Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Legyek pap? Mi a véleményetek...

Legyek pap? Mi a véleményetek erről? Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés

Római katolikus 17/F vagyok. Már egy ideje azon gondolkodom, hogy elmegyek papnak. Ugyanis:

Elsősorban: A pénz miatt. Ha elvégzek pl. egy természettudományi egyetemet, akkor vagy kapok munkát, vagy nem. Múltkor olvastam, egy hirdetést, amelyben keresnek egy portást, és kb. 20 egyetemet végzett értelmiségi jelentkezett rá. De munkanélküli papot még nem láttam. A papot, azt, ha felszentelik, mindjárt kihelyezik valahova elsőbb káplánnak, utána plébánosnak, és ha mindenben hallgat a püspökére, akkor meg is kapja a pénzét. Láttam egy papot, aki sem misézni, sem prédikálni, de még beszélni sem tud rendesen, és ő is megkapja a fizetését. Szóval sokkal biztosabb megélhetést jelent, ha papnak megyek, mintha - teszem azt - természettudósnak, mivel akkor, ha el tudok mondani minden nap egy-két misét, és tudom vezetni a plébániát, akkor megkapom a pénzem.

Másodsorban: Nekem sokkal jobban tetszik a cölibátus, mint a házasság. Éppen nem nézek ki valami jól, és olyan kis tutyimutyi fiú vagyok, tehát nem hiszem, hogy így sikerem lenne a lányoknál. Nem hiszem, hogy egy lánynak meg tudnám adni azt, ami kell neki, viszont ha pap leszek, akkor kiállhatok az oltár elé, és mondhatom, hogy a mindenható Isten helyett vagyok itt.

2011. febr. 19. 18:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Egyébként is: más hivatásokban az emberek pénzért dolgoznak, vagy azért, mert szeretik a főnöküket? Félreértés ne essék: én szeretem az Istent!
2011. febr. 19. 20:34
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Én meg szeretem a puncit, mégse megyek nőgyógyásznak..

Basszus, hova jut ez a világ. Azért mész papnak mert tuti kapsz pénzt..:S Életem, akkor menj el inkább kőmővesnek, vagy asztalosnak. 100% hogy kapsz munkát, és 3x annyit keresel mint egy pap. Csakhát ott dóóógozni is kéne mi?

2011. febr. 19. 22:40
 13/22 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy vallásos vagy, jársz templomba, de ez még nem elég a papsághoz. Ahhoz komoly elhivatottság kell. És te nyíltan be is vallod, hogy mi motivál. Szerintem ne tedd.

Ha meg mégis úgy döntenél, a felvételin úgyis van elbeszélgetés, nagyon hamar rájönnének, hogy nincs hivatásod.

Fiatal vagy még, változhatnak az elképzeléseid. Amúgy én meg apáca akartam lenni 13 évesen. :)

26/N

2011. febr. 19. 22:46
 14/22 anonim ***** válasza:
fake kérdés!
2011. febr. 20. 01:16
 15/22 anonim ***** válasza:

A papsághoz igazi és őszinte elhívás kell, nem azért mert nem tudsz jobbat. Egyébként jobban tennéd, ha pl. tudnál németül, akkor elmehetnék konzervatítív szellemű szeminráiumba, pl. erre:

[link]

[link]

2011. febr. 20. 02:40
 16/22 anonim ***** válasza:
Te egy szerencsétlen idióta barom ember vagy!!!!!!!!!!!
2011. febr. 20. 15:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ne menj papnak, mert a pap bízik az Istenben te meg nagyon nem!!
2011. febr. 20. 19:30
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem kell hogy sikered legyen a lányoknál, elég ha egy lánynál van sikered, aki a feleséged lesz ! Ha vonzódsz a papsághoz, miért nem akarsz házas pap lenni?? Tudod akiknek előbb van az esküvőjük és utána a a szentelésük. Az én szemembe egy házas papnak nagyobb tekintélye van: tud az élet olyan kéréseiről is beszélni és helyes tanácsot adni, amiről a cölibátusban élők csak butaságokat habognak.
2011. febr. 22. 20:59
 19/22 anonim ***** válasza:

Házas pap??? Írta az illető, hogy római katolikus.

Úgy max. diakónus lehet, szerpap, nem áldozópap.

2011. febr. 22. 21:35
 20/22 anonim ***** válasza:

Átmehet keletre és lehet belőle görög katolikus pap például.

Rítust váltást lehet kérni Rómától, nehezen adják meg, kitartónak kell lenni hozzá. És akkor lehet belőle házas pap.

2011. febr. 22. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!