Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ebben lehet valami igazság?

Ebben lehet valami igazság?

Figyelt kérdés

Teológiát tanulok, viszont felmerült bennem, egy kérdést amit nem merek feltenni senkinek.

Mi van akkor ha nem is Isten teremtette a fenevadat, hanem már a kezdetek óta létezik mindkettő. Mivan ha csak azért van úgy ahogy felmerült bennem mert szükség van az egyensúlyra az univerzumban, és ezért nem is aratott még Isten győzelmet a sátán felett. Mindennek megvan az ellentéte a fehérnek a fekete, a rossznak a jó, a fénynek a sötétség, lehet hogy Istennek a fenevad? Akárhogyan próbálkozom, nem tudom kiverni a gondolatát annak, hogy amit a szentbiblia tanít ne legyen igaz. Magyarázza el valaki legyen szíves a gúnyolódok meg kíméljenek. köszönöm.

2011. febr. 17. 19:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

kedves kérdező. :)

arra nem gondoltál, hogy pont a szellemiség, gondolkodás negatív pólusa(sátán) miatt tökéletes minden? azt jól látod, hogy a kezdetek óta létezik mindkettő, ahogyan minden más is, csupán nem megjelenve. de ne úgy képzeld el, hogy a rossz és a jó egyenlő erőben van külön-külön, ugyanis a rossz is jó, a rossz is jóból van(a korábbi válaszomban leírtam miért), szóval minden jó valójában, nem? szóval az a bizonyos egyensúly így nyerhet értelmet, vagy szerinted rosszul látom? nem arra az egyensúlyra gondolsz, ami nem billen el a tiszta jóságból? tehát mondjuk az Isten egyensúlyban van, mivel a rosszat uralja, de az embernek is ugye erre kéne törekednie(amúgy teszi is), hogy ne a rossz(sátán) uralja az egyént, hanem fordítva(persze csak az Istent választva lehet ezt végbevinni). Jézus is erre tanított...mit gondolsz? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 18. 17:19
 12/16 anonim ***** válasza:

Kérdező,amit feltételezel,az teljesen jogos és ésszerű mert valóban így van.a Bibliai szerzők túlmisztifikálták ezt a Sátán-Isten dolgot,pedig egész egyszerűen ellentétes erőkről van szó,amik egyben ki is egészítik egymást.ha nincs az egyik,nincs a másik sem.

a Bibliáról:az életben semmilyen szentnek kikiáltott könyvet,vagy tanítást nem célszerű kizárólagos szentírásként kezelni.ezt onnan tudom,hogy én is vallásos nevelésben részesültem.

2011. febr. 18. 20:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezt szerintem olvasd el. Nem én írtam, de úgy gondolom hasznos lehet:

"Egy híres egyetem tanára a következő kérdést tette fel diákjainak:

- Mindent, ami létezik Isten teremtett?

- Igen - válaszolta egy diák bátran.

- Tényleg mindent Isten teremtett? - kérdezte újból a tanár.

- Igen, persze. - ismételte meg a diák. De a tanár felvetette:

- Ha Isten teremtett mindent, ami létezik, akkor a rosszat is megteremtette. És az alapján, amire eddig jutottunk, állíthatjuk, hogy Isten rossz.

- A diák először nem tudott mit válaszolni erre a definícióra és csendben maradt. A tanár elégedett volt magával és kérkedett a többi diák előtt, hogy bebizonyítsa, hogy a válaszoló diák hite csak mítosz.

De a diák újból jelentkezett: - Kérdezhetek öntől valamit?

- Természetesen! - így a tanár.

A diák tehát kérdezett: - Létezik-e hideg?

- Milyen kérdés ez, persze, hogy létezik. Te még soha sem fáztál?

A többi diák nevetni kezdett. A fiú válaszolt:

- Valójában uram a hideg nem létezik. A fizika törvényei szerint, ha jól belegondolunk, a hideg csak a meleg hiányát jelenti. Minden test, vagy tárgy érzékeny a környezetváltozásra vagy az energiaátvitelre. Az abszolút nulla tulajdonképpen a meleg hiánya. Akkor ezen a hőmérsékleten minden anyag mozgás- és reakcióképtelen lesz. A hideg nem létezik. Az ember ezt a szót a nem elegendő meleg érzésének kifejezésére találta ki. A diák folytatta: - Létezik sötétség?

- Persze! - válaszolta a tanár.

