Ha teista vagy hogyan jellemzed Istent?
Úgy értem ha valakit szeretünk arról ódákat tudunk zengeni.
Te milyen tulajdonságait szereted és ismered Istennek?
Azon felül hogy Ő a szeretet az univerzum az energia stb.
Szóval nem a személytelen hanem a személyes jellemzőire vagyok kíváncsi. :-)
öhm hát én egy dolgot mondanék róla, és az az lenne, hogy jó :)) vicc nélkül. ám komolyan másképpen nem tudom h jellemezzem. képzelj el egy tökéletesen jó embert. na..húzd ki az embert, és helyette mondj 1 végtelen hatalmú és intelligenciájú szellemi lényt.
ez Isten.
másképp emberi karakterisztikával sem lehetne jellemezni, mert emberfeletti.
1. Mondd: "Ő Allah, az Egyetlen,
2. Allah, minden (örökké létező és abszolút) fenttartója, (Aki önmagában létezik és nem szorul senkire.)
3.Nem nemzett, és nem lett nemzve,(nincs szülője vagy leszármazottja,sem semmilyen rokona, sem senki aki társa lenne az Ő kizárólagos uralmában.)
4. és nincs semmi, ami hasonló Hozzá." (Allah teljességgel különbözik a teremtéstől,és igaz valójában nem is vagyunk képesek felfogni vagy mesimerni Őt)
Korán, 112.Szúra- Az őszinte hit
AEO Fatma
Nekem Ő a tiszta nyugalom. Ő a bölcsesség. Ő az a boldogság,amit akkor érzek, amikor nincs külső okom, csak egyszerűen boldog vagyok. Néha, amikor a nap lemenőben van, vagy egy reggel beköszönt a tavasz, vagy egy ismerős illatot érzek, a Vele való együttlét jut eszembe.
És ha mérges vagyok valakire, akkor Ő az a figyelmeztető hang,amelyik megállít és azt mondja: ha te nem bocsátasz meg, neked sem bocsáttatik meg. És akkor lehiggadok és elgondolkodok. Tehát a lelkiismeretem hangja is Ő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!