Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Két kérdés Ellen White ténzleg...

Két kérdés Ellen White ténzleg proféta? És ha igen miért nem ir a Biblia rola?

Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 18:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

Sziasztok!

Nos ha megennéd, akkor nosza rajta:

[link]

E.G.White soha nem jövendölt világvégevárás időpontot, amikor ez az esemény - amire hivatkozol - bekövetkezett még nem is létezett adventista egyház, és E.G.White is csak egy kislány volt.

Nem tudom, hogy muszlim barátunk hol olvasott bármiféle mentegetőzést. Senki nem szégyenli E.G.White munkásságát, sokkal inkább büszkék lehetünk rá, ahogyan arról írtam is.

Az adventista egyházat egy kalap alá venni a mormonnal kb. olyan szintű ismerethiányról tanúskodik, mintha azt mondanám, hogy az Iszlám egyház és a Szcientológia Egyház egy kaliberű szekta, hiszen Magyarországon mindkettőnek kb. ugyanannyi tagja van...

Üdv. Péter

2011. febr. 26. 20:59
 12/17 A kérdező kommentje:
Vegul is en nem tudom mit kellene megennem?Es a masik nem allitottam,hogy Ellen vilagveget josolt volna azt mondtam,hogy a jehovistakkal kozos gyokerbol szarmazik es sok vilagvege joslat volt ami nem vallott be,semmi rosszat vagy valotlant nem allitottam,csak kivancsi vagyok,kutatok,es valaszokat keresek.Kosz a valaszokat
2011. febr. 28. 12:01
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Bocsi kihagytam egy karaktert: megtenned... ;-)

Amit utána írtam az nem neked szólt, hanem muszlim barátunknak...

Üdv. Péter

2011. febr. 28. 17:42
 14/17 A kérdező kommentje:
Peter maris beleolvastam ,mellesleg koszonom a linket,es meg olvasni fogom ahogy az idom engedi,es ha valamival nem vagyok tisztaba majd irok.
2011. febr. 28. 17:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Ellen G. White tényleg próféta és ír is róla a Biblia:

"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket..." Máté 7:15-16

A Biblia szerint így lehet letesztelni egy prófétát, hogy Istentől jött-e vagy sem:

"...a próféta, aki olyat mer szólani az én nevemben, amit én nem parancsoltam néki szólani, és aki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta. Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképpen ismerhetjük meg az ígét, amelyet nem mondott az Úr? Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott..." 5 Móz 18:20-22

És itt van néhány bizonyíték, hogy Ellen G. White hamisan prófétált:

[link]

Angolul kicsit több anyagot találhatsz a neten a hamis próféciáiról, mert nem csak ez a 2 volt, hanem jóval több.

Üdv.

2012. ápr. 23. 12:15
 16/17 anonim ***** válasza:

Itt van még egy nagyon jó írás Ellen Gould White prófétai szolgálatának vizsgálatáról:

[link]

Üdv.

2012. ápr. 24. 13:15
 17/17 anonim ***** válasza:

„Ha egy próféta üzenetét a "Prófétaság Lelke" - lásd Jel. 19.10. - bizonyságtételének nevezzük, azzal azt fejezzük ki, hogy elismerjük annak Istentől származó voltát, és úgy is tiszteljük.”

A Jelenések 19.10 nem ezt jelenti. Nem Jézus tesz bizonyságot az igazi egyházról azzal, hogy prófétát küld.

Nézzük mit mond a Biblia erről a bizonyságtételről:

Jelenések

1,1 Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök [rész 22,6.] hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,

1,2 A ki bizonyságot tett az Isten beszédéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről, mindenről, a mit látott.

1,3 Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, [rész 22,7.] és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert [rész 22,10. Jak. 5,8. 1 Pét. 4,7.] az idő közel van.

...

19,10 És leborulék annak lábai előtt, hogy imádjam őt, de monda nékem: Meglásd [rész 22,8.9.] , ne tedd; szolgatársad vagyok néked és a te atyádfiainak, a kiknél a Jézus bizonyságtétele [rész 1,9.6,9.20,4. 1 Ján. 5,10.] van; Istent imádd, mert a Jézus bizonyságtétele a prófétaság lelke.

1 János

5,10 A ki hisz az Isten Fiában, bizonyságtétele van önmagában. [Róm. 8,16. Gal. 4,6.] A ki nem hisz az Istennek, hazuggá tette őt; mert nem hitt abban a bizonyságtételben, a melylyel bizonyságot tett Isten az ő Fiáról.

5,11 És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az [Ján. 1,4.] élet az ő Fiában van.

Igazából az Adventista Egyház a Jelenések 19.10 hamis magyarázatára építi, hogy ők az igazi egyház, mert a Jelenések 19.10 szerintük azt jelenti, h Jézus úgy ad bizonyságot az igazi egyházról, hógy ószövetség szerű prófétát küld közéjük, aki nem más, mint Ellen White.

Így persze olyan kijelentéseket is kaphat, amivel hozzátehet vagy elvehet a Bibliából. Ezért helyettesítik White teológiával a Római és a Galata leveéet, ami a törvény végéről ír (többek közt).

Tessék még adventista agymenések:

https://www.youtube.com/results?search_query=lowell+hargreaves

2015. júl. 10. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!