Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azt meg kell gyónni, ha...

Azt meg kell gyónni, ha valaki a feleségével/férjével szeretkezik?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 17:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

Ezt imádom a kereszténységben.

Minek teremtette oda azt a két tojást akkor az Atyaúristen? Dísznek?

..........................................................

Azt esetleg ne gyónjam meg, hogy lélegzek?

2011. febr. 28. 19:41
 12/21 anonim ***** válasza:

19:41, Ezen olyan jót nevettem. :D

Eltér a tárgytól, de az jutott eszembe, hogy a Bibliának egy haszna azért lenne. Az értő olvasást fejlesztené rendesen.

2011. febr. 28. 20:36
 13/21 anonim ***** válasza:

Csak akkor, ha nem házasodtatok templomban.

Mert a polgári szertartást az egyház nem ismeri el. Vallásos szempontból az olyan, mint az élettársi kapcsolat, szexelni benne halálos bűn, a tízparancsolat súlyos megszegése.

2011. febr. 28. 22:40
 14/21 anonim ***** válasza:
nem vagyok megkeresztelve sem hiányossak az ismereteim , de azért ugytudom ha gondolatban teszed a rosszat az is gyónandó.
2011. febr. 28. 23:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekem ezt egy katolikus pap ismerősöm mondta, hogy házasságon belül minden megengedett, a szexnek minden formája. Ha titeket az izgat, hogy kikötözitek és ütitek egymást, miközben nyaljátok egymás lábát, az sem bűn . :)))

Bocs

2011. márc. 1. 10:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért nyilatkoznak olyanok a vallásról, akiknek vagy gőzük nincs, vagy nem gyakorolják, vagy egyáltalán nem ismerik a hitelveket?

Nem, nem kell meggyónni, egyáltalán nem bűn. Viszont házastársi kötelesség. És igenis hogy kötelesség, és ne a Bibliára hivatkozz ez esetben, hanem az egyházjogi gyakorlatra. Ugyanis az egyház nem ismeri el a válást, kivéve 2 esetben: hűtlenség, elhálás hiánya. És itt a 2. ponton van a lényeg, tehát igenis lehet válóok az ilyesmi, vagyis kötelesség.

2011. márc. 1. 13:50
 17/21 A kérdező kommentje:
De utóbbi pontra milliók hivatkozhatnának, és még sem lehet csak úgy elválni a katolikus egyház szerint.
2011. márc. 1. 14:45
 18/21 A kérdező kommentje:
Legalábbis én így tudom. Mert ott van a házastársi esküben, hogy sem betegségben, bajban, stb. nem hagyják el egymást. Pl. ha az egyik súlyos beteg lett, akkor a másik hivatkozhatna arra, hogy nem tudja teljesíteni házastársi kötelességét, és ezért elhagyja. És ez nem volna szép.
2011. márc. 1. 14:49
 19/21 anonim ***** válasza:

"Eltér a tárgytól, de az jutott eszembe, hogy a Bibliának egy haszna azért lenne. Az értő olvasást fejlesztené rendesen."

Tévedsz, más haszna is van: tüzelőnek elsőrendű...

Komolyra fordítva a szót, valóban sok értelmes, időtálló gondolat van benne, de pl. a kérdésből is látszik, hogy valószínűleg a történelem folyamán több kár, mint haszon származott a könyvből.

2011. márc. 1. 16:13
 20/21 A kérdező kommentje:
A leginkább az látszik, hogy az ördög nem alszik.
2011. márc. 1. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!