Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha számomra nem leányálom a...

Ha számomra nem leányálom a templombajárás, de keresztény, istenhívő ember vagyok, akkor én bűnt követek ez?

Figyelt kérdés

ez csak egy őszinte vélemény amin szeretnék változtatni ,azt szeretném hogy nagyobb kedvel mehessek templomba ,vagy az emberek többsége mindig úgy megy templomba ,hogy na végre vége?

én nem szeretném így, utoljára 4 hónapja voltam

2011. márc. 1. 21:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én miután elolvastam ezt:

[link]

egészen másképp tekintettem a szentmisére. Bár én is megtapasztalhatnék hasonlót, sőt, bár minden ember megtapasztalhatna hasonlót,tele lennének a templomok mindennap.

2011. márc. 1. 23:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ezt írja a (Zsidók)Héberek 10:24-25 "És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot." Arra kér minket a teremtőnk, hogy gyűljünk össze és bátorítsuk egymást, minél inkább közeledni látjuk azt a napot. De én buzdítok-e mást vagy engem buzdítanak-e ha nem vagyok ott. Talán nem jó helyen keresed az Istent, ha a te templomodban nem találod meg ezt. Vagyis a szeretetet.
2011. márc. 2. 12:05
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia

Az igazi hívő szomjazza az igét és a tanítást, keresztény környezetet. Lehet, hogy ahova jársz ez nem "elégít ki" annyira. Ezért nem is vágysz rá. talán unod is? :S

Próbálj meg olyan helyet keresni ahol nem érzel így, hanem szívesen mész oda. Nem tudom, hogy milyen vallású vagy, katolikus? Én baptista vagyok, én nagyon szeretek menni Istentiszteletre. Persze nem beszéllek rá a vallásomra :)De azért "nézz szét" máshol is - csúnyán fogalmazva :P

23/L

2011. márc. 2. 14:59
 14/20 A kérdező kommentje:

katolikus vagyok ,de az a gond hogy kiskorom óta csak az jár a fejembe mise közbe hogy "mikor lesz már vége" , apám meg mondja hogy gyere el olyan jó felüdültség érzés lesz majd rajtad, de már volt egy pár alkalom hogy elmentem vele ,de nem...

most nemtudom hogy ő azért mondja hogy mert élvezi vagy mert fontosnak tartja a szentmisére járást.

2011. márc. 2. 16:42
 15/20 anonim ***** válasza:
Én is katolikus voltam és ugyanezt éreztem ..:S
2011. márc. 2. 17:53
 16/20 A kérdező kommentje:
én mindig az is leszek ,mélyen hiszem azt hogy ez nem is fog változni, de ez a templombajárás.
2011. márc. 2. 18:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Én kicsi gyermekkoromtól jártam templomba és eleinte nagyon élveztem. Ministráltam szinte minden misén. Aztán kamaszkoromban elkezdtem úgy érezni ahogy most te és megalkottam a magam elméleteit, hogy miért nem fontos templomba járni, aminek az lett a következménye,hogy kb 20 éven át a templom közelébe se mentem és egy idő után imádkozni is csak akkor imádkoztam, ha valami nagy gondom miatt segítséget kértem.

Nemrég azonban megváltozott az életem. Megtértem, ami furcsa szó ha azt vesszük, hogy mindig is hittem Istenben. Mást jelent azonban hinni és mást bízni benne, követni őt. Azóta újra járok templomba, mert szükségem van rá, hogy úgymond betöltekezhessek Istennel és dicsőíthessem Őt amire a legmegfelelőbb hely a templom, Isten háza.

Sajnos katolikusként én sem tapasztaltam meg még soha azt a keresztényi összetartást, egymásra figyelést, mint ami pl. megtapasztalható egy baptista gyülekezetben, de ennek ellenére nem érezném helyesnek, hogy megváltoztassam a vallásomat.

2011. márc. 3. 00:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Én kommunista voltam és a pártgyűléseken ugyanezt éreztem. Meguntam, kiléptem és másoktól tanácsot sem kellet kérnem.
2011. márc. 3. 14:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Én is katolikus vagyok, de én sem szeretek annyira templomba járni. Sok nincstelen, mosdatlan ember, rokkant és idős van a misén. És engem ez sajnos lehangol. Pl. mindig olyan ember mellé ülök, aki iszonyatos illatokat áraszt, vagy ordenáré szájszaga van és nagy artikulációval énekel, vagy ordít rekedt hangon, szörnyű. Véletlen nem ez miatt nem mész templomba? Ilyenkor nincs is az embernek kedve templomba menni.

Próbáld azt, ha nincs mise, ugye, hogy sokkal jobb. Ilyenkor óriási örömöt érzek, hogy egymagam beülhetek a templomba, mert tudom, hogy itt lakik az én Istenem és kettesben lehetek vele. Tényleg tégy ekként!

2011. márc. 3. 15:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Először is : próbálj figyelni. Minden maszlagban van legalább 1-2 értékelhető mondat, vagy gondolat. Ha tényleg nagyon nem megy akkor válts gyülekezetet, vagy keress ifit, ahol "érthetően" elmondják az evangéliumot. (Az egyébként jó is, mert te is beleszólhatsz.)
2012. máj. 10. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!