- A sötétség - folytatta a diák - ugyanúgy nem létezik, az csak a fény hiányakor jön. A fényt tudjuk vizsgálni, a sötétséget nem. Használhatjuk Newton módszerét arra, hogy a fehér fényből töréssel sok színt kapjunk. A sötétséget viszont nem tudjuk mérni. A fény egyetlen sugara megtörhet a sötétben és meg tudja azt világítani. Hogy tudja megmérni, milyen sötét a világűr? Hát úgy, hogy megméri a fény erősségét, amit ad. A sötétség egy szó, melyet az ember talált ki hogy mi történik, amikor nincsen fény.

Végül a fiatalember megkérdezte a tanárát:

- Uram, létezik rossz?

- Persze - válaszolta még mindig a tanár - Látjuk az ember naponkénti embertelenségében, a világban élő bűnözők tömegét. Ez nem lehet semmi más, mint a rossz.

- Valójában rossz nem létezik, uram, legalábbis önmagában nem. A rossz Isten hiánya. Ugyanúgy, mint a sötétség és a hideg esetében. Ez egy szó, amivel az ember azt szerette volna kifejezni, hogy kevés van Istenből, hogy hiányzik Isten. Isten nem teremtette meg a rosszat. A rossz annak az eredménye, hogy az ember híján van Isten ismeretének és szeretetének. Isten szeretete és békessége az Ő ajándéka a mi szívünkben, ha befogadjuk Őt. Úgy, mint amikor felkapcsoljuk a villanyt, vagy kizárjuk a hideget. A tanár leült."

2011. febr. 19. 09:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak is igaza van, tetszett.

Jin-Jang érzést vesszük, akkor a kínai kultúrának igaza van. De nézzük a mai világot. Ha ezt feltételezzük, akkor nem igaz a jin-jang nézet mivel a mérleg erősen a rossz oldalára billent. Annyi istentelennel találkozik az ember, az emberek rosszak és rosszak lesznek. Mondták, hogy az utolsó napokban nem keresik Istent. Isten nélkül is tudnak élni.

A kérdezőnek annyit tudok mondani, hogy a Bibliában az van, hogy hatalmas sereggel érkezik a Sátán, de mindhiába, mert Jézus győzelmet arat. Azzal nem lehet foglalkozni, hogy egyszerre alakult ki a gonosz és a jó. Tegyük fel, hogy egyszerre. És azért nyer a jó, mert a gonosz csak azért létezik, hogy a jót rombolja. Ha nincs jó, akkor megszűnik a gonosz, mert nincs már kivel gonoszkodnia. Tehát önmagában nem létezhet a gonosz, a jó viszont igen.

Az előző válasz alapján igaz, hogy nem lenne Napunk és nem lenne fény, akkor nem lenne élet, a sötétség egymagában nem tud életet teremteni!

Az ember élete ilyen, hogy megismerje a jót és a rosszat és hatalmat gyakoroljon a rossz felett és megszüntesse azt. Ha mindenki bűntelenül élne a Földön, akkor megszünne a gonosz, ez lenne a Sátán igazi bukása. De ha nem lenne jó, akkor a bűnök miatt nem lenne élet.

2011. febr. 21. 11:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, megkérdezhetem, hol tanulsz teológiát, és miért választottad pont ezt a szakot és pont abban az intézetben, ahol tanulod? Mert úgy tűnik, nem a számodra megfelelő helyen vagy jelenleg. Egyébként csodálom, ha bajuk van Tolkiennel, aki ugyebár keresztény író. A gondolkodás pedig fontos dolog, az agyunk azért van hogy használjuk. Ezért érdekel, hol tanulsz jelenleg és miért pont ott.

tisztelettel,

Freya

2011. febr. 22. 13:48
 16/16 anonim ***** válasza:
a satant is Isten teremtette de nem rossznak ugy ir rola a biblia angyalfejedelem volt de fellazadt Isten ellen olyan szeretett volna mint Isten de o csak teremtmeny es hogy is tudhatott volna feleje kerekedni? nem elegedett meg tobbet akart kevelysegeert levetetett a mennybol egyutt azokkal azangyalokkal akiket erre befolyasolt ezekbol lettek a demonok akiktol az azero nem lett elveve igy erejuket most gonoszsagra hasznaljak de ki van jelolve a satan vegso helye ami a kenkoves tuzes toban lesz
2014. szept. 16. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!