Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hiszel és miért?

Miben hiszel és miért?

Figyelt kérdés

Itt főleg a válasz miértje érdekelne. Saját döntés? Esetleg ebben nőttél fel?

Normális válaszokat várok, ne kössetek bele a másik hitébe.

2011. febr. 16. 10:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
55%
Saját magamban, a tudásomban, és a munkában. Egy hónapja meg a szerencsében, hisz sikerült 500 milliót nyernem a kenón. Másban nem.
2011. febr. 16. 10:44
 2/17 anonim ***** válasza:

Ez komoly, vaze? Ennyit nyertél a kenón?

Na, most már nem hiszek semmiben!

2011. febr. 16. 10:46
 3/17 anonim ***** válasza:
50%

Ateista vagyok, és saját döntés. Szüleim nem kereszteltek meg mondjuk, és nem is neveltek semmi hitre, dédnagyanyám viszont nagyon hívő és folyton Jézusról mesélt nekem mikor kisebb voltam, de nem tudom, nekem akkoriban is csak egy érdekes mesének tűnt az egész. (Amúgy dédnagyanyám a mai napig azt akarja, hogy keresztelkedjünk meg húgommal, persze eszem ágában sincs.)

Azt hiszem az ilyesmikben, hogy Télapó, Húsvéti nyuszi és társaik, sem hittem soha.

Ennél normálisabb választ sajnos nem tudok adni, mert nem emlékszem rá jobban. Sosem hittem semmi vallásos dologban.

2011. febr. 16. 10:46
 4/17 anonim ***** válasza:
27%

az első választ olvasva megingott a hitem:d

de egyébként saját magamban csak és kizárólag...ha nagyon akarom,bármi sikderülhet,nem kell ehhez semmilyen felső hatalom,istenség,akármi

a hit a gyenge embereké

2011. febr. 16. 10:47
 5/17 anonim ***** válasza:

Én voltam a 2. válaszadó.

Én is egy frappáns válasszal készültem, de meginogtam a kenónyertes miatt. Nem hinném, hogy a hit a gyengéké lenne! Szerintem fontos, hogy higgyünk valamiben,hiszen lehet, hogy ez mindennek a kulcsa! Talán könnyebben megvalósíthatjuk az álmainkat, ha hisszük, hogy elérhetőek!

2011. febr. 16. 10:54
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a válaszoló a vallásos hitre gondolt (mivel hogy vallás kategória). Arról amúgy én is ezt gondolom. A legfontosabb hogy az ember önmagában higgyen.
2011. febr. 16. 10:59
 7/17 anonim ***** válasza:
Elnézést a kenó válaszért, nem figyeltem az alkategóriát.
2011. febr. 16. 11:04
 8/17 anonim ***** válasza:

Akik csak magukban hisznek: [link]

Nálam nagyon lényeges, hogy szétválik "belül" is a hit és a tapasztalatokra épülő, logikailag levezethető tudás. Tehát a hit az én olvasatomban csupán lehetőség, de ez mit sem von le az értékéből, legfeljebb nem fogok miatta másokat lehülyézni, vagy bántani.

Katolikussá keresztelkedtem nem rég, de ahogy ismerem meg, úgy van egyre több kérdésem, és érzem azt, hogy elhamarkodtam. (Már csak azért is, mert a hit (a hallgatólagos) definíció szerint az, hogy kizárólagosan igaznak fogadsz el olyan dolgo(ka)t, amit nem lehet bizonyítani. Erre pedig sajnos nem vagyok képes. Lehetségesnek nagyon sok mindent el tudok fogadni, de kizárólagos igazságnak nem is vagyok hajlandó.) A nevelésem egyébként aránylag semleges volt, nem jártam hittanra, a szüleim vallásról nem beszéltek. A nagymamám beszélt Istenről, mint létezőről, de ő sem vészesen sokat. (A Miatyánkra megtanított azért. :))

2011. febr. 16. 12:09
 9/17 anonim ***** válasza:
A sátánizmus azért más, tudom nagyjából mi a lényege, de azért van különbség egy sátánista és egy ateista, önmagában hívő ember között. Már csak azért is, mert a sátánizmus vallásnak minősül. Az ateizmus meg (én úgy tudom) nem. És nekem eleve minden vallás unszimpatikus a kötöttségek miatt. Olyan vallás meg nincs, ahol nincsen semmi szabály, vagy útmutató, vagy ilyenek. Ezért nekem az a legjobb, ha nincsen semmilyen vallásom.
2011. febr. 16. 12:20
 10/17 anonim ***** válasza:

"a hit a gyenge embereké"

Ez így nem igaz ebben a formában, mert én félistennek képzeltem magam eddig. És lassan lettem hívő és a hit erősítésére törekszem. Ez viszont nem jelenti azt, hogy gyenge lettem, csak rájöttem nem vagyok Isten :)

Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy nem a gyenge emberek hisznek és nem csak a buták...

2011. febr. 16. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!