Én katolikus, barátnőm református, hogyan házasodhatunk össze, ha egyikőnk sem akarja lemondani a hitét és mindegyik a saját szertartása szerint szeretné?
Szia, én ref. lelkész vagyok és nálunk szokott olyan lenni, hogy előbb összeházasodnak a kat. templomban, aztán mindenki átvonul ide és itt is kérik Isten áldását a házasságkötésükre.
Mindazonáltal szerintem nagyon megfontolandó a házasságkötés, főleg olvasva, hogy mennyire ragaszkodsz, - gondolom a barátnőd is - a magad vallásához. Ez most csak hajszálrepedés a kapcsolatotokban, de mint házas ember tudom, hogy az ilyen hajszálrepedésekből óriás szakadékok lesznek később. Nem lehetnek, hanem LESZNEK. Dominancia kérdés lesz előbb, vagy utóbb, hogy kinek a vallása kerül előtérbe. Ki az erősebb a házasságban? Ki diktál? Kegyetlen kérdések ezek, de lesznek ebből nagy vitáitok tuti.
Sajnos az csak egy szöveg, hogy a közös dolgokra kell koncentrálni, mert már az alapok is mások, pl. a szentek kérdése, üdvösség kérdése.
Tudom, hogy úgyis össze fogtok házasodni, hiába írok bármit. Egyébként a legjobbakat nektek! A házasság egyébként csodálatos és jó ajándéka Istennek.
A tanácsom, ne csak most "keressetek egy papot és egy lelkészt", hanem akkor is, amikor majd kezdődik a hajszálrepedés kiszélesedése! Figyeljetek a jelekre és ne hagyjátok addig fajulni, hogy szakadék és válás legyen belőle, hanem legyen lelkigondozótok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!