Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Legyek pap? Mi a véleményetek...

Legyek pap? Mi a véleményetek erről? Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés

Római katolikus 17/F vagyok. Már egy ideje azon gondolkodom, hogy elmegyek papnak. Ugyanis:

Elsősorban: A pénz miatt. Ha elvégzek pl. egy természettudományi egyetemet, akkor vagy kapok munkát, vagy nem. Múltkor olvastam, egy hirdetést, amelyben keresnek egy portást, és kb. 20 egyetemet végzett értelmiségi jelentkezett rá. De munkanélküli papot még nem láttam. A papot, azt, ha felszentelik, mindjárt kihelyezik valahova elsőbb káplánnak, utána plébánosnak, és ha mindenben hallgat a püspökére, akkor meg is kapja a pénzét. Láttam egy papot, aki sem misézni, sem prédikálni, de még beszélni sem tud rendesen, és ő is megkapja a fizetését. Szóval sokkal biztosabb megélhetést jelent, ha papnak megyek, mintha - teszem azt - természettudósnak, mivel akkor, ha el tudok mondani minden nap egy-két misét, és tudom vezetni a plébániát, akkor megkapom a pénzem.

Másodsorban: Nekem sokkal jobban tetszik a cölibátus, mint a házasság. Éppen nem nézek ki valami jól, és olyan kis tutyimutyi fiú vagyok, tehát nem hiszem, hogy így sikerem lenne a lányoknál. Nem hiszem, hogy egy lánynak meg tudnám adni azt, ami kell neki, viszont ha pap leszek, akkor kiállhatok az oltár elé, és mondhatom, hogy a mindenható Isten helyett vagyok itt.

2011. febr. 19. 18:51
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, igazad van, válthat rítust. De az tuti, hogy pusztán erre való hivatkozással (házas pap szeretne lenni) nem fogják megadni. Erre direkt odafigyelnek ám. :)
2011. febr. 22. 22:37
 22/22 anonim ***** válasza:

20:59-es vagyok: Még valami, tanulj valami mást is mielőtt végleg pap lennél. "ha mindenben hallgat a püspökére, akkor meg is kapja a pénzét" -írod, mi van ha akkortájt még rosszabb irányba megy a kat. egyház és neked együtt kell velük bégetned, ahhoz hogy megkapd a pénzed. Az örök üdvösséged forog kockán ! Azért vetettem fel a rítusváltás lehetőségét mert egy házas papnak minden nehéz időben van támasza, a felesége, és gyermekei és ettől még bölcsebb is: a hívek igazi vezetője tud lenni. Az idők, amelyek jönnek még nehezebbek lesznek: már kat. egyház se lesz. Van egy jövőben játszódó regény: Julia Voznyeszenszkaja: Kasszandra útja, amely az eljövendő Antikrisztus időszakáról szól: 2030-ban kezdődik. Kedves kérdező, ha pap lennél, hogyan állnál ellent annak a kísértésnek amit a hamis Messiás megjelenése jelent ?

Mit tennél akkor ha a római pápa és a püspökök mind kézcsókra járulnak majd az Antikrisztushoz ? Azért hogy ne veszítsd el a pénzed mit fogsz tenni ? Akkor már a papírpénznek nevezett pénzhelyettesítő se lesz, hanem elektronikus, és ezeket chipekben és számítógépekben fogják tárolni.

2011. febr. 22. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!