Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sikeresen tudtok-e evangelizálni?

Sikeresen tudtok-e evangelizálni?

Figyelt kérdés

Hogyan evangelizáltok, és sikeresek vagytok-e ebben.

Nekem ez még nem megy túlságosan. Első lépésként azt teszem, hogy a számomra értékes információkat próbálom megosztani az ismerőseimmel.Pl.:látok egy keresztény filmet, vagy olvasok valamit ami megfog,elgondolkodtat,akkor azt megosztom azon a közösségi oldalon ahol több száz ismerősömmel tartom a kapcsolatot, hátha nekik is javukra válik.

Sajnos a tapasztalatom az, hogy vagy senki nem nézi meg, vagy ha meg is nézik, nem reagálnak rá.

Ilyenkor egyszerűen nem értem, hogy ami nekem olyan értékes, azt más figyelemre sem méltatja.

Olyan sokszor érzem azt, hogy amikor Jézusról beszélek, folyton süket fülekre találok.

Úgy szeretnék megmenteni minél több embert a kárhozattól, főleg a szeretteimet, de mintha hályog lenne a szemükön és vatta a fülükben. Elkeserítő.

2011. márc. 4. 00:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
Honnan tudod, hogy neked van igazad? Talán ők már megtaláltak az útjukat ami nem a kereszténység... Te se néznél meg szerintem (például) a buddhista szerzetesekről szóló filmet mert nem érdekelne... Ne akarj senkit megváltoztatni. Hagyd, hogy mindenki úgy változzon ahogy ő tud, abban a tempóban. Bár ezt rád is el lehetne mondani...:)
2011. márc. 4. 05:56
 2/19 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező!

Mint tudod Jehova Tanúi házról-házra való evangélium hirdetést és ingyenes házi bibliatanulmányozást végeznek. Nagy örömet okoz mikor egy házigazda értékeli azt a munkát amit végzünk azáltal, hogy meghallgat minket vagy elkezd tanulmányozni. Boldogság tölti el a szívemet egy pozitív beszélgetés után. Mivel tudom, hogy nem a saját erőmből végzem ezt a munkát, hanem azzal ez erővel amit Jehova ad nekem, hiszen az Ő munkáját végezzük. Persze vannak nálunk elutasítások, olykor kemények is, de tudjuk, hogy nem minket utasítanak el, hanem az Istent. Jó látni, mikor az emberek a saját Bibliájukból ismerik meg Jehova nevét, tulajdonságait és mindazt, amit meg fog valósítani. A jó evangélium hirdetéshez a Biblia tanításainak pontos ismeretére van szükség, mely minden ember megkaphat. Remélem tudtam segíteni.

2011. márc. 4. 07:44
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Én wicca vagyok, és jómagam is szeretem megosztani másokkal az értékes élményeimet, amelyeket a vallásom kapcsán élek át(igen, amiért szerinted én biztos Pokolra kerülök). Én is gyakran süket fülekre találok, de már megtanultam, hogy 7 milliárd ember sosem fogja ugyanazokat az elveket vallani, mert egyszerűen más dolgokat tapasztaltak/nak, mint én, ezért más az értékrendjük, mást vélnek igaznak, és másban lelik az örömüket. Sosem szabad másra erőltetni a hitünket, mert a hit, akármilyen erős: mindig hit marad. Ezt pedig nem lehet sem kikényszeríteni, sem százszázalékosra venni ( az ugyanis már tudás lenne).

Nagyobb baj történik akkor, ha valaki megpróbálja magára húzni a neki nem tetsző elveket, mintha a saját lelkéből próbálna a szebbre és jobbra törekedni.

Egyébként tudod, hogy szerintem mi az elkeserítő? Hogy úgy gondolod, az egész világmindenség teremtője, aki mindent lát, érez és átél, olyan kicsinyes, hogy az emberek szeretetét és jóságát semmibe veszi a hit nélkül. Az ateisták, a más vallásúak között is rengeteg fantasztikus, jó ember akard, akiket Isten ismer: nem lehet annyira ostoba, hogy az ő tisztaságukat elé dobja, csak mert nem hisznek Jézusban, aki logikailag kicsit sem hitelesebb, mint akármelyik vallási alak. Szerintem az az elkeserítő, hogy te ennyire rosszindulatúnak látod a teremtőt, és nem is próbálsz belegondolni, hogy aki szeret, az megbocsát....

2011. márc. 4. 08:20
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a problémát abban látom, hogy az evangelizációt emberi munkának tekinted. Ezért természetes az, hogy kudarcnak érzed. A helyes evangelizáció azonban Isten Lelkének munkája, aki láthatatlanul végzi ezt a munkát a lelkekben. A te feladatod ebben csak a magvetés lehet.

Ne akarj rögtön aratni! Ha elvetsz egy magot a földbe ott is türelemre és gondoskodásra van szükség, hogy abból egy szép növény legyen! Mennyit imádkoztál Istenhez ezekért az emberekért? Kérj Istentől bölcsességet, türelmet, hidd el megkapod az áldást.

