:49
 1/4 anonim ***** válasza:
2011. márc. 7. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:

öhm hát én egy dolgot mondanék róla, és az az lenne, hogy jó :)) vicc nélkül. ám komolyan másképpen nem tudom h jellemezzem. képzelj el egy tökéletesen jó embert. na..húzd ki az embert, és helyette mondj 1 végtelen hatalmú és intelligenciájú szellemi lényt.

ez Isten.

másképp emberi karakterisztikával sem lehetne jellemezni, mert emberfeletti.

2011. márc. 7. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:

1. Mondd: "Ő Allah, az Egyetlen,

2. Allah, minden (örökké létező és abszolút) fenttartója, (Aki önmagában létezik és nem szorul senkire.)

3.Nem nemzett, és nem lett nemzve,(nincs szülője vagy leszármazottja,sem semmilyen rokona, sem senki aki társa lenne az Ő kizárólagos uralmában.)

4. és nincs semmi, ami hasonló Hozzá." (Allah teljességgel különbözik a teremtéstől,és igaz valójában nem is vagyunk képesek felfogni vagy mesimerni Őt)

Korán, 112.Szúra- Az őszinte hit

AEO Fatma

2011. márc. 7. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem Ő a tiszta nyugalom. Ő a bölcsesség. Ő az a boldogság,amit akkor érzek, amikor nincs külső okom, csak egyszerűen boldog vagyok. Néha, amikor a nap lemenőben van, vagy egy reggel beköszönt a tavasz, vagy egy ismerős illatot érzek, a Vele való együttlét jut eszembe.

És ha mérges vagyok valakire, akkor Ő az a figyelmeztető hang,amelyik megállít és azt mondja: ha te nem bocsátasz meg, neked sem bocsáttatik meg. És akkor lehiggadok és elgondolkodok. Tehát a lelkiismeretem hangja is Ő.

2011. márc. 7. 21:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!