Az evangelizáció leghatékonyabb formája, amikor az életeddel, cselekedeteiddel teszel bizonyságot, és az emberek kérdeznek vissza, hogy tudsz ilyen lenni, én is szeretnék ilyenné válni.

"Az tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet, Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megőrizni magadat e világtól" Jakab 1:27. Hogy állsz ezeken a területeken?

Üdv. Péter

2011. márc. 4. 08:22
 5/19 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést akár én is írhattam volna! Én is pontosan így vagyok megítélve, ahogy te, az ismerőseim és a családtagjaim sem értik, hogy mi történik velem. Ha kereszténységgel kapcsolatos filmet nézek, jó esetben kiröhögnek, rossz esetben "csak" csóválják a fejüket. Az igaz, hogy kb. 2 éve foglalkoztat a hit, de napról napra egyre jobban és jobban. És ez nekem jó. Nagyon jó. De süket fülekre találok a családomban.

42/n

2011. márc. 4. 08:41
 6/19 anonim ***** válasza:

Mindenki gondoljon bele,az hogy valaki megtér,isten ajándéka."Kegyelemből van üdvösségetek,...."

Én személy szerint nagy ellen állásba ütközök a munkahelyen.A beszélgetésekből megtudod,hogy érdekli e az illetőt a Biblia tartalma,Istennel kapcsolatos kérdések,stb.

Jézus Krisztus személyére kell terelni a gondolatokat,és hogy mennyire számít a hit,és mi tulajdonképpen a

hit.Elhiszem ,hogy Jézus az én bűneimért is meghalt,és feltámadt,legyőzte a halált.Nemkell az egész Bibliát felmondani,a János 3:16 ban van összefoglalva az egész írás:Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta,hogy aki hisz őbenne ,el ne vesszen,hanem örök élete legyen.! Ezt a hitet magyarázzák az Újszövetséges levelek,írások,.Fontos még imában hordozni azokat a személyeket,akikkel kapcsolatba vagy.És figyeld meg hogyan kezdték az evangélizálást,az Apostolok Cselekedetei,részben.És ha valamit olvasol vagy hallassz,mindíg vizsgáld meg,hogy Úgy van e ahogy a Bibliában.Mert rengeteg a hamis információ!!

2011. márc. 4. 12:12
 7/19 A kérdező kommentje:

Valószínűleg tényleg az lehet a gond, hogy türelmetlen vagyok, azonnali eredményekre vágyom, pedig tudom, hogy ez lehetetlen.

Mindennap imádkozom nem csak a szeretteimért hanem az összes hitetlen emberért is.

Az a legnehezebb, hogy csak néhány hónapja tértem meg, -bár mindig is hittem Istenben-és a szeretteim, ismerőseim nem értik, hogy mi történt velem,hiszen ők ismerték a korábbi bűnös énemet.Talán azt gondolják, hogy ez csak valamiféle fellángolás nálam.

Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, hiszen a lelki fejlődésemnek még csak az elején tartok.

Köszönöm a segítséget mindenkinek és annak a válaszát is aki hasonló cipőben jár mint én. Remélem neked is segítenek a kérdésemre adott válaszok.

2011. márc. 5. 01:34
 8/19 anonim ***** válasza:

08:20-as vagyok. Sajnálom, hogy nem reagáltál a válaszomra, kíváncsi lettem volna - azért örülök, hogy megértetted, mindenhez idő és türelem kell.

Egyébként - noha én nem értek egyet a hitterjesztéssel -, egy tanácsot tudok adni: mutass példát. Annál nagyobb ösztönzőerő nincs, mintha valaki azt látja, hogy szeretetben is lehet élni. Ez többet ér, mint a szavak.

2011. márc. 5. 12:06
 9/19 A kérdező kommentje:

Kedves 08.20-as !

A kérdésem az volt, hogy a hozzám hasonló keresztény emberek akik Jézus Krisztus követői miként hirdetik az evangéliumot.

Erre te többek között ilyen választ adtál:

"Szerintem az az elkeserítő, hogy te ennyire rosszindulatúnak látod a teremtőt, és nem is próbálsz belegondolni, hogy aki szeret, az megbocsát...."

Érdekelne, hogy a feltett kérdésemből,hogyan is sikerült ezt az amúgy teljességgel alaptalan megállapítást leszűrnöd?

Ha hitvitát szerettem volna nyitni, nem ilyen kérdést tettem volna fel és nem ebben a kategóriában,így megítélésem szerint a válaszod nem volt hasznos,ezért nem reagáltam rá korábban.

2011. márc. 6. 01:13
 10/19 A kérdező kommentje:

"Egyébként - noha én nem értek egyet a hitterjesztéssel -, egy tanácsot tudok adni: mutass példát. Annál nagyobb ösztönzőerő nincs, mintha valaki azt látja, hogy szeretetben is lehet élni. Ez többet ér, mint a szavak."

Ezzel a válaszoddal viszont részben egyetértek. DE, ha nem értesz egyet a hitterjesztéssel te mégis, hogyan lettél wicca? Valaki csak megismertetett téged ezzel a vallással, mi sem teszünk egyebet,mint megosztjuk másokkal az evangéliumokba vetett hitünket, amit ők vagy befogadnak vagy nem.

2011. márc. 6. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!